Тук е мястото за въпроси, касаещи медицински и здравни теми, които споделяме помежду си.
17 Яну 2017, 17:23
Искам да взема вериги за обувки за майка ми, която все пада по снега и сега вече се реших на тази покупка. Някой от вас ползвал ли е и доволен ли е, има ли смисъл, или е нещо, което само има за цел да взема пари?
Надявам се ако това не свърши работа, да ми дадете идеи за нещо друго ефикасно в борбата с поледиците, с което може да улесня ходенето на майка ми и да успокоя себе си, че съм направила най-доброто, за да й осигуря сигурно стъпване! Благодаря ви!
17 Яну 2017, 17:50
Какво представляват и как се слагат? Не съм виждала такива неща.
18 Яну 2017, 09:29
Аз търсих в интернет да си купя такива приспособления, не знам къде другаде ги продават, но в два-три сайта вече навсякъде пише изчерпана наличност

. Явно тази зима са много търсени

.
18 Яну 2017, 12:19
dessiblond написа:Какво представляват и как се слагат? Не съм виждала такива неща.
Представлявата верига , която се поставя на подметката и се прихваща към обувката със силиконови "презрамки". Не знам дали върши работа, но със сигурност ще е що годе полезно, но ще е неудобно за ходене, все пак са си 7-8мм. наддигане на крака, та не е подходящо да се носи постоянно.
18 Яну 2017, 13:56
А по леда дали могат да свършат работа такива вериги, нали все пак ще се пързаля? или са по-подходящи, когато заледяването е под снега?
18 Яну 2017, 14:13
При всички положения ще вършат работа, то каквото и да сложи човек на подметката по-ръбесто и грапаво, ще върши работа. Бих си взела, само не знам когато съм на токчета как ще стане работата.
18 Яну 2017, 16:22
zagrijena написа:При всички положения ще вършат работа, то каквото и да сложи човек на подметката по-ръбесто и грапаво, ще върши работа. Бих си взела, само не знам когато съм на токчета как ще стане работата.
Ще ги сложиш на възглавничките, мисля, че ще свършат работа, друг е въпросът защо зимата в снега някой тръгва на токчета. :)
18 Яну 2017, 22:31
Да. Вършат много добра работа. Ходи се без напрежение и страх. Стават и за токчета. На опаковката има снимки как се поставят на различните видове обувки.
18 Яну 2017, 23:00
Не изглежда ли много странно на краката, така овързани? Кой знае как ще гледат хората. Досега не съм виждала някой с такива неща на краката си.
19 Яну 2017, 10:52
iwoni написа:Не изглежда ли много странно на краката, така овързани? Кой знае как ще гледат хората. Досега не съм виждала някой с такива неща на краката си.
Какво като те гледат, а ти си сигурен, че няма да се пребиеш? Като паднеш с по-добро око ли те гледат хората? Това е най-безсмисленото съображение, което можеше да измислиш!
Иначе веригите вършат чудесна работа, закарала съм на майка ми и на свекървата и двете постоянно шарят по улиците и така съм спокойна, че хората ще ги гледат кой знае как, но няма да легнат у нас потрошени на стари години!