Добави отговор

Re: За или против сте епидуралната упойка при раждане?

27 Ное 2014, 17:45

Не бих си сложила, според мен всяка жена може да изтърпи тази болка, не е толкова страшно, а и като се случи повярвайте ми толкова нещата се променят, че всичко ще направите ;)

15 Фев 2015, 11:34

Аз смятам, че всеки трябва да си реши, аз лично съм раждала без упойка, беше си нормално и поносимо, в крайна сметка, след като сме се хванали на хорото, трябва да го играем. :mrgreen: Аз лично не бих си поставила такава упойка, много ме притесняват упойките в гръбнака!

15 Фев 2015, 12:43

Rali_hr написа:
Lollipop написа:Упойката хич не е добра услуга, честно да ви кажа! Моя приятелка ражда скоро, преди 4-5 месеца вече, решила с упойка, за да не се мъчи, в началото добре каза, но по едно време я питал анестезиологът я питал дали усеща нещо, тя казала Да, и той ѝ сложил още една упойка, а момента бил преди самото раждане и са станали някакви ужасни усложнения - тя не е усещала детето изобщо и кога са напъните и изобщо е било някаква лудница. Така че аз съм Против, може да не боли толкова, но болката от друга страна е поносима, не си мислете, че е някаква извънземна болка :lol:

Звучи много сериозно! Така наистина е опасно за бебето. Аз дъщеря си я раждах нормално без упойка, а синът ми за съжаление секцио, като знам как се възстанових след двете раждания бих родила още 10 пъти нормално :) Не рискувайте хора с медикаментите, затова сме жени и можем да се справим!

Е, не може да се спори, че и след секцио много жени се възстановяват бързо, но това е друга тема. Все пак мисля, че не е непоносима болката, по-добре без упойка, казах вече защо, а от там нататък всеки си решава :)

15 Фев 2015, 13:09

Ами против съм, ако ще раждаш с упойка и няма да чувстваш и водиш раждането си по усет, защо ще се ражда нормално, при сексио риска ще е минимален.

26 Мар 2015, 00:15

При нормално протичаща бременност, нормално предлежание на детенцето и майка, която е наясно с процеса на раждане и дихателните техники, упойки не са необходими :)
Раждала съм нормално (без никакви обезболяващи) и със секцио. Въпреки отлично протеклата операция и бързото възстановяване след нея, съм 100% ЗА естественото раждане. Няма нищо непоносимо в него, болката е търпима. Природата си знае работата :) Трябва просто да се отпуснем и да и се доверим :)

26 Мар 2015, 09:54

Всеки е различен, аз предпочитам с упойка, вместо да търпя целия ужас и болка на раждането. :)

26 Мар 2015, 12:31

Не съм раждала още, но смятам, че след като природата така го е измислила, то така трябва да се случва. Когато дойде времето, сигурно ще се постарая да родя нормално :)

12 Яну 2016, 11:37

Така е, ако бременността е протекла нормално няма основания да се режат хората напразно. Разбирам, че има някои, които изпитват силен страх и т.н. нямат висок праг на търпимост на болакта и тогава го разбирам, но заради това, че някой казал, че е гадно не си струва. :)

12 Яну 2016, 13:37

Мисля, че най-важното е да се спре с това сочене на хората. Винаги тези, които са родили нормално се приемат за героини и мислят, че останалите жени са по-малко майки от тях. А то не е така, всяка има своите моменти. Аз имам опасение от тази упойка, заради поставянето ѝ, но ако жената мисли, че това е нейния начин няма лошо :)

12 Яну 2016, 14:50

Когато аз раждах нямаше такива истории, упойки и глупости. Нямаше подобни разправии упойки и глезотии. Всички раждахме. Сега и децата и майките и всички са мнооого специални и все нищо не могат.
Добави отговор
Отиди на страница: 1, 2, 3, 4, 5 ... 28