Golfie написа:Имам една приятелка, която при ставане спазва цял ритуал, защото е суеверна и вярва, че това ще и даде добър ден. При вас как е? И кой е по-суеверен, мъжете или жените?
valiart написа:И аз съм на мнение, че жените са много суеверни. Понякога изпадат в ситуации на глупост, но иди ги разбериСмея се, защото и аз съм същата. Няма да продължа, ако черна котка ми е минала пътя. Дори да ми се наложи да обиколя и закъснявам за някъде. Това с котката, ми е най-омразното. Другите простотии са със сънищата, ако са лоши, да не се разказват до обяд, защото ще се сбъднат или ще се случи нещо лошо. Да не се подава игла т ръка на ръка, защото ще се скарате и други такива
![]()
radowen написа:Не бих казала, че съм много суеверна, но има някои поверия, които съм спазвала най-вече, за да не ми се случи лошото, т.е. например:
- преди изпит не се подстригваш, за да не си пстрижеш късмета:)
- на изпит се ходи с нещо старо, нещо ново и нещо чуждо...)
- полят изпит - взет изпит!:)
- петък е хубав ден за почерпка без повод, ей-така - за здраве и късмет!
Memento написа:radowen написа:Не бих казала, че съм много суеверна, но има някои поверия, които съм спазвала най-вече, за да не ми се случи лошото, т.е. например:
- преди изпит не се подстригваш, за да не си пстрижеш късмета:)
- на изпит се ходи с нещо старо, нещо ново и нещо чуждо...)
- полят изпит - взет изпит!:)
- петък е хубав ден за почерпка без повод, ей-така - за здраве и късмет!
Това последното поверие задължително трябва да се спазва, описали са го още древните Маи!!!!!!
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта