Супер храни, здравословно пазаруване, качествени и полезни продукти, начин на хранене
17 Май 2019, 12:18
Аз ползвам кокосово масло освен за готвене и за млякото с кафе, и за козметика. Попива много добре и има прекрасен аромат.
Зимата пък го ползвам за устните, особено като отидем на ски.
Ето нещо интересно:
Хората на Таити са употребявали това масло от край време. Били са здрави и стройни. Но през последните 50 години, под натиска на "медиците", минават на течни олиа като нас.
В резултат, освен че стават дебели, развиват автоимунни заболявания като рак, диабет, Хашимото. Болести, които са се срещали много рядко преди сред тях.
17 Май 2019, 12:26
Това че в кокосовото масло преобладават наситените мазнини го прави най-добрия избор за пържене да речем, тъй като е много устойчиво и не се окислява. А освен наситеността на мазнините, има и друга класификация - късоверижни, средноверижни и дълговерижни молекули на мастните киселини. Доколкото знам кокосовото масло е със средноверижни мастни киселини и това е едно от най-ценните му качества. Обяснението беше, че те дават по-бързо енергия.
24 Юли 2019, 09:05
Мисля, че е полезно. Иначе спекулации има постоянно. Ама то за всяка храна е така.
Не знам, на мен поне ми се отразява добре.
25 Юли 2019, 16:29
Добре де, аз седя и си мисля, така ли пък никой не се отказа от белия хляб, от бялото брашно, от вафлите, от саламите, след като за тях постоянно се говори колко са вредни. Ама някой бил казал, че две яйца са опасни или че кокосовото масло е страшно и всички вече изхвърлят кокошките и бурканите с кокос.
Powered by phpBB © phpBB Group.
phpBB Mobile / SEO by Artodia.