Любими рецепти, интересни вариации, модерни ястия, съвети при готвене
21 Юли 2017, 10:25
Взех си фритюрник и засега го ползвам само с олио, но мисля да го заменя с нещо друго. Видях, че има едни мазнини - палмово масло, за фритюрника. Чувал съм, че може да се пържи няколко пъти в него и затова се спрях на тоя вариант, но още не съм пробвал.

Обикновено, досега, каквото и да съм пържил, все в олио или масло, ако нямам олио (е картофи в масло не съм пържил, но яйца да речем, стават). Само че фритюрника гълта много мазнина и да изхвърлям след това цялото количество ми е много свидно.

Така че ми препоръчайте мазнина за фритюрника, а ако някой има какво да обсъди изобщо по въпропса с пърженето в каква мазнина да е, ще е супер.
21 Юли 2017, 10:55
Аз използвам олио, веднъж бях взела една туба маргаин или нещо такова за пържене. Свърши си работа. Но пък аз винаги ползвам повече от веднъж дори и да е олио във фритюрника, просто го пресипвам в едно шише и го прибирам в хладилник до следващото ползване.
21 Юли 2017, 13:56
Избягвам пърженето, но ако се наложи, бих предпочела олиото, защото поне е по-малкото зло. Дълбокото пържене, като това на картофи във фритюрник и така с много олио абсурд пък да направя. По-добре да си запазваш олиото и да го съхраняваш прецедено в хладилника, ако държиш да го ползваш многократно. Но не избирай палмовите мазнини и маргарини.
21 Юли 2017, 14:44
Аз фритюрник нямам, мислила съм да си взема от онея с едната лъжичка мазнина, но знам че бавно става пърженето в тях. Иначе преди, когато сме имали, като дете, майка ми също прибираше мазнината в хладилника, той фритюрника беше с 2 литра олио та си отиваше зян яко. Затова и ние го прибирахме. Другата мазнина не знам трябва ли да се прибира.
22 Авг 2017, 10:10
Използвам олио, не използвам никакви други маграгини, мазнини за фритюрници и т.н. а и като цяло избягвам пърженето. По-добре и ти прави така, вместо да се хвърляш литри олио, за да си сготвиш рядко нещо пържено.
22 Авг 2017, 11:01
Наиситна е по-добре да се избягва пърженето, защото е доста вредно, пък във фритюрниците, мазнината се използва многократно.
11 Окт 2017, 12:46
Лошото е, че заминава много мазнина. Аз като пържа картофи после много ме е яд, че трябва да изхвърлям олитото, което съм ползвала, а все пак използвам около 300-400 мл в дълбок тиган, да ги изпържа и след товаизхвърлям. Не си предстявям да занося 2 лирта олио, за да изпържа един килограм картофи, а да го съхранявам, със сигурност ще се вмирише. Не искам да давам непоискани съвети, но наистина от фритюрника няма полза.
23 Юли 2018, 12:58
Всички се стремим към здравословното хранене и една от най-честите препоръки е да се замени олиото със зехтин, защото бил по-здравословен и по-добрия избор, особено пък ако искаме да сваляме килограми, а и не само, ами и като ефект върху тялото.
Вие с какво готвите у вас? Аз ако трябва да съм честна, използвам зехтина само в суровите неща, като това да си го сложа на филийка или да полея салатата с него, да приготвя хумус и т.н.
НО никога не готвя със зехтин, не ми харесва вкуса на сготвения зехтин, а и да си призная, цената му е твърде висока, за да мога да си позволя да готвя всяка манджа в зехтин.
Какво е вашето отношение към зехтина и олиото, коя от двете мазнини използвате у дома и защо?
23 Юли 2018, 13:02
Използвам олио, не ми харесва зехтина, мирише ми кофти и не мога да свикна с него. Не мога да мисля за всяка една здравословна полза, честно.. уморително е постоянно да трепеприш какво ядеш и да не можеш да си опечеш едни мазни картофки.
23 Юли 2018, 15:51
Ползвам и двете - зехтин за салатите, а олио за готвене, ако трябва да готвя със зехтин ще ми е много скъпо, не мога да давам по 30-40лв. на месец за мазнина само.
Powered by phpBB © phpBB Group.
phpBB Mobile / SEO by Artodia.