Мнения, коментари и въпроси за лекарствени продукти.
13 Окт 2016, 15:31
Купих си таблетки Еспумизан, защото след последното ядене на зелева салата бях с подут корем повече от 12 часа. Сега понякога чувствам тежест в стомаха и се чудя дали и в такива случаи е подходящо да се приема, или е само когато имаш газове?

Знам, че не винаги всичко е по лекарско предписание и не всяко лекарство се приема само при определени симптоми, ами все помага и за друго, затова търся мнения
13 Окт 2016, 16:57
Еспумизанът май е за облекчаване на симптоми, а не за лекуване. Така че се приема, когато ти е подут стомаха след преяждане, например. Или имаш газове.
14 Окт 2016, 09:26
Пия го след като съм хапнала повече и наистина усещам подуване, но не всеки път ми помага. Ако е веднага след като имам проблеми и го изпия, няма ефект, трябва да мине време, да остане само подуването и чак тогава чувствам облекчение.
14 Окт 2016, 10:02
И за болки в стомаха също става, но болки, които пак са следствие от преяждане или газове, не за други.
15 Окт 2016, 08:30
За да има ефект се пие 3пъти на ден по 2 таблетки
17 Окт 2016, 09:46
Миналата седмица често ядях салата от зеле и моркови и после стомахът ми беше като топка. Нямах Еспумизан и досега не съм го пила, но следващият път май ще се пробва, не мога да се подложа пак на същото нещо. Против съм да се пият хапчета за щяло и не щяло, но някой път просто е неизбежно.
20 Окт 2016, 12:29
Не пия такива работи, а и рядко ми се случва да имам такива проблеми. Не мисля, че си правим услуга като приемаме лекарства за най-малкото неразположение. Чудя се дали може постоянно да се пие Еспумизана, няма ли да спре да действа в един момент?
24 Окт 2016, 14:59
Вземам точно след като съм хапвала нещо, което образува газове, като зелето (особено, след като цяло лято не съм яла). И аз скоро се тормозих и на работа ми дадоха 2 хапченца. Мина ми бързо и почувствах облекчение.
10 Ное 2016, 14:30
puhcheto написа:Не пия такива работи, а и рядко ми се случва да имам такива проблеми. Не мисля, че си правим услуга като приемаме лекарства за най-малкото неразположение. Чудя се дали може постоянно да се пие Еспумизана, няма ли да спре да действа в един момент?
Е, то не се пие постоянно, само когато имаш неразположение. Едва ли всеки ден се ядат храни, които образуват газове или киселини или всеки ден преяждаш.
14 Ное 2016, 16:48
След като ям зеле, въпреки че го избягвам, винаги си пийвам еспумизан, просто се подувам, а около мен е обгазено и не е приятно. Първия път, след раждането и толкова време след като не бях яла зеле, като се наядох преди няколко седмици умрях от срам пред приятеля ми, не се дишеше в спалнята, пращах го по сред нощ за еспумизан и да чукам на дърво,бързо ми мина, без да става по-зле въздуха.