


Snejna написа:Единственото, което ме дразни при правеенто на хляб, е времето. :) Та, моята рецепта: Кубче мая, 1 кг брашно, и може би 2 чаши вода са много. Горе долу на око. само с това правя страхотен хляб, така винаги тестото ми се получава най-добре, ако слагам яйца, мляко олио, сякаш не става толкова добре. :) Това е. :)АКтивираш маята, омесваш тестото, покриваш да втаса, премесваш, оформяш и слагаш в съда, в който ще се пече. :) Стасва пак, правиш резени с ножа тук-там. Печеш на 200 градуса, като слагаш 3-4 кубчета лед във фурната преди печенето ;)
M.Tasheva написа:Всякакви трикове има и който се занимава професионално с подобно нещо, ги знае. Ние си знаем нашите, научени от майки и баби. Аз в моята рецепта слагам и яйце, и лъжичка-две кисело мляко освен маята и солта.
Назад към Рецепти и полезни съвети
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта