Трябва ли да се носи колан за ингвинална херния след операция?

Тук е мястото за въпроси, касаещи медицински и здравни теми, които споделяме помежду си.

Трябва ли да се носи колан за ингвинална херния след операция?

Мнениеот delchev » 27 Апр 2020, 10:55

Здравейте! Отново искам да попитам нещо за моя проблем – хернията. Дано не ставам досаден, но имам нужда от вашето мнение, защото лекарите, до които се допитах ми казват различни неща. През изминалия месец се наложи да поработя малко повече и то работа, която е свързана с физическо натоварване. Имам двустранна ингвинална херния. Опериран съм и от двете страни. Операциите са през няколко години. Последната е отпреди 10 месеца. Първо ме заболя по-скорошната, а в последствие и по-старата. Обадих се на моя лекар и той ме посъветва да намаля натоварването и да сложа колан. Порових се за допълнителна информация в интернет и там попаднах на статии, в които доктори обясняваха, че е много вредно да се носи колан за херния. На кого да вярвам? Може ли да споделите мнение и да ми дадете повече информация по въпроса? Благодаря!
delchev
 
Мнения: 102
Регистриран на: 03 Авг 2019, 20:00

Re: Трябва ли да се носи колан за ингвинална херния след операция?

Мнениеот Паулу Коелюв » 28 Апр 2020, 11:46

По принцип коланът за херния е поддържащо средство и е хубаво да се носи при по-големи натоварвания, за да се предпази операцията.
Аватар
Паулу Коелюв
 
Мнения: 345
Регистриран на: 05 Сеп 2019, 11:09

Re: Трябва ли да се носи колан за ингвинална херния след операция?

Мнениеот Лош Холестерол 007 » 29 Апр 2020, 09:18

Явно специалистите са на различни мнения. На мен също ми е попадала статия за вредното въздействие на коланите за херния с много грозни снимки. Доколкото си спомням, пишеше, че продължителното носене спира притока на кръв и влошава положението. Но предполагам, че зависи и от качеството на самите колани...
Аватар
Лош Холестерол 007
 
Мнения: 394
Регистриран на: 20 Авг 2019, 15:48


Назад към Общи здравни теми

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта