Бихте ли избрали да бъдете домакини, вместо да работите?

Бихте ли избрали да бъдете домакини, вместо да работите?

Мнениеот Rali_hr » 20 Окт 2016, 10:40

Имам възможност да спра да работя, до скоро работих главно заради изплащането на жилището ни и стоях на работа, която не понасях, само заради сигурния доход, който получавахме и това беше от полза при изплащането на заема за дома ни. Вноските приключиха и вече, честно казано нямаме финансова необходимост да работя и моят мъж все по-често ми казва, че може би е време да спра да работя и да се отдам на децата и на дома ни. Той по принцип иска да имаме още едно дете, докато не сме чукнали 40-те. :mrgreen: И напъва и в тази посока, но не това е нещото, което ме притеснява, а по-скоро дали няма да ми е скучно, ако не работя? Какво ще правя, ще изчистя, ще сготвя... а нещо друго, нещо интересно? Не мисля, че има много жени домакини в България, че да си заформим квартален клуб, както по филмите. :roll: Някоя от вас решила ли е да бъде домакиня и майка на първо място, а работата да е оставила на заден план? Как се справяте и какво мислите за домакините? :roll:
Аватар
Rali_hr
 
Мнения: 3333
Регистриран на: 18 Ное 2014, 14:54

Re: Бихте ли избрали да бъдете домакини, вместо да работите?

Мнениеот Enjis » 20 Окт 2016, 12:24

Аз лично да. Ако мога да си го позволя:) Но да не бъркаме домакини с робини! Ако имам социална среда извън работата си и любящ съпруг мисля, че мога да бъда полезна повече на семейството си вместо да се обременявам от работните проблеми... Ще облагородявам дома си, ще се грижа за себе си повече, ще спортувам с детето, ще му обръщам повече внимание и мисля дори, че ще намеря някакви начини да изработвам приложни неща с които мога да си докарвам доходи.
Но може сега да мисля така, ако обаче ми се случи, нещата могат да се обърнат коренно. :ugeek:
Enjis
 
Мнения: 45
Регистриран на: 18 Окт 2016, 08:53

Re: Бихте ли избрали да бъдете домакини, вместо да работите?

Мнениеот kalinka-kuku » 20 Окт 2016, 12:48

Защо да не? Със сигурност ще си намериш и хобита и приятни занимания, превърни живота у дома в твое предимство. Ако само ще стоиш и ще скучаеш по-добре да не се занимаваш. Ходи на някакъв спорт, ще си намериш и нови приятели и ще извличаш само ползи! Ако имам възможност не бих се замислила и бих станала домакиня!
Аватар
kalinka-kuku
 
Мнения: 1189
Регистриран на: 20 Мар 2015, 15:25

Re: Бихте ли избрали да бъдете домакини, вместо да работите?

Мнениеот Yunona » 20 Окт 2016, 13:39

Rali_hr написа:Имам възможност да спра да работя, до скоро работих главно заради изплащането на жилището ни и стоях на работа, която не понасях, само заради сигурния доход, който получавахме и това беше от полза при изплащането на заема за дома ни. Вноските приключиха и вече, честно казано нямаме финансова необходимост да работя и моят мъж все по-често ми казва, че може би е време да спра да работя и да се отдам на децата и на дома ни. Той по принцип иска да имаме още едно дете, докато не сме чукнали 40-те. :mrgreen: И напъва и в тази посока, но не това е нещото, което ме притеснява, а по-скоро дали няма да ми е скучно, ако не работя? Какво ще правя, ще изчистя, ще сготвя... а нещо друго, нещо интересно? Не мисля, че има много жени домакини в България, че да си заформим квартален клуб, както по филмите. :roll: Някоя от вас решила ли е да бъде домакиня и майка на първо място, а работата да е оставила на заден план? Как се справяте и какво мислите за домакините? :roll:


Всичко си е до човека. Аз лично никога не съм скучала в собствената си компания :), отвътре ми идва да съм непрекъснато заета с нещо. Няколко години се бях отдала на децата и дома, може да се каже, че бях близо до понятието "домакиня" (ако не се брои работата на хонорар, която поемах, защото обичам да се занимавам с това).
Не очаквай съвет за "нещо друго, нещо интересно", защото за различните хора са интересни различни неща. Моя позната е домакиня, откакто се е омъжила (вече 20 години) - така решиха, за да може съпругът и да се посвети на кариерата си. Днес той е известен лекар и е много зает. Тя изцяло се грижеше за дома и децата, а в свободното си време твореше приложно изкуство, което продаваше, подаряваше и т.н. Днес едното им дете вече е студент, но пък си купиха къща и тя се грижи за малка, но богата градина, в която отглежда разни специални био зеленчуци. Няма да я видиш да се мотае по молове и кафенета, просто непрекъснато има работа.
Повечето хора имат нужда някой да ги кара да вършат нещо, иначе не знаят какво да правят със себе си. Ако си от този тип хора, не ти трябва да си домакиня, ще деградираш като личност страшно бързо и после и съпругът ти няма да те харесва (имам и такъв случай пред очите си). Ако си от другия тип - грабни тази възможност, струва си :)
Yunona
 
Мнения: 822
Регистриран на: 06 Сеп 2014, 21:19

Re: Бихте ли избрали да бъдете домакини, вместо да работите?

Мнениеот miron » 20 Окт 2016, 14:51

Наистина,а ко не рухнеш и не се превърнеш в нещо, което само лежи и пръхти вкъщи, може да и много полезно за връзката ти, и много секси и приятно за мъжа до теб, което ще скрепи семейството ви и ще те кара да се чувстваш добре. Всеки обича да се прибере у дома и да усети уюта на дома си, да му е топло, сготвено, чисто, приятно.. :) но за тая цел, жената трябва да си стои вкъщи, а не да бъде на работа, дори и да има хобита. :mrgreen:
miron
 
Мнения: 668
Регистриран на: 22 Мар 2015, 11:01

Re: Бихте ли избрали да бъдете домакини, вместо да работите?

Мнениеот penelopa » 20 Окт 2016, 15:07

Аз не бих могла да бъда само домакиня. Не ми е неприятно да готвя, чистя и да се грижа за къщата и семейството, но това не ми е достатъчно. В моменти, когато съм била безработна, направо съм се чувствала страшно зле и депресирана. И най-вече безполезна, въпреки че съм вършила всичко вкъщи.
penelopa
 
Мнения: 488
Регистриран на: 18 Яну 2016, 14:17

Re: Бихте ли избрали да бъдете домакини, вместо да работите?

Мнениеот Локумът » 20 Окт 2016, 15:23

Ставай бе, жена ми е домакиня, у нас само седи и хубавее.. Има си хоби, шие гоблени, някои продава, някои кичи из нас (което на мен хич не ми харесва, ама кой съм аз да казвам..), ходи на някви танци, ходеше и на йога и на фитнес преди години, като цяло чуди се за кво да ми харчи парите. :mrgreen: Но хубавото е, че не стои вкъщи както казаха да се залежава и това да ни пречи като двойка. Грижи се за дома ни, за децата и всичко е супер, прибираме се имаме вкусна храна, подредена къща, щастлива и починала жена. Но ако мислиш само да лежиш и да мръхтиш не се захващай, много бързо ще ти писне. :!: Пък и да ти кажа, може да пробваш, ако не ти хареса си търсиш работа и си бачкаш и толкова. :wink:
Аватар
Локумът
 
Мнения: 2167
Регистриран на: 20 Яну 2015, 16:48

Re: Бихте ли избрали да бъдете домакини, вместо да работите?

Мнениеот dejavu » 21 Окт 2016, 15:57

Повече проблеми има в двойка, при която жената домакинства, а мъжът работи и изкарва парите. В нашенско това се разбира като мързелуване, което не е така. А в странство мъжете уважават жените си, които са домакини, и не им трият сол на главата, че те изкарват парите и затова да не се обаждат много-много. повече напрежение има според мен. След години жената отгледала децата, няма за кого да се грижи толкова и изведнъж реши, че си е пропиляла живота в чистене и готвене.
dejavu
 
Мнения: 413
Регистриран на: 09 Окт 2013, 14:06

Re: Бихте ли избрали да бъдете домакини, вместо да работите?

Мнениеот svetlozara » 21 Окт 2016, 16:03

dejavu написа:Повече проблеми има в двойка, при която жената домакинства, а мъжът работи и изкарва парите. В нашенско това се разбира като мързелуване, което не е така. А в странство мъжете уважават жените си, които са домакини, и не им трият сол на главата, че те изкарват парите и затова да не се обаждат много-много. повече напрежение има според мен. След години жената отгледала децата, няма за кого да се грижи толкова и изведнъж реши, че си е пропиляла живота в чистене и готвене.

То с повечето работи, като магазинерки, хич не е пропиляване на живот па.. :mrgreen:
svetlozara
 
Мнения: 729
Регистриран на: 18 Юни 2015, 12:14

Re: Бихте ли избрали да бъдете домакини, вместо да работите?

Мнениеот pavleta » 27 Окт 2016, 15:35

Човек като учи и се стреми някаква по-хубава работа да работи. Само за да взимаш заплата не означава, че трябва да се задоволяваш и примиряваш с нещо, което не ти изнася. Поне аз така мисля. Колкото до домакините, наистина си е до характер и най-вече до мъжа :grin: .
pavleta
 
Мнения: 467
Регистриран на: 18 Яну 2016, 16:33

Следваща

Назад към Приказки по женски

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта