Бягане, упражнения у дома, поддържане на формата, аеробика, плуване, кардио тренировки, други спортове
09 Ное 2011, 23:57
Хемороиди, очила с диоптър, вие си ги знаете - кошмарно ,но факт - по 12-18 часа стоим пред тези машини...Нали не смятате, че е безвредно?
10 Ное 2011, 00:25
Всеки знае последиците от застояването пред компютъра. Добре е да се ползват защитни очила и екран, чести почивки, гимнастика на очите, да се гледа на далеч в хоризонта, и движение.
10 Ное 2011, 17:02
Аз не смятам, че е безвредно, но определено има много начини да облекчим проблемите. Трябва да стоим удобно на стола, да носим предпазни очила и да не оставяме краката си да "висят".
30 Ное 2011, 11:42
Имам ги проблемите от заседяването пред компютъра /в къщи и в работата/ - в повечко килограми, целулитче, и очилца - късогледство с 2 диоптъра, а като малка- 5 години носих очила за далекогледство/
Чела съм какво трябва да се прави, за да се облекчат проблемите, но...тцъ - когато шефовете искат нещо спешно, когато сроковете непрекъснато те притискат - няма как да си починеш. А условията - удобно столче, предпазни очила или рамки - малко работодатели ги осигуряват, за съжаление!
30 Ное 2011, 14:24
Мисля, че хората, които работят постоянно пред компютър трябва да ползват по-чести малки почивки през деня. С времето лоши последствия от компютъра не закъсняват.
20 Дек 2011, 14:29
Аз работя по цял ден пред компютъра, но най-ужасното нещо е, че когато почивам също съм пред него. Обичам в свободното си време да гледам филми и за съжаление често го правя. Последиците са ужасни, като започнем от това, че лесно ми се уморяват очите и стигнем до психическото натоварване, което оказва стоенето нон стоп пред компютъра....
22 Дек 2011, 23:46
Не мога без компа,не ме интересуват страничните ефекти,няма да живея 100 лета.
07 Мар 2012, 14:43
Аз пък имам тендовагинит на дясната ръка от мишката
07 Мар 2012, 16:24
poli19 написа:Аз пък имам тендовагинит на дясната ръка от мишката

А работата ти свързана ли е с компютър или само от домашно ползване? Честно да си призная от както компютрите навлязоха в живота ни административните длъжности се увеличиха и от там затлъстяването и обездвижването! Лека е административната работа, но пък за сметка на това не съвсем полезна.
13 Мар 2012, 13:58
Проблемите най-вече са свързани със зрението, а именно усещане за парене, зачервяване на очите, напрежение в слепоочията. От очен лекар знам, че е хубаво след продължителен престой пред монитора, да погледаме няколко минути навън, като си изберем най-далечната точка и я наблюдаваме. Така постепенно може да местим погледа си от най-далечната към най-близката точка, която виждаме. Това е добра и ефективна профилактика за изморените ни очи. Също е добре, ако имаме възможност да се разхождаме сред природата. Зеленият цвят, особено в естествените си нюанси, успокоява не само очите, но и нервната система.