Търся рецепта за солено руло с месо

Любими рецепти, интересни вариации, модерни ястия, съвети при готвене

Търся рецепта за солено руло с месо

Мнениеот Snejna » 03 Ное 2016, 16:42

Ще ми се да направя някакво по-различно руло от класическото Руло Стефани, но задължително трябва да съдържа месо, понеже у нас всички сме месоядни и като си играя, поне да си е струвало. Какви рецепти позлвате вие, за да направите по-различно руло и все пак рецептата ми се иска да е изпитана и да си е струвал труда! Очаквам вашите предложения за солено руло с месо! :mrgreen:
Аватар
Snejna
 
Мнения: 2566
Регистриран на: 19 Ное 2014, 16:41

Re: Търся рецепта за солено руло с месо

Мнениеот Kaya » 03 Ное 2016, 17:30

Значиии, тея дни попаднах на един клип и го направих това руло и вече ми е топ любимо. Видеото не мога да ти намеря сега, но ще ти кажа аз какво направих. Трябва ти 1кг кайма, в която слагаш сол, пипер, подправки, галета. Омесваш си хубаво каймата и я разстилаш в една правоъгълна тавичка. Пълнежа ти е от сканак, който предварително си го бланширала със сол и т.н. да стане мек и сготвен, знаеш. :) Та слагаш после на каймата най-напред парчета шунка да покриеш всичко, парчета кашкавал/ моцарела или друго, което обичаш, най-накрая изсипваш спанака. Навиваш! :) И тук идва още месо - обвиваш всичко в плътно нареден бекон. т.е. нареждаш бекона едно до друго, слагаш рулото и наваиииваш отново. Загръщаш във фолио и печеш! Е по-месно от това не мога да ти измисля. :mrgreen:
Ако си знаете цената, значи се е налагало да я казвате на някого.
Аватар
Kaya
 
Мнения: 2797
Регистриран на: 14 Ное 2014, 15:52

Re: Търся рецепта за солено руло с месо

Мнениеот lini_leni » 03 Ное 2016, 17:34

Kaya написа:Значиии, тея дни попаднах на един клип и го направих това руло и вече ми е топ любимо. Видеото не мога да ти намеря сега, но ще ти кажа аз какво направих. Трябва ти 1кг кайма, в която слагаш сол, пипер, подправки, галета. Омесваш си хубаво каймата и я разстилаш в една правоъгълна тавичка. Пълнежа ти е от сканак, който предварително си го бланширала със сол и т.н. да стане мек и сготвен, знаеш. :) Та слагаш после на каймата най-напред парчета шунка да покриеш всичко, парчета кашкавал/ моцарела или друго, което обичаш, най-накрая изсипваш спанака. Навиваш! :) И тук идва още месо - обвиваш всичко в плътно нареден бекон. т.е. нареждаш бекона едно до друго, слагаш рулото и наваиииваш отново. Загръщаш във фолио и печеш! Е по-месно от това не мога да ти измисля. :mrgreen:


Уау, и аз обичам месо, но това наистина е свръхмесно :lol: ! Звучи доста добре за прегладнели хора :grin: . Не разбрах дали рулото трябва да е само от кайма, но има много страхотни рецепти за руло от пилешко месо или свинско. Вътре се пълнят с най-различни неща и общо взето с каквото попадне под ръка - гъби, краставички, маслини и т.н. Подобни рула са ми много любими и бързи :smile: .
lini_leni
 
Мнения: 491
Регистриран на: 27 Сеп 2013, 12:03

Re: Търся рецепта за солено руло с месо

Мнениеот Rali_hr » 04 Ное 2016, 10:37

И аз съм гледала въпросния клип, наистина беше мннооого хард :) и аз мисля да го направя тази седмица, не изисква чак толкова мкного неща, пък със сигуртност ще е вкусно и много засищащо.
Аватар
Rali_hr
 
