Вие коментирате новините и събитията от страната и чужбина!Имате въпроси за това или онова? Светът е по-различен, когато има поне още една гледна точка.
Правила на форума
Добави отговор

Re: Местната бакалия срещу големите вериги магазини - откъде пазарувате?

11 Окт 2016, 14:52

nefertiti написа:Местните са за нещо по-основно, което се купува много и свършва бързо. Иначе можеш да се натъкнеш и на залежала стока.

Като чета оплакванията, май всичко е до съвест.. :( залежали маслини, как залежават, те са нещо, което има огромен срок на годност, та чак да мухлясат или кашкавал по витрините... Не знам вече. Аз съм доволна от близкото магазинче, но явно не всички са на ниво.

12 Окт 2016, 11:15

Нивото трябва да се определя първо от собствениците, после и от контролните органи. Не знам колко често и дали изобщо им правят проверки на малките магазинчета, но ако се намери такава залежала и развалена стока, би трябвало да ги затворят. Все пак касае здравето на хората.

12 Окт 2016, 14:37

MGB написа:Нивото трябва да се определя първо от собствениците, после и от контролните органи. Не знам колко често и дали изобщо им правят проверки на малките магазинчета, но ако се намери такава залежала и развалена стока, би трябвало да ги затворят. Все пак касае здравето на хората.

Е, чак да ги затворят и да вземат хляба на хората, малко по-снизходителни трябва да са и да има глоби, но всичко да бъде в рамките на нормалното.

13 Окт 2016, 17:20

За такива провинения не затварят, а глобяват.

14 Окт 2016, 09:21

Neven498 написа:За такива провинения не затварят, а глобяват.

Те такива провинения са често случващи се..

14 Окт 2016, 10:40

Ваня Стойчева написа:
Neven498 написа:За такива провинения не затварят, а глобяват.

Те такива провинения са често случващи се..

И като се случи пети път например, е явно, че нямат намерение да вземат някакви мерки и е най-добре за ги затворят. Ако искат да не им взимат хляба, да поддържат нужната хигиена и ниво и никой няма да им пречи да си вадят хляба.

08 Фев 2017, 12:44

На мен пазаруването ми носи голямо удоволствие, начин да се разтоваря е, а и храната ми е важна, затова обръщам голямо внимание на купуването, така че предпочитам да обиколя, да си харесам и да си купя каквото преценя. ;)

08 Фев 2017, 14:21

Аз пазарувам и от големи вериги, и от кварталния магазин. Напоследък даже се забелязвам, че по-често от кварталния, има всичко, което ми трябва и търся. Повече надхвърлям бюджета като купувам извънредни неща, така ще ги нарека :grin: .

08 Фев 2017, 15:25

Любимо ми е да ходя в кауфланд, направиха до блока ми и постоянно вися там. :mrgreen:

08 Фев 2017, 16:07

Ако магазина е добре зареден е удоволствие, дори и да е малко магазинче, но повечето са заредени и с много евтини стоки.
Добави отговор
Отиди на страница: 1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19