Витамини и бременност

Искамe бебе - бременност, моментът на раждането, майчинство, проблемно забременяване и ин витро, осиновяване и приемна грижа

Re: Витамини и бременност

Мнениеот Снежана » 13 Юни 2012, 16:52

Чувала съм добри отзиви за Джеймисън пренатал, но лично аз не съм ги пила. Ако някой ги е пил да може да препоръча. ;)
Снежана

Мнениеот bobito » 14 Юни 2012, 10:04

Купих си фолиева киселина още преди да започнем с опитите за бебе :idea: Момичета, разберете, много е важно да се пие! Много лекари пропускат да информират бременните си пациентки и тези от тях, които нямат достъп до интернет, няма как да разберат защо фолиевата е толкова важна за бъдещото им бебче. Много неща, свързани с бременността се научават от приятелки, които вече са минали по този път и от форумите в интернет. Затова е много важно да споделяте и с други бременни жени. Едно хапче на ден може да ви спести много главоболия и мъки по-натам.
За другите витамини... вече не си спомням какви съм пила, но се изписват по преценка на наблюдаващия лекар и не съм се отклонявала от рецептите, които ми е давал. И аз съм пила желязо, беше в някакви ампулки и никак не беше приятно на вкус, но щом е за бебо, всичко останало е без значение :)
bobito

Мнениеот mimeto » 14 Юни 2012, 13:15

Аз пия витамините за бременни О`Мами и фолиева киселина :idea: Изследванията ми са добри, така че съм доволна от тях, а за фолиевата киселина няма какво изобщо да се коментира - задължителна и много важна!!! Бебчето започва да се формира още преди да сме разбрали, че сме бременни, затова се препоръчва по-ранния прием дори и от Световната Здравна Организация :idea: Няма опасност от предозиране, няма странични ефекти, но е превенция срещу бъдещи неврологични проблеми!
mimeto

Мнениеот bebe » 17 Юни 2012, 00:08

Изображение
По време на бременността си ползвах Пренатал и съм доволна всичко беше на ред.
bebe

Мнениеот Камелия » 07 Ное 2012, 17:26

На скоро попаднах на една статия, в която се отрича полезното действие на витамините за бременни. Всъщност учените са доказали, че големи дози витамин С и Е не предпазват жените с рискова бременност от прееклампсия, а даже спомагат за нейното развитие. Освен това учените твърдят, че жените приемащи големи дози витамини, раждат с 15% по-често деца с ниско тегло.
Редица витамини обаче, като например фолиевата киселина, имат голямо значение за нормалното протичане на бременността.
Камелия

Мнениеот dobi_kuneva » 12 Дек 2012, 16:34

През моята бременност приемах витамините Мама Вит доволна съм от тях, не напълнях много през цялата бременност качих 9 кг.
dobi_kuneva

Предишна

Назад към Бременност, раждане и майчинство