Мнения: 3333
Регистриран на: 18 Ное 2014, 14:54

Re: Търся рецепта за солено руло с месо

Мнениеот Rali_hr » 04 Ное 2016, 10:38

а едно от моите любими рула мога да го споделя, тук от форума го видях, не помня от кой, та то е от пилешко, гъбки, краставички, морковчета, майонеза, кашкавал, топено сирене, майонеза, слагаш каквото искаш. Това се слага в бутер тесто, навива се на руло и се яде. :mrgreen: Ефектно е и за гости!
Аватар
Rali_hr
 
Мнения: 3333
Регистриран на: 18 Ное 2014, 14:54

Re: Търся рецепта за солено руло с месо

Мнениеот bojo_kolev » 04 Ное 2016, 10:42

От кайма съм ял само Руло "Стефани", други експерименти в нашата кухня не е имало :smile: . Иначе често си правил рулца с бекон или пилешко месо.
bojo_kolev
 
Мнения: 283
Регистриран на: 01 Окт 2013, 12:35

Re: Търся рецепта за солено руло с месо

Мнениеот Kremiliya » 04 Ное 2016, 11:57

Мога да ти препоръчам и аз една рецепта, която правя главно по нова година. :mrgreen:
Вземаш свинско филе и най-трудната част е да го изтъниш така, че да се получи приличен правоъгълник, който ще пълниш. След като свършиш тази задача, подправяш на вкус - черен пипер, сол, червен пипер. За плънката използвам гъби, топено сирене, червени чушки и всичко, което обичате можеш да сложиш. Чушките и гъбкйите се сготвят предварително, нареждаш разпънати чушки и върху тях слагаш гъбките, цели краставички, тук можеш спокойно да импровизираш, слагаш и парченцата топено сирене. Завиваш на стегнато руло и го завръзваш с подходящ конец. Правиш си една марината от соев сос, сол пипер- червен черен, чубрица и малко розмарин. намазваш хубаво цялото месо и го оставяш за 2 часа да се маринова. След това го слагаш в тавичка, в която сипваш 1 кафяна чашка вино, толкова бира, толкова вода, и толкова олио. Слагаш да се пече под фолио за 40 минути на 200 градуса, след това намаляш фурната на 160 градуса за още час и половина. Накрая за 30 минути запичаш до златиста коричка. Определено е играчка, но си струва, става много вкусно и крехко!
Аватар
Kremiliya
 
Мнения: 1865
Регистриран на: 20 Ное 2014, 11:14

Re: Търся рецепта за солено руло с месо

Мнениеот Elica » 04 Ное 2016, 13:20

Колко мноого месо има тук! Аз мога да ти предложа някое с малко месо, което е спаначено руло със сьомга! Невероятно нежно и вкусно, подходящо за някакъв по-изискан повод http://hranene.framar.bg/%D1%80%D0%B5%D ... 0%B5%D0%BA Правила съм го по тази рецепта, става мноого вкусно!
Аватар
Elica
 
Мнения: 1721
Регистриран на: 26 Ное 2014, 09:37

Re: Търся рецепта за солено руло с месо

Мнениеот Malina » 04 Ное 2016, 14:45

Много апетитни и вкусни трикове, а тъй като и Руло Стефани влиза в това число, мога да ви кажа една хитрина, ако не умеете, като мен , да правите рула. Използвайте гладка форма за кекс, дали ще е права (като за хляб), или кръгла няма значение. Слага се каймата отдолу, след това продуктите за пълнежа и отново кайма отгоре, пече се и после се обръща и реже! Става лесно и е ефектно.
Не искам просто да живея - искам първо да обичам, а между другото да живея!
Аватар
Malina
 
Мнения: 2309
Регистриран на: 02 Дек 2014, 10:33

Re: Търся рецепта за солено руло с месо

Мнениеот kauda » 04 Ное 2016, 16:12

Убийствено месни рецепти при вас, страхотни сте! Хареса ми спаначеното руло със сьомга, понеже не съм много по месата, но идеята да се замени трудното и досадно навиване със форма за кекс обра точките. :+1:
Аватар
kauda
 
Мнения: 1654
Регистриран на: 23 Мар 2015, 10:45

Следваща

Назад към Рецепти и полезни съвети

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта