Приятелят ми ми забрани да ходя на почивка без него!

Отношенията между мъжа и жената, въпроси и проблеми по пикантни теми

Приятелят ми ми забрани да ходя на почивка без него!

Мнениеот РениСто » 03 Апр 2019, 11:30

Има приятел, с когото ходим сериозно от 6 месеца. Аз съм на 30, той на 36. Планираме да почиваме заедно на планина. Той предпочита спокойна почивка. Всъщност на мен също ще ми се отрази добре една лежерна вакация. В същото време имам възможност да отида за 2-3 дни с много добра моя приятелка "по женски". С нея никога не сме ходили някъде заедно и бихме искали да го направим сега. А и да не беше този факт (че не сме ходили заедно на почивка), пак би ми било интересно да прекарам няколко дни по женски някъде. Това НЕ значи, че ще отменя почивката с приятеля си, а че ще ги направя една след друга. Поне такива бяха намеренията ми. Но приятелят ми беше категоричен, че не е съгласен да ходя без него, където и с когото и да е, при каквито и да е обстоятелства. И не става въпрос само за този конкретен случай, а завинаги. Каза, че ако сме заедно, нямам право да прекарвам време с приятели по този начин, на почивка, без него и т.н. Дори ми заяви, че ако замина с приятелката ми, това за него ще е края между нас. Казва, че ми вярва - не било това причината. Казва, че нямало да разбера - било въпрос на мъжко достойнство или нещо такова. Като цяло е достатъчно либерален, поне така ми изглежда. Казва, че няма против да изляза на дискотека по женски. Но не и да почивам някъде, дори за два-три дни, с приятелка/и. Никога. При никакви условия. Дори ако го поискам веднъж на 10 години - никога! Не че съм се затичала да прекарвам всяко лято или уикенд по женски... НО... Объркана съм. И бясна! И разочарована. Увещавах го, молих му се като малко дете да "ми позволи". НЕ! Категоричен е! Как да реагирам? Какво да направя! Наистина не разбирам какъв е проблема? Ако има конкретна причина или обстоятелство, заради което не е съгласен - приемам го. Ще се съобразя с него и ще направя компромис. Но тук става въпрос за условие "до живот". Казва, че не било етично и морално спрямо връзката. В една сериозна връзка това не било допустимо. Аз ли не разбирам...? Аз ли искам прекалено много? Аз ли не мога да бъда във връзка по правилния начин? Не разбирам.
РениСто
 
Мнения: 20
Регистриран на: 03 Апр 2019, 11:16

Re: Приятелят ми ми забрани да ходя на почивка без него!

Мнениеот Blue eyes » 03 Апр 2019, 11:46

Било въпрос на мъжко достойнство - глупости! По-скоро е въпрос на комплексарщина. Не се връзвай с такива! Да ти забранява такива неща, и то само след 6 месеца заедно - вече трябва да ти свети червената лампичка. :roll:
Разбирам да си някоя хлапачка в началото на 20-те, но на 30 години би трябвало да са ти по-ясни нещата вече...а и да цениш себе си повече.
Като сте заедно с един човек - той не разполага с живота ти, нито с личното ти време...нито пък има правото да ти казва къде и с кого ще ходиш! Сега е времето да си отвориш очите, преди да се задълбочат нещата повече и да се стигне до деца, примерно...че тогава тежко ти (и на теб и на евентуалните деца)!
Blue eyes
 
Мнения: 37
Регистриран на: 22 Мар 2019, 13:15

Re: Приятелят ми ми забрани да ходя на почивка без него!

Мнениеот maia the bee » 03 Апр 2019, 12:02

Според мен това не е основателна причина. Причина може да е ако се страхува за сигурността ти - сами жени на море. Вие имате връзка едва от скоро, а той започнал да ти нарежда?! Дай му да разбере, че не той решава. Ти само го информираш, какво смяташ да направиш, а не че му искаш разрешение. Ако от сега те ограничава, след време цялата ви връзка, ще се превърне в истински кошмар. Аз, ако съм ще замина с приятелката, само и само да видя докъде може да стигне. Тест.
maia the bee
 
Мнения: 122
Регистриран на: 02 Ное 2018, 09:47

Re: Приятелят ми ми забрани да ходя на почивка без него!

Мнениеот Ванила » 03 Апр 2019, 12:13

Проблемът е, че имате различни виждания за сериозна връзка. Неговото виждане ми прилича по-скоро на притежание, отколкото на равнопоставен съюз. Изобщо идеята да ти забранява... Ти не си му подчинена. Вместо да те обича именно, защото си имаш и живот, различен от този с него, той пък точно това не харесва. Вероятно има някакъв комплекс. Поговорете, за да не станат по-зле нещата с времето.
Ванила
 
Мнения: 96
Регистриран на: 25 Ное 2018, 12:35

Re: Приятелят ми ми забрани да ходя на почивка без него!

