Любими рецепти, интересни вариации, модерни ястия, съвети при готвене
23 Юли 2018, 17:28
аз лично предпочитам олиото, то си е наш български продукт, а зехтинът има един специфичен вкус, с който така и не можах да свикна. Но сега тъй като е много модерно да се говори за здравословни храни и се придава едва ли не божествена сила на зехтина в диетите за отслабване, от което чак ми става смешно... А ето и какво виидео открих на скоро в нета и дано ви бъде от полза за да разрешите дилемите си.
https://www.youtube.com/watch?v=OyUSfSipofU
Последна промяна
Dalia на 23 Юли 2018, 17:38, променена общо 1 път
23 Юли 2018, 17:38
Изгледах видеото, но той не казва абсолютно нищо съществено за качествата на двата продукта, а говори само за калории, но има огромно значение и разлика между рафинираното олио и сурово пресования зехтин. В цял свят са наясно, че предимствата са за зехтина, има редица изследвания и проучвания, хора, които го доказват, че добрите мазнини помагат за свалянето на килограми, а този говори само за калории и в 6 минути казва нещо, което може да синтезира в 20 секунди.
И да не говорим, колко е смешно това, което приказва - 100 милилитра зехтин за една салата, това означава, че с една бутилка зехтин може да изядете 10 салати, т.е. както говори по 3 салати на ден, бутилката от 1 литър трябва да хвърчи за няма и 4 дена.
24 Юли 2018, 17:27
Използвам олио, нещо не се разбрахме със зехтина в кухнята. Или не съм случила на качествен, не знам, но тези, които съм пробвала до сега, ами ... ям ги, но предпочитам без тях. Зехтинът ми беше верен приятел само на плажа - за тен, и то, когато прекарвах летата на морето, защото ходех всеки ден. Първата година, в която не работих на морето, а отидох на почивка, зехтинът ми разказа играта-черена като рак
25 Юли 2018, 09:11
100% съм ЗА зехтина. Много обичам вкуса му, готвя и зеленчуците с него, много рядко използвам олио (само за ориз и картофи, които изискват повече мазнина).
Имам си любими марки зехтин и вземам само от тях, с не много силен горчив вкус и в същото време с много приятен маслинов аромат.
25 Юли 2018, 12:48
Използвам олио, не ми харесва зехтина, дори по заведения, ако има зехтин вместо олио не ис слагам в салатата. Олиото ми харесва много повече, пък и не вярвам, че вреди чак толкова.
25 Юли 2018, 15:59
Май маста е по-добрият вариант, но някак вече не се възприема така, както едно време.
18 Сеп 2018, 14:02
Изхвърлила съм фритюрника, защото освен, че отива много мазнина, ами и тя застоява. Не може да се ползва според мен много често в дълъг период от време, сега да е в близко време - ок.. обаче да стои в уреда 1 месеци после да се сетиш пак да пържиш картофи за мен си е опасно.
18 Сеп 2018, 15:45
И мен ме е гнус много от тая мазнина и затова предпочитам да пържа в тиган, а и ние много рядко пържим, защото наистина си е гнусотия. Не знам в наши дни кой може да тръгне да си купува фритюрник.
19 Сеп 2018, 18:04
Frac написа:Май маста е по-добрият вариант, но някак вече не се възприема така, както едно време.
Така е много еполезно да се готви в мас, обаче има особен аромат, който не се харесва на всеки.
05 Окт 2018, 12:18
Продават някаки кофички, които носят името "мазнина за фритюрник" това вид маргарин ли е?
Powered by phpBB © phpBB Group.
phpBB Mobile / SEO by Artodia.