Сватбата-планиране, организация и провеждане

Re: Сватбата-планиране, организация и провеждане

Мнениеот Bella » 18 Ное 2011, 10:58

hera_00 написа:
зозо написа:На мен ми предстои сватба, след има няма няколко месеца. Не съм наясно с обичаите, но искам да е нещо по-нестандартно и различно. Не съм фен на традицията. Според мен сватбата трябва да бъде запомняща се (поне първата). Ще се постарая моята да бъде такава, като в момента бистря идеи. Бих се радвала някой, които е преживял вече това събитие да сподели нещо интересно интересно... :P :oops:

Зозо, видях коментара ти и реших да споделя една снимка, която случайно открих. Мисля, че това влиза мн добре в твоята концепция :lol: 8-) :lol: :lol: :lol:

Изображение

Уникална торта, зозо, не се чуди това е тортата за сватбата ти. Но дали има къде да ти я изработят?
Аватар
Bella

Мнениеот зозо » 18 Ное 2011, 11:40

Страхотна е тортата и вече обмислям, къде да си я поръчам :D :D :D
Аватар
зозо

Мнениеот Forman » 21 Ное 2011, 16:04

Та като стана дума за оригинални сватби предлагам няколко варианта за първи танц на младоженците :lol: :lol:

Можете да наредите шаферите и шаферките в редица и да им гледате сеира:

Или да направите безкрайно дълго тържеството си имитирайки забавен каданс:

Аватар
Forman

Мнениеот hera_00 » 21 Ное 2011, 16:29

Изображение

Тази рокля много ме впечатли. Все пак по-горе търсехме екстравагантното...
Съветът е форма на носталгия. Даването му е начин да извадиш миналото от отпадъчните води, да го избършеш внимателно, да добоядисаш по-грозните му части и да го възстановиш за повече, отколкото то струва.
Аватар
hera_00

Мнениеот Bella » 21 Ное 2011, 16:55

hera_00 написа:Изображение

Тази рокля много ме впечатли. Все пак по-горе търсехме екстравагантното...

Уникална Коледно-булченска рокля!
Аватар
Bella

Мнениеот qproin » 23 Ное 2011, 16:07

Моята си беше точно от онези типични бг сватби с много ритуали и тичане напред назад. Имаше 130 гости, половината не ги познавах- всеки те дърпа за нещо- седни стани, голяма тъпотия. На сватбения си ден отслабнах с 3 кг и почти припаднах накрая, та се наложи да ме отведат.Ама нали си го знаете лафа за бг сватба "сто гладни и двама луди", та и при нас беше така. Иначе беше красиво и церемониите, и настроението беше добро.
qproin

Мнениеот valiart » 23 Ное 2011, 16:36

qproin написа:Моята си беше точно от онези типични бг сватби с много ритуали и тичане напред назад. Имаше 130 гости, половината не ги познавах- всеки те дърпа за нещо- седни стани, голяма тъпотия. На сватбения си ден отслабнах с 3 кг и почти припаднах накрая, та се наложи да ме отведат.Ама нали си го знаете лафа за бг сватба "сто гладни и двама луди", та и при нас беше така. Иначе беше красиво и церемониите, и настроението беше добро.

Ох, мале! Категорично ме отказа от типичната бг сватба. Аз я виждам моята някъде на романтично място само двамата. Подписвам се и с булчинската рокля в самолета...
Аватар
valiart

Мнениеот Forman » 23 Ное 2011, 17:11

qproin написа:Моята си беше точно от онези типични бг сватби с много ритуали и тичане напред назад. Имаше 130 гости, половината не ги познавах- всеки те дърпа за нещо- седни стани, голяма тъпотия. На сватбения си ден отслабнах с 3 кг и почти припаднах накрая, та се наложи да ме отведат.Ама нали си го знаете лафа за бг сватба "сто гладни и двама луди", та и при нас беше така. Иначе беше красиво и церемониите, и настроението беше добро.

Повечето български сватби са такива. Нали знаеш българския манталитет да поканим всички роднини за да не кажат нещо лошо за нас после. Голяма част от родителите теглят заеми за да правят сватби на децата си и после ги изплащат с години.
Аватар
Forman

Мнениеот Margo » 23 Ное 2011, 17:17

Преди да се омъжа баща ми ми каза една много умна приказка, споделям я за все още не омъжените :)
" Един чорбаджия заженил сина си. Преди сватбата го извикал и му казал: " Синко, покани всички от селото за да не си помислят, хората, че сме зли и ни се свиди." Сина поканил всички съседи, приятели. После му казал: "Сега на сватбата на всеки ще дадеш по едно чувалче брашно, един чувал захар и по една дамаджана с вино да не кажат, че сме свидливи."
Всичко станало както наредил бащата, всички яли на глава, взели си даровете от младоженците и се прибрали по къщите си. На другия ден, бащата минал покрай селската кръчма и чул един селянин да казва: "Ей тоя чорбаджия, много свидлив бе, само по едно чувалче ни даде."
Така, че няма смисъл от големи сватби и много шум!
Margo

Мнениеот qproin » 23 Ное 2011, 17:49

Margo написа:Преди да се омъжа баща ми ми каза една много умна приказка, споделям я за все още не омъжените :)
" Един чорбаджия заженил сина си. Преди сватбата го извикал и му казал: " Синко, покани всички от селото за да не си помислят, хората, че сме зли и ни се свиди." Сина поканил всички съседи, приятели. После му казал: "Сега на сватбата на всеки ще дадеш по едно чувалче брашно, един чувал захар и по една дамаджана с вино да не кажат, че сме свидливи."
Всичко станало както наредил бащата, всички яли на глава, взели си даровете от младоженците и се прибрали по къщите си. На другия ден, бащата минал покрай селската кръчма и чул един селянин да казва: "Ей тоя чорбаджия, много свидлив бе, само по едно чувалче ни даде."
Така, че няма смисъл от големи сватби и много шум!

Напълно съм съгласна, но пък и само подпис ми се струва прекалено скромно. Едни приятели така се ожениха, тоалетите им бяха дънки и никой не разбра....доста тъпо беше.
qproin

ПредишнаСледваща

Назад към Приказки по женски