Мнениеот Роуз » 03 Апр 2019, 12:25

Каквито и да са причините, помисли за момент само какъв би бил живота ти от тук нататък, като останеш с него. Ще си като в затвор.

Само да вметна, че познавам семейства с деца, които са с 25-годишни бракове, и пак се случва да ходят на почивка или екскурзия с приятели. По-рядко е (поради ангажименти и липса на време), ходят си и със семействата, но ходят и с приятели/ки и това по никакъв начин не влияе на семействата им. Нито пък на интимността им с партньора.
Това, което той ти поставя като ултиматум - просто не е нормално и ще те направи нещастна. Колкото и да ти е мил и колкото и каквото и да изпитваш към него. Не позволявай подобно нещо. Имаш още време, не е станало късно, за това се огледай и подбери правилно, за да не съжаляваш после.
Роуз
 
Мнения: 136
Регистриран на: 08 Ное 2018, 10:10

Re: Приятелят ми ми забрани да ходя на почивка без него!

Мнениеот Таня Иво » 03 Апр 2019, 12:45

6 месеца не е много време. Ако чувстваш, че гледате в различни посоки, то ще си дойде само. Мисля, че ви трябва още време, за да разберете дали сте един за друг, дали може да градите двамата нещо, което ви удовлетворява. Няма нищо "завинаги". Винаги може да се намери решение, с диалог и двустранни компромиси. Имай предвид, обаче, че ако ти си по бурния живот по принцип, а той не е, това може да се окаже препъни камък в отношенията ви. Казваш, че не си готова за семейство, а той е. Не си сигурна в чувствата си, просто това е "най-добрата" ти връзка. Май се понатрупаха различия, които или ще се изчистят с времето, или ще натоварят отношенията ви до логичната развръзка. Мисля, че ключовата дума в случая е време. Нищо не пречи първия компромис да го направиш ти, нали? :wink: :roll: Умният човек винаги ще намери подходящия момент за това. Първичния (да не кажа друго) ще се удари в гърдите, че слуша само себе си и никога не отстъпва от това, което иска или цели.
Таня Иво
 
Мнения: 105
Регистриран на: 20 Ное 2018, 09:41

Re: Приятелят ми ми забрани да ходя на почивка без него!

Мнениеот @Лорчето » 03 Апр 2019, 12:47

Явно желанието за обвързаност се изразява по различен начин у двамата.
Нищо не пречи двамата да се забавляват поотделно и да не натоварват отношенията си, но това се получава само ако и у двамата има еднакво усещане за сигурност във връзката. Вероятно мъжът се чувства несигурен, а дали има повод за това няма как да знаем. Ако няма повод, значи проблемът е някъде в самия него. Ако има - трябва да седнат и да се изяснят.
@Лорчето
 
Мнения: 61
Регистриран на: 14 Ное 2018, 15:07

Re: Приятелят ми ми забрани да ходя на почивка без него!

Мнениеот Dalia » 03 Апр 2019, 13:51

Ужас... Още ли има такива задръстени мъже и то сред по-младите. Съжалявам да ви го кажа, но ограничаването на личната свобода пак е вид психически тормоз и такова поведение не бива да се пренебрегва. Явно този човек има доста сериозни проблеми, дали със самочувствието си, дали с това, че се учвства несигурен в отношенията си с вас, но бъдете много внимателна. Сега ви забранява това, следващият път какво ще е?
Dalia
 
Мнения: 557
Регистриран на: 12 Фев 2013, 17:10

Re: Приятелят ми ми забрани да ходя на почивка без него!

Мнениеот Fire storm » 11 Апр 2019, 13:41

Да, и аз останах изненадана, че още има такива индивиди.
Бих те посъветвала да не потъпкваш достойнството си. Това е единственото нещо, с което компромис не бих правила. Или приема, че имаш социален живот, който не означава, че кръшкаш или си развратна, или го напускаш.
Fire storm
 
Мнения: 57
Регистриран на: 28 Яну 2019, 10:56

Re: Приятелят ми ми забрани да ходя на почивка без него!

Мнениеот Lana » 15 Апр 2019, 13:54

Не е ли давал признаци, че е толкова ревнив и преди това? Не ми се вярва човек да се превръща в ревнивец изведнъж. Не знам, за мен е странно да ти забранява такива неща и аз лично не бих го приела.
Аватар
Lana
 
Мнения: 87
Регистриран на: 04 Дек 2018, 15:04

Следваща

Назад към Интимно

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта

cron