Пижо и Пенда vs трансджендър

Вие коментирате новините и събитията от страната и чужбина!Имате въпроси за това или онова? Светът е по-различен, когато има поне още една гледна точка.

Re: Пижо и Пенда vs трансджендър

Мнениеот velvet_81 » 01 Мар 2019, 11:14

Не ми е проблем да има и такива мартеници. Извинявайте, ама то е навсякъде около нас и без това - реклами, видеоклипове, новини, какво ли не. Та мартениците в един ден ли ще променят нещо?
На децата трябва просто да се обяснява. Не можем да ги гледаме под стъклен похлупак и след някоя година да изживеят стреса на заобикалящата ги реалност.
velvet_81

Мнениеот Стефи Колева » 01 Мар 2019, 11:23

Това вече би ми дошло в повече!
Мартеницата е част от културното наследство на ЮНЕСКО от 2017 година. Едно от нещата, които ни прославят по света и които са традиционни за няколко народа само.
Аз пък не толерирам трансджендърите, защото това ни се натрапва постоянно. Нека бъдат каквито си искат, без да ме занимават със себе си, с ориентацията си и да не опорочават хубави традиции, които все още държат българите сплотени.
Стефи Колева

Мнениеот Fire storm » 01 Мар 2019, 14:59

Вече нищо не би ме учудило. Надявам се на никой да не му щукне.
Аз не харесвам мартениците с Пижо и Пенда, но и би ме издразнило да ги видя като двама мъже или две жени :???:
Fire storm

Мнениеот ivan.stoqnov » 01 Мар 2019, 16:12

Туй сериозно ли го питате? Сега, че всеки си има право на собствени възгледи не е нещо, което да обсъждаме, той така си ги приема нещата нека така да си го живее и живота. Но мартениците да се правят в такава насока, малко прекалено ми се струва или съм много старомоден, и традициите и те вече не са това което бяха....
ivan.stoqnov

Мнениеот Ivi&Sasho » 01 Мар 2019, 17:12

И на мен би ми било ужасно да видя "модерни" мартеници, обаче на какви неща се нагледахме напоследък. След като има прайд по улиците на София, примерно, какво ли им пречи и за подобни откачени творения. :roll:
Ivi&Sasho

Мнениеот Theresa » 03 Мар 2019, 14:24

Каква връзка имат мартениците с нечия сексуалност?
Theresa

Мнениеот Innerlane » 05 Мар 2019, 10:25

Хайде стига с тази хомофобия. И как си представяте въобще идеята за пол на мартеницата? Пижо и Пенда традиционно дори нямат лица. Все тая кой носи роклята и кой - панталоните, въпрос на въображение е. Дори някой да си сложи такава с две Пенди или двама Пижо - не е ли лично тяхна работа? Не знам защо въобще ви притесняват мартениците на другите хора.
Innerlane

Мнениеот Karina_85 » 05 Мар 2019, 11:31

Innerlane написа:Хайде стига с тази хомофобия. И как си представяте въобще идеята за пол на мартеницата? Пижо и Пенда традиционно дори нямат лица. Все тая кой носи роклята и кой - панталоните, въпрос на въображение е. Дори някой да си сложи такава с две Пенди или двама Пижо - не е ли лично тяхна работа? Не знам защо въобще ви притесняват мартениците на другите хора.

:+1:
Аватар
Karina_85

Re: Мартениците - да ги купим или сътворим?

Мнениеот Елена Стоянова » 27 Яну 2020, 16:53

Още от началото на февруари с дъщеричката ми започваме да майсторим мартеници за всички близки, роднини, съученици, учители, колеги... Много ни е забавно, а най-странното е, че и мъжът ми се включва от време на време и му личи, че му е приятно. Той никога не е носил мартеници, но откакто малката започна да му подарява направените от нея, не ги сваля до края на март. :smile:
Елена Стоянова

Мнениеот marchinko73 » 02 Мар 2020, 10:16

До сега не съм виждал джендър мартеници, ама хич няма и да се учудя. То сега има мартеници с какво ли не и със сигурност са далеч от традиционализма. Даже повечето вече ги правят в Китай. Дето се вика - търсенето определя предлагането. Хич не ми дреме кой каква мартеница ще си закичи, овеси или надене... Важното е да сме живи и здрави. Честита ви Баба Марта! :smile:
Аватар
marchinko73

Предишна

Назад към Актуални теми, новини, идеи и въпроси