Вие коментирате новините и събитията от страната и чужбина!Имате въпроси за това или онова? Светът е по-различен, когато има поне още една гледна точка.
24 Ное 2015, 16:37
Вчера бях на пазар и се замислих, че в кварталната бакалия или зеленчуковото магазинче до нея ще мога да намеря почти същите неща, дори по-пресни, може би, както и в големите вериги магазини... За съжаление, обаче, след затварянето на половината от тях в квартала, се оказва по-близо да ходя до Кауфланд, а и не се налага да обикалям, за да си намеря всичко необходимо
В началото обаче не беше така, всичко си имаше в бакалията, но хората сякаш сами направиха избора да ги изоставят и да бъдат като на Запад, всичко да си купуваме от големите вериги магазини, без значение от това колко пластмасово е то!
Хайде сега, кажете откъде пазарувате и откъде сте пазарували някога, след появата на големите вериги магазини, продължихте ли да се отбивате в бакалията, а в момента около вас имате ли такава?
24 Ное 2015, 16:45
Ами всъщност, до нас няма нищо интересно в зеленчуковия магазин, могат да се намерят съвсем обикновени неща, а не по-екзотични, като по под екзотични имам предвид дори авокадо не може да се намери.

Затова предпочитам да отида в големите магазини :)
24 Ное 2015, 17:17
За съжаление е точно така, дори и неща, които са малко извън сезона, както марулите в момента, то е трудно да се намерят по малките магазинчета, иначе има такива за хранителни стоки, но предпочитам големите заради избора, макар и да са малко по-високи цените, все пак внимавам с какво се храня!
24 Ное 2015, 17:45
Всеки влиза в бакалиите и да, намалели са, но не са изчезнали, все пак за някакви дребни неща, никой не ходи до супермаркет, освен ако не е до блока ти, нали? Да си призная, дори рядко ми се случва да ходя в магазини като Билла или Кауфланд, още по рядко до Лидл и подобни, там има някои неща, но не можеш да напазаруваш всичко, което ти е необходимо и да, предпочитам да обикалям някои места пред това да купувам неща, които са второ качество или не ме задоволяват.
25 Ное 2015, 12:46
За съжаление по малките магазинчета не можеш да намериш много от здравословни храни, говоря от сорта на елда, чия и подобни, в супермаркетчетата вече по-често виждам такива щандове, най-малко ги отделят заради диабетичните храни, но съм доволна, че около нас имаме поне 3 или 4 магазинчета, в които може да намериш от всичко, не съм сравнявала цените, но е прилично, сякаш.
25 Ное 2015, 14:19
Обикновено купувам плодове и зеленчуци от пазарите, там винаги са ми по-вкусни, в големите магазини си купувам само моркови, ако реша да си купя нещо такова.

Но от големите магазини купувам олио, ориз, сирена, кисело мляко, абе основните неща, които не ги вземам всеки ден :) До блока купувам само хляб май и ако съм забравила нещо. Предпочитам 2 пъти в месеца да отида и да напълня хладилника, а не да ходя всеки ден. :)
25 Ное 2015, 17:26
Lollipop написа:Обикновено купувам плодове и зеленчуци от пазарите, там винаги са ми по-вкусни, в големите магазини си купувам само моркови, ако реша да си купя нещо такова.

Но от големите магазини купувам олио, ориз, сирена, кисело мляко, абе основните неща, които не ги вземам всеки ден :) До блока купувам само хляб май и ако съм забравила нещо. Предпочитам 2 пъти в месеца да отида и да напълня хладилника, а не да ходя всеки ден. :)
Аз пък не мога да си го представя това, аз отивам със списък - вземам, евентуално готвя, изяждам... това е, следващия път - пак, но винаги за спешни случаи имам черно малко хлебче и фъстъчено масло, евентуално сирене.
25 Ное 2015, 17:57
Аз пък не съм така, влезна ли в магазина, а особено гладна се почва айде и това да взема, а онова нямаме, накрая излезна с едни тон ненужни покупки.
25 Ное 2015, 18:10
А защо си мислите че всички живеят в големия град и имат достъп до големи супермаркети. Най-близкия такъв супермаркет е на 40 километра и човек може да иде там през месец и то ако има кола иначе си пазарува в местната бакалия и то не може да намериш всичко а само основното.
25 Ное 2015, 18:22
Vay написа:А защо си мислите че всички живеят в големия град и имат достъп до големи супермаркети. Най-близкия такъв супермаркет е на 40 километра и човек може да иде там през месец и то ако има кола иначе си пазарува в местната бакалия и то не може да намериш всичко а само основното.
Ама не се карай, де, в малките градове наистина е така, но тенденцията в другите е точно наопаки и това се има предвид, че затриват малките търговци!