10 Окт 2017, 15:50
Говорихме си с една приятелка, че от както сме заживели с половинките си (при мен преди много време,но все пак..), финансовото ни положение леееко се е променило - разбирайте, че преди сме спестявали и сме си плащали сметките с 400 лева, сега взимаме двойно и сме все без пари.
Вие забелязвали ли сте нещо такова и защо може да се случва?! Вместо да се подобрява финансовото ни положение,когато сме се събрали с другия, получаваме повече пари - общо, сметката за ток пак е една,резултата е, че парите са по-малко. Как си го обяснявате и при вас случва ли се нещо такова?
10 Окт 2017, 16:04
Мисля, че се дължи на факта, че никой не може да "скипва" грижата за половинката си. Докато, когато сме сами, може да решим днес да вечеряме с възможно най-евтините спагети от магазина, поръсени само със сол, но на половинката си не можем да поднесем нещо толкова обикновено, дори и ако и той е живял по този начин. А и стандарта на живот се променя, и искаме и да обгрижваме другия, да му бъде комфортно. Така харчим повече за домакинството си, отколкото преди.
10 Окт 2017, 19:03
О, да и аз съм го забелязала, уж сам трудно се живеело, ама всъщност парите са много повече! Никога не съм се радвала на големи доходи и голяма заплата, но от както съм с приятеля си, вечно съм без пари, направо .. ужас! Преди, докато живеех сама, вярно, че мама и тати помагаха за наема, но винаги ми отсаваха пари, успях да покрия доста от нуждите си, спестих за кола, спестих за електроуреди. А сега, едва чакам да получа заплата! Много се променят нещата, той уж взема добри пари, но те все летят насам натам... я за това, я за да излезем, за кино, вечеря, разходка, отиват си парите ей така. Глезим се повече и двамата. Преди и аз не си позволявах много неща, като исках нещо съм стояла зимата под юргана и съм пускала печка за по 1 час на ден, хапвала съм каквото имам или по-малко, толкова пестеливо ядях, готвих си една леща и я ядах по 4 дена. Сега всеки ден различно, което остане я някой си вземе за работа, я не, или го нося на баба, че живее сама, и тя си хапва от него. Но определено прътсите ми станаха по-рехави.
11 Окт 2017, 09:54
И по-добре и по-зле, общите доходи и начина ми на живот се е подобрил, да, но парите не са мои, просто приятелят ми има добри доходи и затова "намазвам" и аз. Но личните ми пари никога не ми достигат. Не е както преди, когато разчитах само на себе си, вярно, че нямах толкова, но се чувствах спокойна, че трябва да разчитам на себе си. Все още ми е неудобно да ми дава пари приятеля ми, макар че той ми оставя всеки месец немалка сума, за да имам за храна, за разходки, ако реша да взема нещо на детето.

Но така и не успявам да похарча от тези пари за себе си, винаги карам с майчинството си.
11 Окт 2017, 15:23
Сигурно е нормално да се харчат повече пари, когато си с половинката си, все пак искаме да накараме другия да се почувства добре, а за всяко едно нещо трябват и пари. Пък дали ще успеят да спестят вече като двойка е въпрос на желание и самоконтрол. Но е по-трудно да спестяваш и да ограничаваш другите, отколкото да го правиш само със себе си.
11 Окт 2017, 19:17
По-зле! особено трябва ли да купим нещо, целия ни месец става на каша, а то все има нещо за купуване! Разходите големи, с две деца, абе... не се виждаме с пари, ако това ще питаш
12 Окт 2017, 10:13
Всичко зависи от вас, никой не може да обвинява, че харчи повече. Ако имате обща цел и я следвате от вас си зависи да се справите с ограниченията, които ви се налагат.

Не е толкова трудно, когато знаеш какво точно искаш. а ако не се нуждаете от нищо е напълно нормално да си харчите парите.
12 Окт 2017, 11:17
За себе си знам, че съм много по-добре, отколкото съм била преди. Когато бях сама, почти не ми стигаха парите за нищо, почивките ми бяха мираж направо. Доста неща се промениха, откакто съм с половинката си. Не казвам, че той е фрашкан с пари, както си мислят много хора, но умее да управлява доходите си и знае как да се грижи за семейството ни така, че да не ни липсва нищо. Опредлеено умее да борави с числата и това спомага домакинството ни. Главно той пазарува и се грижи за сметките, а аз харча майчинството си, когато излизам на разходка с дъщеря ни и й вземам необходимите неща за месеца, като памперси, шишета. каши и някаква по-специална храна, ако реша.
12 Окт 2017, 15:21
Като цяло -да, но уравлението на парите ми стана по-лошо, откакто се събрах с половинката ми. Както и вие отбелязвате, партньора променя мисленето. Сега се вълнувам за неговия комфорт, за неговите желания и предпочитания. А в повечето случи двойките се правят от един капризен и един, който изобщо не се вълнува от такива неща. Това прави и домакинството по-трудно, и почивките, и храненето... и ето - навърта се някой лев отгоре.
12 Окт 2017, 20:00
Значи, какво излиза, че ние, от гивъзлък да си гледаме мъжете фалираме, айде бе!

Вместо те да ни водят на Малдивите, ние ги водим да ядат шкембе чорба! Виждате ли, затова сме слаб пол.