Болки в задната част от главата

Болки в задната част от главата

Мнениеот geffy » 13 Юли 2017, 16:13

Здравейте , преди няколко дни почина мой близък роднина , всички го преживяхме много трудно.От този ден започна да ме боли главата в задната част на главата и да имам безсъние и умора , а постоянно да ми се иска да спя.Много хора казват , че това било от стреса , някой може ли да ми даде съвет ?
geffy
 
Мнения: 2
Регистриран на: 13 Юли 2017, 16:10

Re: Болки в задната част от главата

Мнениеот geffy » 13 Юли 2017, 20:06

Само да добавя , че тези болки са по-често през деня (когато е най-горещо) не знам дали това се отразява по някакъв начин , вчера а и днес почти изчезваха вечерно време
geffy
 
Мнения: 2
Регистриран на: 13 Юли 2017, 16:10

Re: Болки в задната част от главата

Мнениеот Gold » 17 Юли 2017, 17:31

Най-добре отивай на лекар..
Gold
 
Мнения: 625
Регистриран на: 23 Мар 2015, 13:13

Re: Болки в задната част от главата

Мнениеот Monika_Spasova » 18 Юли 2017, 08:21

Кръвно, стрес, нерви, след като ви се е случило нещо такова, което е отключило последващата симптоматика, най-вероятно се дължи на нервно неразположение. Отиди на лекар и ако трябва изпий някое друго хапче, докато се успокоиш. Безсънието нормално да те уморява и да се чувстваш отпаднал/а и съответно да ти се спи и да не можеш да спиш. Потърси специалист, който да ти предпише някое добро лекарство, да се справиш с трудния момент.
Аватар
Monika_Spasova
 
Мнения: 2097
Регистриран на: 07 Апр 2015, 11:32

Re: Болки в задната част от главата

Мнениеот fawla » 18 Юли 2017, 10:33

Мисля, че е най-добре да се обърнеш към лекар, това, което си разказала е причината за неразположенията ти със сигурност, но не всичко от нерви може да се преодолее. Ще мине, за съжаление в живота трябва да се разделяме с близките си. Съболезнования!
Аватар
fawla
 
Мнения: 1035
Регистриран на: 15 Апр 2015, 10:48

Re: Болки в задната част от главата

Мнениеот vanusha » 18 Юли 2017, 13:39

Съжалявам за загубата ти. Най-вероятно и спорд мен става въпрос за неврологичен проблем, който ще отшуми, но посети лекар най-добре!
vanusha
 
Мнения: 382
Регистриран на: 30 Сеп 2016, 11:36

Re: Болки в задната част от главата

Мнениеот FramarLekari » 18 Юли 2017, 15:12

geffy написа:Здравейте , преди няколко дни почина мой близък роднина , всички го преживяхме много трудно.От този ден започна да ме боли главата в задната част на главата и да имам безсъние и умора , а постоянно да ми се иска да спя.Много хора казват , че това било от стреса , някой може ли да ми даде съвет ?


Здравейте, geffy!

Главоболието в задната част на главата често е причинено от нервно напрежение и стрес, умора и безсъние. Друга причина за този вид локализация на болката е повишено кръвно налягане.

Възможно е да сте развили тензионно главоболие. То представлява тъпа болка, стягане или чувство на притискане около челото и / или задната част на главата. Някои хора казват, че го усещат като скоба, която притиска черепа. Нарича се и стресово главоболие, тъй като е най-често срещаният тип главоболие при възрастни.

Когато се появява за по-малко от 15 дни на месец, се нарича епизодично тензионно главоболие. Ако се случва по-често - нарича се хронично тензионно главоболие. Епизодичният вид обикновено започва постепенно, често в средата на деня. Хроничното се появява за по-дълъг период от време. Болката може да стане по-силна или по-слаба през целия ден, но е винаги налична.

Най-често тензионното главоболие се инициира от емоционален стрес. Други причини са: тревожност и безпокойство, депресия, преумора и недостатъчна почивка, мускулно напрежение, ниски нива на желязо, употреба на алкохол или кофеин, настинка, синузит, дентални проблеми.

Тензионното главоболие може да се придружава от други симптоми, като проблем със съня, чувство на умора, раздразнителност, проблеми с концентрацията, мускулни болки, леко повишена чувствителност към светлина или шум.

Най-добре е тензионното главоболие да се лекува още в началото при появата му, когато симптомите са все още леки. Целта е да се предотврати появата на повечето от тях и да се облекчи болката. Терапията включва обезболяващи (първоначално се препоръчват тези, които се отпускат без лекарско предписание, като ибупрофен, парацетамол), избягване на причините и задействащите фактори, овладяване на стреса и техники за релаксация. За регулирането на съня може да приемате мелатонин.

Все пак е добре да се консултирате с лекар, за да се уточни причината за оплакванията Ви! По негова преценка може да Ви предпише успокоителни средства (възможно е да бъдат и на билкова основа), както и обезболяващи.

С уважение,
Фрамар
Специалистите на www.framar.bg предоставят консултация, която не може да замени преглед при квалифициран и правоспособен лекар.
FramarLekari
 
Мнения: 1987
Регистриран на: 29 Мар 2011, 19:23
Местоположение: България


Назад към Мнения и въпроси на читатели, свързани с неврологични заболявания

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта