18 Ное 2011, 10:58
hera_00 написа:зозо написа:На мен ми предстои сватба, след има няма няколко месеца. Не съм наясно с обичаите, но искам да е нещо по-нестандартно и различно. Не съм фен на традицията. Според мен сватбата трябва да бъде запомняща се (поне първата). Ще се постарая моята да бъде такава, като в момента бистря идеи. Бих се радвала някой, които е преживял вече това събитие да сподели нещо интересно интересно...![]()
Зозо, видях коментара ти и реших да споделя една снимка, която случайно открих. Мисля, че това влиза мн добре в твоята концепция![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
18 Ное 2011, 11:40
21 Ное 2011, 16:04
21 Ное 2011, 16:29
21 Ное 2011, 16:55
hera_00 написа:
Тази рокля много ме впечатли. Все пак по-горе търсехме екстравагантното...
23 Ное 2011, 16:07
23 Ное 2011, 16:36
qproin написа:Моята си беше точно от онези типични бг сватби с много ритуали и тичане напред назад. Имаше 130 гости, половината не ги познавах- всеки те дърпа за нещо- седни стани, голяма тъпотия. На сватбения си ден отслабнах с 3 кг и почти припаднах накрая, та се наложи да ме отведат.Ама нали си го знаете лафа за бг сватба "сто гладни и двама луди", та и при нас беше така. Иначе беше красиво и церемониите, и настроението беше добро.
23 Ное 2011, 17:11
qproin написа:Моята си беше точно от онези типични бг сватби с много ритуали и тичане напред назад. Имаше 130 гости, половината не ги познавах- всеки те дърпа за нещо- седни стани, голяма тъпотия. На сватбения си ден отслабнах с 3 кг и почти припаднах накрая, та се наложи да ме отведат.Ама нали си го знаете лафа за бг сватба "сто гладни и двама луди", та и при нас беше така. Иначе беше красиво и церемониите, и настроението беше добро.
23 Ное 2011, 17:17
23 Ное 2011, 17:49
Margo написа:Преди да се омъжа баща ми ми каза една много умна приказка, споделям я за все още не омъжените
" Един чорбаджия заженил сина си. Преди сватбата го извикал и му казал: " Синко, покани всички от селото за да не си помислят, хората, че сме зли и ни се свиди." Сина поканил всички съседи, приятели. После му казал: "Сега на сватбата на всеки ще дадеш по едно чувалче брашно, един чувал захар и по една дамаджана с вино да не кажат, че сме свидливи."
Всичко станало както наредил бащата, всички яли на глава, взели си даровете от младоженците и се прибрали по къщите си. На другия ден, бащата минал покрай селската кръчма и чул един селянин да казва: "Ей тоя чорбаджия, много свидлив бе, само по едно чувалче ни даде."
Така, че няма смисъл от големи сватби и много шум!