27 Окт 2016, 20:29
Gold написа:ivoblinc написа:Не трябва да се употребяват и ментов чай, ментова паста за зъби.
За втори път чувам, че ментата трябвало да се избягва при хомеопатично лечение. Първият път не можаха да ми обяснят защо. Ти можеш ли? Какъв е проблема с ментата?
27 Окт 2016, 22:06
penelopa написа:Gold написа:ivoblinc написа:Не трябва да се употребяват и ментов чай, ментова паста за зъби.
За втори път чувам, че ментата трябвало да се избягва при хомеопатично лечение. Първият път не можаха да ми обяснят защо. Ти можеш ли? Какъв е проблема с ментата?
Ментата, камфорът и кафето блокират действието на хомеопатичните лекарства и ако се приемат под някаква форма, може да направят така, че вече да не действа на конкретния човек.
28 Окт 2016, 09:30
Био доктор написа:
Кога и под каква форма ги блокират и това на базата на някакво специално образование ли го казваш или си го прочела в клюкарника?
Хубаво е от медицинска гледна точка хора, които не са подготвени по дадена тема да не бъдат така категорични в изказа си и да бъдат обрани в заключенията си
28 Окт 2016, 12:42
28 Окт 2016, 13:35
nefertiti написа:Докторе, обясни защо няма проблем? А също знам, че ментата, камфора и други силно ароматни неща като лук, чесън в устата.. могат да бъдат антидот на хомеопатията. За това час преди и след приема не трябва да се избягват неща, които ги съдържат. Както и пушенето и да се седи далеч от вдишването на миризми на белина, нафталин, ацетон..
28 Окт 2016, 13:43
28 Окт 2016, 14:06
28 Окт 2016, 15:16
28 Окт 2016, 15:48
nefertiti написа:печатна греша - исках да кажа, че трябва да се избягва приема им около взимането на хомеопатичното.
Но, био докторе, тук си говорим и всеки допринася с онова, което знае. Ако ти имаш други аргументи, моля обясни защо сме в заблуда
31 Окт 2016, 11:37