Вие коментирате новините и събитията от страната и чужбина!Имате въпроси за това или онова? Светът е по-различен, когато има поне още една гледна точка.
07 Мар 2020, 21:33
Аз съм традиционалист - предпочитам си водата и сапуна. Ако няма друг начин - и мокрите кърпички вършат работа, но според мен трябва да са със спирт. На тия антибактериални гелове вяра им нямам.
07 Мар 2020, 21:56
Момчил Митев написа:Дали наистина няма регистриран случай на Covid-19 в България или крият информацията? Няма логика да сме единствения остров на спокойствието. Освен това ми се струва, че новата грипна вълна от сезонния грип е много по-опасна от коронавируса.
Да се радваме, че все още в България няма случай на заразени с коронавирус! Мисля, че грипната епидемия в момента ни е напълно достатъчна.
08 Мар 2020, 11:11
petyo62 написа:Аз съм традиционалист - предпочитам си водата и сапуна. Ако няма друг начин - и мокрите кърпички вършат работа, но според мен трябва да са със спирт. На тия антибактериални гелове вяра им нямам.
Ами и на мен тези дезинфекциращи гелове ми изглеждат странни... нали само си мажеш ръцете с тях, а не ги миеш... Хубаво - убиват микробите, но не махат мръсотията, нали?
08 Мар 2020, 12:00
Айде честито! Вече си имаме и коронавирус в България! И нека паниката да започне сега!!!
09 Мар 2020, 10:04
marchinko73 написа:Айде честито! Вече си имаме и коронавирус в България! И нека паниката да започне сега!!!

Не мисля, че трябва да се шегуваме с това и да приемаме нещата несериозно. Разбира се, няма място за паника, но точно сега е моментът да разберем колко сме дисциплинирани като народ и дали можем да си наложим ограниченията и да изпълняваме мерките против разпространението на Ковид-19.
09 Мар 2020, 11:09
Здравейте! Много неща се изприказваха за предпазването от коронавируса – за маските, за миенето на ръцете и за дезенфикциране на помещения и повърхности. Сега указанията са местата, където се събират повече хора да се дезинфекцират поне 4 пъти дневно. Някой наясно ли е с какви препарати трябва да става това? С какво например трябва да се мият подовете, дръжките на вратите, плотовете? Кои марки препарати са подходящи? За момента в магазините все още има избор, но предполагам, че скоро ще има недостиг на тези препарати. Например за „Доместос“ се твърди, че отстранява бактериите, същото казват и за „Медикс“, но доколко са ефикасни точно в този случай? За почистването на повърхности предполагам най-удачен е спреят и според мен е задължително да съдържа алкохол, но проблемът тук пак е марката и кой ще има най-добро дезинфекциращо действие. Мнения и идеи?
09 Мар 2020, 18:44
Ами то се изписа сумати нещо по тоя въпрос... Що ти трябват скъпи препарати. Една обикновена белина ти върши идеална работа. Пък спрея за дезинфекция на повърхностите трябва да съдържа поне 60% спирт - иначе е неефективен.
09 Мар 2020, 19:20

А някои, като тази българска студентка даже се и заразяват с коронавирус доброволно
https://www.7bul.com/2020/03/smrazyavas ... ondon.html
10 Мар 2020, 09:10
Мисля, че няма значение какъв дезинфектант ще избереш, важно е в съдържанието му да има алкохол.Може дори от обикновен спирт или ракия да си сипеш в една бутилка със шпрей и да напръскаш въздуха в стаята. Миризмата не е от най-приятните, но се предполага да е ефективно. И по-често миене на ръцете със сапун или антибактериален гел за ръце -има го в някой хранителни магазини или аптеки.
10 Мар 2020, 09:55
Аз ползвам антибактериален гел без отмиване, тъй като ми е невъзможно да си мия ръцете толкова често , мисля, че марката не е от толкова съществено значение, а и сапуните изсушават ръцете много, докато гелът ги овлажнява приятно и защитата му е ефективна срещу вируси и микроби.