Свекървата гледа повече дъщеря си, а нас ни пренебрегва! Мъжът ми си трае...

Свекървата гледа повече дъщеря си, а нас ни пренебрегва! Мъжът ми си трае...

Мнениеот lyuta_chushka95 » 23 Окт 2019, 17:06

Не мога да говоря от името на всички снахи, но често срещано явление е да не се разбират със свекървите си. И аз не съм в най-добри отношения с моята, но при мен има защо. Откакто сме заедно с мъжа ми тя ме пренебрегва. И не само това! Грижи се повече за семейството на дъщеря си, а нас ни е оставила да се оправяме както можем. Да ви дам само един пример: Всички си живеем отделно – аз с мъжа ми, дъщеря й с нейния и те двамката със свекъра. И ние и сестрата на мъжа ми имаме по едно дете. Всички работим. Значи разлика в положението няма. Обаче свекървата всяка сутрин ходи до дъщеря си и води племенника на училище, след обед си го взема. Същевременно й носи и това, което е сготвила вечерта, та да не се занимава дъщеря й, защото е много заета.
Питам ви: Нормално ли е това? Според мен е разделение. Аз, както и да е – чужда съм, но мъжът ми й е син, а детето – внук! Може ли такова нещо? Казвам го на моя, защото се дразня от това, но той явно не иска да си разваля отношенията, като повдигне въпроса пред майка си. Вика: Не й обръщай внимание! Да, ама не мога и често спорим за това. Не искам свекървата да ми готви и да ми води детето на градина, справям се отлично и сама. Въпросът е принципен. На вас случвало ли се е подобно нещо и как реагирате на ситуацията?
Аватар
lyuta_chushka95
 
Мнения: 383
Регистриран на: 21 Авг 2019, 10:55

Re: Свекървата гледа повече дъщеря си, а нас ни пренебрегва! Мъжът ми си трае...

Мнениеот Цвети Цветкова » 24 Окт 2019, 17:20

Аз лично намам проблеми с моята свекърва. Разбираме се чудесно и много ни помага, но при нас няма такива глезотии. Ние си караме детето на училище и си го вземаме. От време на време разбира се и родителите ни се включват, но рядко. Свекървата ни праща, когато е сготвила нещо вкусно, но това също не често. Според мен си права да се дразниш от такова отношение. На мен също нямаше да ми е никак приятно, особено пък и ако мъжът ми си трае. В крайна сметка големи хора са - не е нормално да ги отглеждат като малки деца! Това си е чиста демонстрация, ако питаш мен!
Цвети Цветкова
 
Мнения: 166
Регистриран на: 16 Сеп 2019, 11:23

Re: Свекървата гледа повече дъщеря си, а нас ни пренебрегва! Мъжът ми си трае...

Мнениеот ganka67 » 25 Окт 2019, 17:11

И аз съм свекърва, но не мога да го разбера това да делиш децата си. Еднакво са ми мили и двамата и макар че единият още не е женен, гледам да им помагам по равно. А това с готвенето и носенето си е чиста глезотия. Моите съм ги научила да се справят сами още от малки.
ganka67
 
Мнения: 169
Регистриран на: 15 Окт 2019, 13:53


Назад към Приказки по женски

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта

cron