Тайни семейни рецепти за здраве и красота - как да бъдем в полза на другите.
Правила на форума
Добави отговор

Re: Полезните свойства на зехтина

26 Мар 2013, 15:49

Всеки знае колко полезен е зехтина. И аз ползвам единствено зехтин в кухнята. Зехтинът е богат на полифеноли, за които се смята, че помагат за предотвратяването на рак, и на мононенаситени мазнини, които подобряват работата на сърцето. Освен това, според редица изследвания присъствието на зехтин в храненето повишава нивата на адипонектин – хормон, който е отговорен за разграждането на мазнините в тялото. Полезни мазнини можем да намерим в кокосовите орехи. Те са богати на наситени мазнини, но повече от половината от тях идват от лавровата киселина – липид, който се бори срещу бактериите и подобрява нивата на холестерола. Дори има изследвания, според които добавянето на кокосово масло в диетата намалява коремните мазнини.

15 Апр 2013, 15:16

Трудно е да опознаем всички полезни свойства на зехтина, но той категорично помага в борбата със затлъстяването. Участвайки в процесите в червата, ЗЕХТИНЪТ казва на мозъка, че сме сити.

15 Май 2013, 13:25

Много са! Ето защо у дома готвим само със зехтин.

30 Май 2013, 16:32

От личен опит потвърждавам, че изглажда бръчките :P

06 Яну 2015, 16:05

BRI написа:От личен опит потвърждавам, че изглажда бръчките :P

Наистина ли? аз имам бръчки на челото, дали да не се намажа, че да се махнат... :roll:

07 Яну 2015, 14:11

много е полезен зехтина, а моя приятелка си маже лицето, защото и е суха кожата, каза че много добре й влияе.

08 Яну 2015, 13:52

Еха, всички почваме да се мажем със зехтин и да свалим поне 10 години от бръчките! :mrgreen:

08 Яну 2015, 14:27

Зехтина само на салатата го слагам, но наиситна може и да се мажем с него. Като бебета мазах главичките на децата ми със зехтин, за да им се махнат люспите от главата :)

19 Юли 2015, 09:44

Rali_hr написа:Зехтина само на салатата го слагам, но наиситна може и да се мажем с него. Като бебета мазах главичките на децата ми със зехтин, за да им се махнат люспите от главата :)

Аз започнах и като готвя да слагам зехтин :)

28 Сеп 2015, 15:19

Аз съм с мазна коса и мазна кожа на лицето - мога ли да използвам зехтин или не е подходящ за мен?
Добави отговор
Отиди на страница: 1, 2, 3, 4