Любими рецепти, интересни вариации, модерни ястия, съвети при готвене
29 Ное 2016, 13:33
В сезона на кореноплодните често купувам цвекло, обаче напоследък усещам, че го купувам и след няколко седмици го изхвърлям, почти не го използвам, а всъщност много го обичам.Причината явно е в еднообразието - ядем го само на салата с моркови и на сок.

Крайно недостатъчно! Очаквам от вас вкусни предложения как да стане основна част от нашето зимно меню!

Виждала съм в Лилд да продават готово сварено цвекло вакуумирано, ако дадете идея и то как може да се използва, ще е повече от чудесно.
29 Ное 2016, 14:00
Здравейте!
Червеното цвекло е много полезно, можете да го използвате в суров вид, като го настържете ситно на ренде и си направите салата със зеле, морков, ряпа, лимон, зехтин и сол на вкус. В случай, че ви се струва малко тежко като аромат можете да го нарежете на филийки върху намазан с масло съд, изпечете на фурна и залеете със сметана. Има разновидност на руската салата с варено червено цвекло, нарязано на кубчета, нарязано пилешко филе и варени картофи, овкусени с майонеза и гарнирани с кисели краставички. Прясно изцеденият сок е много лечебен, но трябва да се внимава много с дозата, тъй като е много силен за жлъчката и се комбинира разреден с други натурални сокове в минимални количества.
29 Ное 2016, 14:08
Мия го добре, увивам във фолио, поне час в силно загряна фурна, след това да се охлади, беля го и ям! Много, много вкусно!
29 Ное 2016, 14:26
Яли ли сте пълнено цвекло? Не знаете какво изпускате

. Главата цвекло се обелва и издълбава. Плънката се приготвя от ситно нарязана круша, домат, който се попарва и бели, малко настърган хрян. Посолява се и се капва олио. Пълни се издълбаното цвекло и се пече във фурната. Поднася се залято с кисело мляко.
29 Ное 2016, 14:42
YoLindi написа:Яли ли сте пълнено цвекло? Не знаете какво изпускате

. Главата цвекло се обелва и издълбава. Плънката се приготвя от ситно нарязана круша, домат, който се попарва и бели, малко настърган хрян. Посолява се и се капва олио. Пълни се издълбаното цвекло и се пече във фурната. Поднася се залято с кисело мляко.
Много странни вкусови усещания, как ще се комбинират?
29 Ное 2016, 15:28
Трова с крушата и домата май не бих го яла! Но виж, аз много го обичам леко запечено, колкото да омекне, в комбинация със сирене и суров спанак и малко ядки, каквито имаш под ръка.
29 Ное 2016, 17:12
Сварявам го, после го блендирам със зехтин, чесън,копър и крема сирене, става страхотно за филийки!
29 Ное 2016, 23:54
Това много ми хареса последното, звучи много примамливо. Притеснявам се от вкуса на цвеклото, само да няма дъх на пръст, това не му харесвам.
30 Ное 2016, 12:14
С други съставки като се смеси и подправки и няма да се усеща толкова. На мен не ми пречи този вкус или дъх да го нарека. Пак ми е вкусно.
30 Ное 2016, 15:27
На мен ми харесва, че цвеклото е сладко и ми приляга много добре и на мен със сирене, и аз бих пробвала комбинацията. Печено особено е супер сладко и не вярвам изобщо да му остане вкус на пръст.
Powered by phpBB © phpBB Group.
phpBB Mobile / SEO by Artodia.