Любими рецепти, интересни вариации, модерни ястия, съвети при готвене
Правила на форума
Добави отговор

Re: Съчетавате ли ястията на една вечеря?

02 Фев 2017, 12:22

ivoblinc написа:Рядко има добри попадения, да ти е кеф само като го гледаш и да си убеден, че всичко ще си пасне още преди да си го опитал :grin: . Ама то и при обикновените хора е така, трябва човек да е изкусен кулинар и да познава тънкостите на готварството, така че и обикновено ястие да те накара да си оближеш пръстите.

И много усет трябва, страшно много! Да знаеш какво точно искаш и как точно го искаш, как да ти се поднесе и представи и дори една малка подправка може да бъде това, което свързва ястията в чудесен синхрон.

02 Фев 2017, 14:19

Аз не ги умея тия неща и винаги викам да ми помага една приятелка, която добре се справя и с готвене, и с подреждане, с всичко.

03 Фев 2017, 10:57

Готино е, когато ти се поднесе подредено и със замисъл,но определено това е адски трудно, дори го виждаме и в Мастър шеф, когато трябва да поднесат 2-3 ястия,често според мен нямат нищо общо.

03 Фев 2017, 11:42

Аз се старая, когато съм поканила гости, да приготвя нещо, което да не е сложно и завъртяно, но да е ефектно. Може да са пържоли, но да използвам по-нетрадиционни подправки , да кажем, и да ги поднеса с изненадваща аранжировка.

05 Фев 2017, 09:59

Никога не се старая аз, слагам това, което на мен ми се яде. :mrgreen: То и без друго, ако гостите са близки, носят и те нещо,тъй че линията на вечерята може да си замине, а ако не са ми близки, поръчвам кетъринг, да не се излагам. :mrgreen:

06 Фев 2017, 12:20

Кетърингът е чиста работа - няма да се буташ в кухнята, да се притесняваш дали не си объркала нещо в приготвянето, дали е станало вкусно. А и гостите не са всяка вечер, че да харчиш луди пари.
Добави отговор
Отиди на страница: 1, 2, 3