Лекувате ли сами децата си?

Ваксини и имунизационен календар, лекарства и добавки, козметика, симптоми и здравни проблеми, посещение при лекар

Re: Лекувате ли сами децата си?

Мнениеот qwerryyy » 10 Ное 2015, 12:12

На времето с безумни илачи са ги лекували децата, и сега продължава тази практика, то като се почне от раждането, че после край няма.
Аватар
qwerryyy

Мнениеот Kremiliya » 25 Ное 2015, 18:03

qwerryyy написа:На времето с безумни илачи са ги лекували децата, и сега продължава тази практика, то като се почне от раждането, че после край няма.

По едно време имаше бум на хората, които лекуват нещата си по остарели рецепти, натриваха ги със сол или с ракия и какво ли още не, тези неща не могат да се изкоренят от някои хора.
Аватар
Kremiliya

Мнениеот Fancy » 26 Ное 2015, 12:40

Kremiliya написа:
qwerryyy написа:На времето с безумни илачи са ги лекували децата, и сега продължава тази практика, то като се почне от раждането, че после край няма.

По едно време имаше бум на хората, които лекуват нещата си по остарели рецепти, натриваха ги със сол или с ракия и какво ли още не, тези неща не могат да се изкоренят от някои хора.

Не е и необходимо да се изкоренява, ако се прави достатъчно разумно, но в редки случаи е това, а кой може да отрече, че като дете не са го лекували така и всеки път е помагало, нали?
Fancy

Мнениеот Kremiliya » 02 Дек 2015, 16:38

Fancy написа:
Kremiliya написа:

Не е и необходимо да се изкоренява, ако се прави достатъчно разумно, но в редки случаи е това, а кой може да отрече, че като дете не са го лекували така и всеки път е помагало, нали?

Не мога да се съглася. Натривките с ракия и сол могат до доведат до необратими последици. Солта изпита кожата, представи си, че си правиш пастърма, използваш сол, която извлича водата, запечатва и изпича месото. Защо го причиняваш на живо и здраво дете? Не е имало информация за нещата, които са ги убивали на времето децата.
А и тук не мисля, че става въпрос само за лечение с народна медицина, в това число влиза и купуването на антибиотик, лекарства и вземането на лечението в наши ръце, без да се допитаме до лекар. Всичко това може да е пагубно понякога.
Аватар
Kremiliya

Мнениеот S_Milenska » 21 Дек 2015, 16:03

И аз мисля, че не е нормално да се действа на собствена глава, трябва да се внимава и да се обмисля добре, преди да се купят лекарства или билки или каквото и да е било. Все пак става въпрос за децата ни!
Аватар
S_Milenska

Мнениеот Rali_hr » 21 Дек 2015, 17:07

Аз п-скоро правя опитите върху себе си, отколкото върху децата, все пак те са си малки хора и трябва да се внимава с лечението им, а и най-честите причини, според мен, поради които пропускаме лекар са здравни осигуровки, а децата си имат, остава само малко желание.
Аватар
Rali_hr

Мнениеот rabotnata pchela » 21 Дек 2015, 17:43

Rali_hr написа:Аз п-скоро правя опитите върху себе си, отколкото върху децата, все пак те са си малки хора и трябва да се внимава с лечението им, а и най-честите причини, според мен, поради които пропускаме лекар са здравни осигуровки, а децата си имат, остава само малко желание.

Да, точно за това аз не ходих на лекар до скоро, но пък малкия редовно го водя и за най-малкото притеснение. Останалото според мен е идиотия.
Аватар
rabotnata pchela

Мнениеот Pipilota » 22 Дек 2015, 11:34

Предпочитам да отиад на лекар, но не винаги се съгласям, много ме дразни това, че лекарите много се презастраховат с антибиотици. Сякаш по никакъв начин не мислят за децата си.
kukuvicac
Аватар
Pipilota

Мнениеот Ginger » 22 Дек 2015, 12:51

Pipilota написа:Предпочитам да отиад на лекар, но не винаги се съгласям, много ме дразни това, че лекарите много се презастраховат с антибиотици. Сякаш по никакъв начин не мислят за децата си.

Никаква презастраховка не е това, просто това им е казано да изписват в този сезон и те реално нямат причина да не го правят :lol:
Ginger

Мнениеот rabotnata pchela » 22 Дек 2015, 15:17

Ginger написа:
Pipilota написа:Предпочитам да отиад на лекар, но не винаги се съгласям, много ме дразни това, че лекарите много се презастраховат с антибиотици. Сякаш по никакъв начин не мислят за децата си.

Никаква презастраховка не е това, просто това им е казано да изписват в този сезон и те реално нямат причина да не го правят :lol:

т.е. има някаква конспирация, а лятото не предписват същите лекарства. :pistoldouble: Днес много ми дойде конспирацията просто хаха
Аватар
rabotnata pchela

ПредишнаСледваща

Назад към Здравето на децата