Тук е мястото за въпроси, касаещи медицински и здравни теми, които споделяме помежду си.
20 Юли 2016, 11:03
Не мисля, че няма да се поема от здравна каса, а просто не се прави, защото не го считат за необходимост. Т.е. лекарите вярват, че са безгрешни и знаят всичко, а не може да знаеш всичко и да имаш нужда от изледвания.
26 Юли 2016, 16:00
Карат лекарите по инерция - предписват си антибиотиците и не се замислят даже дали ще ти повлияе, дали ще ти е от полза. Ако няма ефект, друг и така, колко му е. Кой ще ти чака да излязат резултати от изследвания!?
26 Юли 2016, 16:39
Тъпото е, че дори и да не се поема от здравната каса е редно да ти се предложи, а т и вече ако искаш, можеш да се възползваш или не. Само че и това дори не ти се предлага, защото лекарите смятат, че знаят всичко и са наясно какво може да ти подейства най-добре и без необходимите изследвания.
27 Юли 2016, 09:22
Може би са редки случаите, при които предписаният антибиотик да не действа. Обикновено предписват едни и същи на всички, които действат за всичко, и затова смятат, че няма нужда от подобно изследване.
27 Юли 2016, 11:28
red_eyes написа:Може би са редки случаите, при които предписаният антибиотик да не действа. Обикновено предписват едни и същи на всички, които действат за всичко, и затова смятат, че няма нужда от подобно изследване.
Не са чак толкова редки случаите, аи факта, че не се изписва конкретно най-правилния антибиотик прави така, че вирусите стават устойчиви и по-трудно лечими!
27 Юли 2016, 12:23
Интересно ще ми е, акое дин дойде и каже да на мен са ми направили. Дали при някакви по-сериозни заболявания, тогава правят? Може би не се хабят за бронхити и ангини..

Решили са, че срещу някои болести действат тея и тея лекарства и сега наред се дават..
28 Юли 2016, 10:15
Така действат

. Сега гриповете са като здравей-здрасти и докторите си знаят - този и този антибиотик. Ще има да чакаме някой да се похвали с направена антибиограма

!
27 Сеп 2016, 14:45
Синът ми много бързо стига до антибиотик, както днес е със сополи, утре е с бронхит.

И това налага винаги пиенето на антибиотик, вече не мога да преброя колко пъти е стигал до антибиотици. Напоследък, вярно пие веднъж годишно, но все пак не мога да преброя до тук колко пъти се е налагало да пие антибиотик. Вие, когато давате антибиотици на детето си притеснявате ли се? А и вие самите, когато пиете такива лекарства, имате ли си едно на ум? Мислите ли, че може да се направи нещо, за да се ограничи приема на антибиотици?
27 Сеп 2016, 15:53
Понякога просто се налага, колкото и да не ти се иска. За да ги ограничите, според мен си трябва подсилване на имунитета, а може би и смяна на личния лекар. :(
28 Сеп 2016, 10:10
Само в краен случай давам на детето антибиотик, когато е неизбежно, и аз самата пия тогава. Да чукна на дърво, не ни се налага често. За засилване на имунитета съм, но по естествен път - чрез здравословна храна, спорт, а не с непрекъснато пиене на имуностимуланти и какво ли още не.