Как възпитаваме детето си, грижи за физическото и душевното му развитие, съвети
13 Ное 2015, 11:36
Още малко да порасне и ще си играете, то сега главно яде и спи, към 5-6 месец са по-активни вече :)
13 Ное 2015, 15:56
Malina написа:Сложи няколко играчки наблизо до него, да може да ги хваща и да ги докосва. Например да висят над главичката ѝ, за да може да ги достига. Можеш да вземеш някакви играчки, които имат огледалца, много са интересни, блестят и привличат погледа. Можеш дори да използваш огледало в игрите ви.

Е на 2 месеца детето е доста малко за тези игри и хващания на играчки, дори имам съмнения че вече се усмихва, всички тези работи започват след третия, а дори и след четвъртия месец.
Засега може да забавляваш малката принцеса с детски песнички, най-добре в твое изпълнение да свиква с гласа ти. Движи й ръчичките и крачетата все едно танцува, това е страхотна гимнастика за нея
13 Ное 2015, 17:13
Ми то за такива бебета няма наистина голям избор, но пък зависи. ако имате някоя дете наблизо може да си сигурна, че ще се плени от шоупрограмата. :)
14 Ное 2015, 16:53
Malina написа:Сложи няколко играчки наблизо до него, да може да ги хваща и да ги докосва. Например да висят над главичката ѝ, за да може да ги достига. Можеш да вземеш някакви играчки, които имат огледалца, много са интересни, блестят и привличат погледа. Можеш дори да използваш огледало в игрите ви.

това с висящите играчки е психопадско, моето дете никога не е имало такива над главата си и никога няма да има, не съм правила програма на начина на забавления през различните месеци, но винаги съм смятала, че трябва по много внимателен начин да се подхожда при избора на играчки, които са в досег с детето
15 Ное 2015, 19:23
Fancy написа:Malina написа:Сложи няколко играчки наблизо до него, да може да ги хваща и да ги докосва. Например да висят над главичката ѝ, за да може да ги достига. Можеш да вземеш някакви играчки, които имат огледалца, много са интересни, блестят и привличат погледа. Можеш дори да използваш огледало в игрите ви.

това с висящите играчки е психопадско, моето дете никога не е имало такива над главата си и никога няма да има, не съм правила програма на начина на забавления през различните месеци, но винаги съм смятала, че трябва по много внимателен начин да се подхожда при избора на играчки, които са в досег с детето
какво им е на висящите играчки? начин детето да се развие и забавлява. Лежи и гледа, то не може много неща да прави, какво лошо има, че ще има играчки които да висят, които а гледа и да се опитва да докосне???
16 Ное 2015, 10:43
Да на 2 месеца още не знае за какво става въпрос и му е рано за игри по-скоро му стига гимнастиката. ;) Още малко и ще имаш възможност да играеш колкото искаш и това ще продължи с години даже.
15 Дек 2015, 16:20
Играчките за възрастта са много полезни, активна гимнастика и вие под нея, играете се, закачате, гушкате, криете и такива прекрасности :)
18 Дек 2015, 11:12
Jully написа:Играчките за възрастта са много полезни, активна гимнастика и вие под нея, играете се, закачате, гушкате, криете и такива прекрасности :)
Страхотна идея да се навра и аз под нея, точно този уикенд купихме една но сякаш не може да се справи с играта, макар че вече е голяма госпожица, започва да слуша и повече музика, доста се хипнотизира от музиката. ;)
18 Дек 2015, 12:48
Dominator написа:Malina написа:Сложи няколко играчки наблизо до него, да може да ги хваща и да ги докосва. Например да висят над главичката ѝ, за да може да ги достига. Можеш да вземеш някакви играчки, които имат огледалца, много са интересни, блестят и привличат погледа. Можеш дори да използваш огледало в игрите ви.

Е на 2 месеца детето е доста малко за тези игри и хващания на играчки, дори имам съмнения че вече се усмихва, всички тези работи започват след третия, а дори и след четвъртия месец.
Засега може да забавляваш малката принцеса с детски песнички, най-добре в твое изпълнение да свиква с гласа ти. Движи й ръчичките и крачетата все едно танцува, това е страхотна гимнастика за нея

Не съм съгласна, на 2 месеца детето е на 60 дена, трябва да се усмихва отдавна. Също така може да хваща близки и леки играчки, никой не говори за нещо, което тежи по 200 грама, а за леки предмети, като малки гумени патета.
18 Дек 2015, 15:08
То мъничкото бебе дори може да се каже, че няма нужда от много занимания, малко музика, гушкане му стигат. Вече като стане по-голямо може да се играе с него, но пак не особено много, по-скоро разни упражнения за да развиват мускулчетата му :)