Донорство на яйцеклетки. Каква е процедурата?

Донорство на яйцеклетки. Каква е процедурата?

Мнениеот Пламена И. » 09 Яну 2020, 12:50

От известно време се замислям дали да не даря яйцеклетки в полза на жените, които години наред полагат усилия, но не могат да се сдобият със своя рожба. Според мен това е много благороден акт и аз като майка и жена се чувствам задължена да помогна. Все още не съм го обсъдила със съпруга си, но съм сигурна, че той също няма да има нищо против. Това, което ме притеснява, докато четох материали за донорството, е процедурата, която ми изглежда доста сложна. Така ли е наистина? Колко време всъщност отнемат изследванията и манипулациите? Ще трябва ли да си взема отпуска за този период?
Другото, което ме интересува е болезнени ли са самите манипулации?
За сега съм се насочила към Ин витро център Стефанов в Стара Загора. Предполагам, че там ще ми дадат обстойна информация, но предпочитам да науча нещата от първа ръка – от жени, които са ставали донори. Затова моля, ако някоя от вас се е подлагала на тази процедура, да сподели впечатления.
Психологическия момент също не е за пренебрегване, защото при успешен опит едно дете с моите гени ще расте някъде там, а аз няма да зная къде е и как се чувства... Това също малко ме притеснява...
Вие какво мислите по въпроса, момичета? Подкрепяте ли донорството на яйцеклетки и бихте ли станали донори?
Пламена И.
 
Мнения: 164
Регистриран на: 07 Окт 2019, 11:23

Re: Донорство на яйцеклетки. Каква е процедурата?

Мнениеот iriny » 09 Яну 2020, 17:11

Поздравления за смелостта! Ако не беше възрастовата граница, аз също бих станала донор.
iriny
 
Мнения: 388
Регистриран на: 07 Авг 2019, 12:17

Re: Донорство на яйцеклетки. Каква е процедурата?

Мнениеот mimeto96 » 10 Яну 2020, 15:00

Аз не бих се решила на такава крачка. Може би най-вече за психологическия проблем, за който говориш. Но по-късно, след като имам собствени деца, кой знае... може и да си променя мнението.
mimeto96
 
Мнения: 260
Регистриран на: 04 Сеп 2019, 09:55

Re: Донорство на яйцеклетки. Каква е процедурата?

Мнениеот lyuta_chushka95 » 15 Яну 2020, 16:30

И аз се интересувах преди време от процедурата за донорство на яйцеклетки. Доколкото си спомням изискванията са да си до 35 години и да имаш поне едно дете. Първо ти правят изследвания, за да се провери дали си годна да бъдеш донор, след одобрението се изисква нотариано заверено съгласие за донорството и се стартира процедура по стимулация на яйчниците с хромонални препарати.
Аватар
lyuta_chushka95
 
Мнения: 383
Регистриран на: 21 Авг 2019, 10:55


Назад към Приказки по женски

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта