Как възпитаваме детето си, грижи за физическото и душевното му развитие, съвети
Правила на форума
Добави отговор

С какво занимавате бебето?

06 Ное 2015, 15:22

Малката вече е на 2 месеца и се чудя с какво да я занимавам. Явно няма да е от сънливите бебета и нещо отказва това занимание. :roll: Засега сме на фаза само лежане и това:

mmm.jpg
mmm.jpg (37.79 KiB) Прегледано 2100 пъти

Чудя се с какво мога да занимавам малката госпожица, за да се и поизморява малко и да заспива по малко. :roll: Засега само я гъделичкам и гушкам, но с времето може би ще трябва да включа повече неща в заниманието на малкото :) Вие какви игри измисляте за мъничетата си? :roll:
Сигурна съм, че ще ми помогнете в заниманието на Мони! :heartbeating: :heartbeating: :heartbeating:

Re: С какво занимавате бебето?

06 Ное 2015, 15:48

Засега е още много малка да играете кой знае колко много. Включвай гимнастиката в заниманието ѝ, музикалните играчки са много подходящи за тази възраст. Като я сложиш на корем и привличай вниманието насреща с нещо музикално за да си вдига главичката :) Успех!

06 Ное 2015, 16:43

И аз мисля, че музикалните неща в този период са мноого подходящи! :)

06 Ное 2015, 16:58

Гиманстиакта не е ли достатъчна, може би затова не се изморява :)

06 Ное 2015, 17:33

Мони, не го мисли толкова, пускай й реклами и си почивай ;) Гарантирано няма да издаде звук. :lol1:

09 Ное 2015, 15:02

Не се притеснявай, още малко и сама ще си намери занимания. Имате ли закачена играчка музикална на кошарата, от тези въртележки? Като цяло сега се ориентира по звуци, можеш да използваш някои по-нежни, да и пускаш музика, да се гушкате и танцувате. Още е малка да прави каквото и да е било по-различно от това да лежи и да ти се усмихва. Следвай инстинктите си и няма да сбъркаш. :grouphug:

12 Ное 2015, 12:46

Малко късно, но и аз се убедих, че има голямо значение за децата, това на какво се играе с тях и как се развиват различните им умения, мисля, че цветните и звучни играчки са перфектни за тази работа, но не и от онези китайсите, които дрънчат и жужат на спукване

12 Ное 2015, 17:44

qwerryyy написа:Мони, не го мисли толкова, пускай й реклами и си почивай ;) Гарантирано няма да издаде звук. :lol1:

Вярно, че са си страшна хипноза рекламите, една жена беше писала, че детето й не искало да яде без да е пуснат телевизора и да вървят реклами :banghead:

12 Ное 2015, 21:38

То няма дете, което д ане се хипнотизира от рекламите и то ако това не се случва, значи нещо не му е наред. :lol: ТОва са кратки, с ярки образи, интересни кратки "филмчета" с добър звук, разбира се, че ще ги впечатлят. Но не е добре да се занимавате по такъв начин. :) използвай дрънкалки, използвай различни неща, но само под твое наблюдение - целофан, шуми, интересен е на допир. :)

12 Ное 2015, 22:16

Сложи няколко играчки наблизо до него, да може да ги хваща и да ги докосва. Например да висят над главичката ѝ, за да може да ги достига. Можеш да вземеш някакви играчки, които имат огледалца, много са интересни, блестят и привличат погледа. Можеш дори да използваш огледало в игрите ви. :cheerleadersmileygirl:
Добави отговор
Отиди на страница: 1, 2, 3