Как си осигурявате спокоен сън?

Вие коментирате новините и събитията от страната и чужбина!Имате въпроси за това или онова? Светът е по-различен, когато има поне още една гледна точка.

Как си осигурявате спокоен сън?

Мнениеот ivoblinc » 16 Юни 2016, 12:14

Сънят е много важен за мен и имам специални изисквания към спалнята и всичко в нея, което може да попречи или помогне на заспиването. Например предпочитам да има съвсем лека светлина, не харесвам пълната тъмнина. Чувал съм, че човек ако спи на определен цвят светлина, това влияе на качеството на съня му. Друго, на което държа, е искам да ми е асолютна тишина, затова лятото спя на климатик, защото уличните шумове страшно много ми пречат и ме изнервят. Какви са вашите "капризи" относно обстановката преди заспиване? Кога се наспивате най-добре? Какви трикове прилагате, за да се наслаждавате на спокоен сън - тъмнина, вид светлина, лека музика, естествения фон на природата?
ivoblinc

Re: Как си осигурявате спокоен сън?

Мнениеот donni » 16 Юни 2016, 12:33

Имам една нощна лампа, която е със зелен абажур и винаги си я пускам преди да заспя. Често свети до сутринта :lol: . Много ме успокоява и отпуска меката зелена светлина. Към шумовете не съм толкова придирчива, не ми пречат. Единственото, което мразя, е да спя на много топло. Тогава се въртя като на шиш през нощта :twisted: .
donni

Мнениеот mangusta » 16 Юни 2016, 15:13

Аз предпочитам да не е пълна тъмница в стаята :grin: . Не дърпам завеси и така си навлиза светлина или от луната или от градските лампи :lol: . Често ми се налага да ставам нощем и това ме улеснява. И на климатик не обичам да спя, отварям си прозореца да ми влизат миризмата на липа, както е сега, песента на щурците и нощните птици. Само с кучетата и котките не се погаждам, но добре, че не са чак толкова много.
mangusta

Мнениеот analizatorka » 16 Юни 2016, 15:36

Най-добре заспивам на включен телевизор :lol: , така бързо ме приспива, че няма равен!
analizatorka

Мнениеот zheleva212 » 16 Юни 2016, 16:05

Много искам да имам от онези машинки за сън, които пускат най-различни звуци. Звукът на морски вълни или течаща вода много добре ми действат. Някой виждал ли е такива да се продават?
zheleva212

Мнениеот pavleta » 17 Юни 2016, 11:27

И аз не съм виждала такива. Но не съм и търсила, не може да не ги продават някъде. Аз винаги съм се чудила на хората, които спят с препаска на очите. Как го търпят това нещо? Не е ли по-добре да си сложиш плътни завеси и да ги дърпаш като си лягаш?
pavleta

Мнениеот Lollipop » 17 Юни 2016, 13:19

Общо взето нямам големи капризи. Обичам да ми е хладно, но лятото това не се случва лесно, та го търпя положението. :) Спя на тъмно, не знам как има хора, които спят на пуснат телевизор, или на нощни лампи, в тъмнината се спи най-добре и очите отмарят най-качествено.
Аватар
Lollipop

Мнениеот desislava.atanasova » 17 Юни 2016, 19:16

zheleva212 написа:Много искам да имам от онези машинки за сън, които пускат най-различни звуци. Звукът на морски вълни или течаща вода много добре ми действат. Някой виждал ли е такива да се продават?

Има едно приложение на телефоните, аз съм на андроид, казва се Relax melodies: sleep & yoga
Така ми действа успокояващо! Имаш опции да си избереш и пуснеш даже няколко мелодии наведнъж. А за да не върви цяла нощ има и таймер. :) за около час с него заспивам :)
desislava.atanasova

Мнениеот annydance » 20 Юни 2016, 12:07

desislava.atanasova написа:
zheleva212 написа:Много искам да имам от онези машинки за сън, които пускат най-различни звуци. Звукът на морски вълни или течаща вода много добре ми действат. Някой виждал ли е такива да се продават?

Има едно приложение на телефоните, аз съм на андроид, казва се Relax melodies: sleep & yoga
Така ми действа успокояващо! Имаш опции да си избереш и пуснеш даже няколко мелодии наведнъж. А за да не върви цяла нощ има и таймер. :) за около час с него заспивам :)

Общо взето аз съм на вие с технологиите и даже не смея да си ровя из телефона да видя какви опции има :oops: :mrgreen: . И аз харесвам такива звуци, дори и да не си ги пускам преди заспиване пак ме успокояват. Освен да накарам половинката да ми нагласи подобно чудо :wink: .
annydance

Мнениеот Pipilota » 20 Юни 2016, 12:50

desislava.atanasova написа:

Туко що си свалих приложението и го пуснах на всички около мен. май не ни хареса. :) Но това не е за всеки.
kukuvicac
Аватар
Pipilota

Следваща

Назад към Актуални теми, новини, идеи и въпроси