Суеверни ли са жените?

Суеверни ли сте?

Мнениеот Golfie » 12 Ное 2011, 00:01

Имам една приятелка, която при ставане спазва цял ритуал, защото е суеверна и вярва, че това ще и даде добър ден. При вас как е? И кой е по-суеверен, мъжете или жените?
Golfie

Re: Суеверни ли сте?

Мнениеот valiart » 12 Ное 2011, 00:21

Golfie написа:Имам една приятелка, която при ставане спазва цял ритуал, защото е суеверна и вярва, че това ще и даде добър ден. При вас как е? И кой е по-суеверен, мъжете или жените?

topic-t1367.html?hilit=%D1%81%D1%83%D0%B5%D0%B2%D0%B5%D1%80%D0%BD%D0%B8#p10030
Аватар
valiart

Мнениеот radowen » 24 Ное 2011, 12:07

Не бих казала, че съм много суеверна, но има някои поверия, които съм спазвала най-вече, за да не ми се случи лошото, т.е. например:
- преди изпит не се подстригваш, за да не си пстрижеш късмета:)
- на изпит се ходи с нещо старо, нещо ново и нещо чуждо...)
- полят изпит - взет изпит!:)
- петък е хубав ден за почерпка без повод, ей-така - за здраве и късмет! :D
radowen

Мнениеот сиско » 30 Ное 2011, 11:00

Аз съм доста суеверна, спазвам много поверия, колкото и смешно да звучи :)
сиско

Re: Суеверни ли са жените?

Мнениеот bditranslations » 13 Яну 2012, 09:58

Да днес петък 13 ще бъде наистина един щастлив и незабравим ден за мен !
bditranslations

Мнениеот metropolis » 13 Яну 2012, 14:47

Какво направихте, за да се предпазите от злополучия в днешния "фатален" ден?
Arte et humanitate, labore et scientia.
Аватар
metropolis

Мнениеот Силвия Бояджиева » 19 Яну 2012, 12:11

valiart написа:И аз съм на мнение, че жените са много суеверни. Понякога изпадат в ситуации на глупост, но иди ги разбери :lol: Смея се, защото и аз съм същата. Няма да продължа, ако черна котка ми е минала пътя. Дори да ми се наложи да обиколя и закъснявам за някъде. Това с котката, ми е най-омразното. Другите простотии са със сънищата, ако са лоши, да не се разказват до обяд, защото ще се сбъднат или ще се случи нещо лошо. Да не се подава игла т ръка на ръка, защото ще се скарате и други такива :D :lol:

А знаеш ли, че черна котка да ти мине пътя не е нещастие а късмет....това го каза Алена, която казва хороскопа по БТВ .Много интересни неща говореше тогава и едно от тях беше за черната котка ;)
Иначе и аз съм съгласна, че особено жените сме много суеверни, но знам и още нещо че ако не го знаеш не било грях обаче винаги се намира кои да ти каже :D
Жената с характер ,плаши слабите мъже, но подлудява силните !
Аватар
Силвия Бояджиева

Мнениеот Memento » 19 Яну 2012, 12:31

radowen написа:Не бих казала, че съм много суеверна, но има някои поверия, които съм спазвала най-вече, за да не ми се случи лошото, т.е. например:

Това последното поверие задължително трябва да се спазва, описали са го още древните Маи!!!!!!
Аватар
Memento

Мнениеот Силвия Бояджиева » 19 Яну 2012, 23:58

Memento написа:
radowen написа:Не бих казала, че съм много суеверна, но има някои поверия, които съм спазвала най-вече, за да не ми се случи лошото, т.е. например:

Това последното поверие задължително трябва да се спазва, описали са го още древните Маи!!!!!!

Мога да добавя още едно две :
- когато си бременна не се подстригваи за да не срежеш пишката на момчето
- на сватбата си също трябва да си с нещо ново и нещо назаем
Да ви кажа и двете си бремености се подстригах и имам две момчета :lol: :lol: :lol:
Жената с характер ,плаши слабите мъже, но подлудява силните !
Аватар
Силвия Бояджиева

Мнениеот ovagimyan » 31 Яну 2012, 12:00

Кои са суеверията в любовта?
Да ни забавляват, напътстват и съветват, в динамичния и забързан ден, в който едно от малкото цветни неща е да обичаш и да бъдеш обичан!
Още от край време старите хора вярвали, че същестуват редица вярвания, които помагат на младите и влюбените да стъпват правилно по пътя на любовта. Без съмнение всеки е чувал за „седемте години нещастна любов”, на които е предвестник сучпеното огледало. Колкото и смешно и детинско да ни звучи сега, преди години сме се натъжавали всеки път щом някое огледалце стане на стотици парченца, нали?
А какво ще кажете за пеенето на масата. Колко пъти баба ви ви е правила забележка да не надавате глас на трапезата, защото ще се „омъжите за циганин”. Не че има нещо лошо в това, но повечето лица, към които е отправена тази закана, са далеч от годините за бракуване, а идеята да си лягат до мургавелко за вбъдеще не само че не ги устройва, но си е направо плашеща.варинатът цял живот да останеш сам също не е толкова примамлив, затова никой не трябва да седи на ъгъла на масата. Според друго суеверие, ъгловото позициониране около масата предвещава не безбрачие, а голям избор от кандидати..... ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;)
ovagimyan

ПредишнаСледваща

Назад към Приказки по женски