Успяхте ли да спрете цигарите и алкохола по време на бременността?

Успяхте ли да спрете цигарите и алкохола по време на бременността?

Мнениеот Пламена И. » 09 Дек 2019, 14:08

Всяка бъдеща майка знае, че цигарите и алкохолът са вредни по време на бременността, а и след това. Всъщност те са вредни изобщо, но това е друга тема. За съжаление не са малко момичетата, които не се съобразяват с това. Често срещам жени с колички с бебета или бременни с цигара в ръка. Чудя се дали са наясно за вредата, която причиняват на децата си?
Аз самата пушех преди да забременея и си позволявах по 1-2 чаши вино от време на време. Всичко се промени с появата на малкото човече. В началото алкохолът не ми беше проблем – не съм свикнала с него, но с цигарите нещата бяха доста по-сложни. Оставих ги, разбира се, но ми беше трудно и често се изкушавах от мисълта: Една няма да ни навреди... Слава Богу, не си го позволих! Мъжът ми също престана да пуши вкъщи. Излизаше на терасата, а в последствие отказа цигарите заради мен и малкия.
Вие как се справихте с този проблем? След това започнахте ли отново да пушите? Аз се старая да не го правя най-вече заради детето, за да не го тровя и да не му давам лош пример, а и заради мъжа ми, който също положи големи усилия.
Пламена И.
 
Мнения: 164
Регистриран на: 07 Окт 2019, 11:23

Re: Успяхте ли да спрете цигарите и алкохола по време на бременността?

Мнениеот iriny » 09 Дек 2019, 15:04

Веднага щом разбрах, че съм бременна спрях цигарите и всякакъв вид алкохол. На мен не ми беше никак трудно. Дори ми се гадеше, ако някой покрай мен запали цигара. Не съм ги почвала отново... Е, от време на време паля по някоя цигара, когато съм с компания, но това се случва най-много 1-2 пъти в месеца, така че не се брои. Вкъщи и пред детето не пуша.
iriny
 
Мнения: 388
Регистриран на: 07 Авг 2019, 12:17

Re: Успяхте ли да спрете цигарите и алкохола по време на бременността?

Мнениеот ganka67 » 09 Дек 2019, 16:09

Винаги съм се чудила на тези млади момичета. Бременни или с бебета, пушат си цигарите, пият си кафето и нищо не ги интересува! Толкова ли няма кой да им каже, че това не е хубаво?! Като не мислят за себе си, поне за детето да помислят!
ganka67
 
Мнения: 169
Регистриран на: 15 Окт 2019, 13:53

Re: Успяхте ли да спрете цигарите и алкохола по време на бременността?

Мнениеот lyuta_chushka95 » 10 Дек 2019, 11:17

Да бе, със сигурност знаят, че е вредно за бебето, но не им пука... Нямам идея що за жени са това и какви майки ще са!
Аватар
lyuta_chushka95
 
Мнения: 383
Регистриран на: 21 Авг 2019, 10:55


Назад към Приказки по женски

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта