И аз мислех, че е много сложно, но не е чак толкова
. Опитах първо с по-малко прясно мляко - 2 л. Аз си ползвах краве, за друго не знам. Друго, което трябва, е 1 ч.л. лимонена киселина, 2 мл мая за сирене и сол. Слага се млякото да се затопли с киселината. В никакъв случай не трябва да ври, котлона на най-ниското. Когато започне да се пресича, се добавя маята и постоянно се бърка. Получава се нещо като гъста смес. Маха се от котлона и престоява така около 10-15 минути. Изважда се сместта в тензух и се оставя да се отцеди. След това се загрява на умерен котлон в тефлонов тиган, прибавя се солта, то си пуска още суроватка. Като се затопли се взима и се намесва 2-3 пъти, като го разкъсате трябва да се получават конци. Аз си го оформям после на малки топченца, слагам ги в ледена баня за няколко минути и ги прибирам в кутия и в хладилника. И това е цялата философия. Но не го дръжте много време сиренето, да не се развали.