Има ли опасност за България от новия китайски коронавирус?

Вие коментирате новините и събитията от страната и чужбина!Имате въпроси за това или онова? Светът е по-различен, когато има поне още една гледна точка.

Re: Има ли опасност за България от новия китайски коронавирус?

Мнениеот ganka67 » 10 Мар 2020, 10:02

petttto написа::smile: А някои, като тази българска студентка даже се и заразяват с коронавирус доброволно https://www.7bul.com/2020/03/smrazyavas ... ondon.html

Добре де, според вас това нормално ли е - доброволно да се заразиш с коронавирус при положение, че няма ваксина и има толкова смъртни случаи? Не ми се мисли как се чувстват горките родители на момичето! Ако стане нещо, не дай Боже, тия 3500 лири достатъчни ли са за компенсация?! И изобщо може ли да има такава?!
ganka67

Re: Кои дезинфектанти са най-ефикасни за профилактика срещу коронавирус?

Мнениеот iriny » 10 Мар 2020, 10:27

Аз за пода използвам Mr Proper, а за банята и тоалетната - Domestos. На работа си нося антибактериален гел и мокри кърпи с алкохол.
iriny

Re: Антибактериален гел или мокри кърпички - кое е по-подходящо?

Мнениеот iriny » 10 Мар 2020, 10:29

За всеки случай аз си ги нося с мен и двете. :smile: Лично мое мнение е, че антибактериалния гел е за предпочитане.
iriny

Настинка, грип или коронавирус?

Мнениеот iriny » 10 Мар 2020, 11:59

Здравейте! Не искам да ви прозвучи истерично, но се притеснявам. От 2-3 дни имам упорита хрема и главоболие. Не се чувствам отпаднала, нито имам кашлица или температура. Все още не съм ходила при личната си лекарка... При нея сега е лудница... има много болни от грип. Дори и по телефона не мога да се свържа. В момента сме в грипна ваканция и се лекувам сама вкъщи с капки за нос, Фервекс и чай с мед и лимон, като гледам да не излизам навън. Не зная къде съм настинала или прихванала някакъв вирус, но практически може да е навсякъде. Успокоява ме фактът, че нямам висока температура, но задължително ли е да я имам, за да съм болна от грип или не дай Боже от коронавирус? И аз вече не зная какво да правя... Какви са симптомите и как да разбера дали съм само настинала или е нещо по-сериозно? Притеснявам се не само за себе си, но и за мъжа ми и детето. Хубавото е, че те за сега са добре! Гледам да не се мотая много около тях, нося маска и спя в отделна стая, но не съм сигурна дали това е достатъчно, за да ги предпазя. Какво ще ме посъветвате?
iriny

Re: Настинка, грип или коронавирус?

Мнениеот Паулу Коелюв » 10 Мар 2020, 18:27

Не е чудно, че задаваш такъв въпрос при тази медийна истерия. Чудното е, че не си се консултирала с лекар, което е силно препоръчително! За твое успокоение мога да кажа, че едва ли имаш грип или си се заразила с коронавирус. Макар че симптомите на върлуващия в момента грип Б и Ковид - 19 са сходни, доколкото разбирам нямаш нито един от тях. Обикновена настинка или възпален синузит според мен, но както казах - отиди на лекар!
Аватар
Паулу Коелюв

Мнениеот Innerlane » 11 Мар 2020, 09:51

Имате риновирус, не коронавирус или грип.

Коронавирусът покосява директно долните пътища на дихателната система и започва с кашлица, не с хрема.

И при грипа, и при коронавируса се наблюдава висока температура, болки в мускулите и силно общо неразположение.
Innerlane

Re: Антибактериален гел или мокри кърпички - кое е по-подходящо?

Мнениеот Цвети Цветкова » 11 Мар 2020, 10:22

Наскоро ми попадна статия за за антибактериалния гел и защо не е добре да се използва. На първо място се казва, че преди да се нанесе гелът, ръцете трябва да се почистят с мокра кърпичка. Освен това изсушава кожата и при продължителна употреба предизвиква раздразнения. В статията казват още, че също така влияе неблагоприятно върху имунната система и прекалената му употреба може да доведе до резистентност на бактериите.
Цвети Цветкова

Re: Кои дезинфектанти са най-ефикасни за профилактика срещу коронавирус?

Мнениеот mimeto96 » 11 Мар 2020, 11:13

От това, което казвате, разбирам, че препаратът за подовете е добре да съдържа натриев хипохлорит, а за повърхностите трябва да е с високо съдържание на спирт. Обаче спрейовете с алкохол не са толкова силни. Значи е добре да си взема чист спирт?
mimeto96

Мнениеот iriny » 11 Мар 2020, 17:58

Innerlane написа:Имате риновирус, не коронавирус или грип.

Коронавирусът покосява директно долните пътища на дихателната система и започва с кашлица, не с хрема.

И при грипа, и при коронавируса се наблюдава висока температура, болки в мускулите и силно общо неразположение.

Много благодаря! Успокоихте ме. Не, че не ми е дискомфортно, но все пак е по-малкото зло.
iriny

Re: Има ли опасност за България от новия китайски коронавирус?

Мнениеот Лош Холестерол 007 » 11 Мар 2020, 18:01

За съжаление новините никак не са добри. Регистрираните заразени с коронавирус в България се увеличават, а вече имаме и първи смъртен случай. :cry:
Аватар
Лош Холестерол 007

ПредишнаСледваща

Назад към Актуални теми, новини, идеи и въпроси