Жените които не искат деца!?

Жените които не искат деца!?

Мнениеот Memento » 03 Фев 2012, 11:50

Какво може да откаже една жена от потомство? Мода, прищявка или необходимост ли е нежеланието на много жени в западната култура да няма деца избщо въпреки, че са напълно здрави, имат финансовата възможност и могат да родят но поради хиляди причини просто не искат нито деца нито семейство? Не противоречи ли това на основните природни закони и може ли да бъде логично оправдано съзнателното нежелание за брак, семейство и деца????????
Аватар
Memento
 
Мнения: 700
Регистриран на: 11 Яну 2012, 11:13

Re: Жените които не искат деца!?

Мнениеот ogi-smile » 03 Фев 2012, 14:16

Живеем в свят, който внушава, че жените могат да се справят сами с всичко. Интересното е, че те наистина са започнали да го вярват. Сякаш мъжете вече не са нужни. Може би някой няма да се съгласи с тази мисъл, но нека се обърнем към реалността.Жената е започнала да изгубва доверието в мъжа. Всеки един от нас знае, че доверието е нещо, което се изгражда трудно и може много лесно да се разруши. Но ако от всички страни една жена чува, че на мъж не може да се има доверие, как той може да го изгради? Разбира се, и обратният вариант е факт! Естествено, някои може веднага да даде оправдание, но в момента разсъждаваме над влиянието на света върху ума на човека. В този случай конкретно жената. Какво чува една жена всеки ден, какво чете във вестниците и списанията? Какво й внушават филмите, които гледа? Разбираме ли откъде започва всичко? То започва от ума на човека. Вярвам, че не е уместно една жена да идеализира един мъж и след това да бъде разочарована от неговите грешки. След като е ясно, че мъжът не е съвършеното творение (жената също), как може да му се има доверие? Всичко това води и до не желанието на някой жени да създават поколение, те не са сигурни в половинките си, страхуват се и предпочитат да заместват това прекрасно нещо майчинството, с кариера или нещо друго...
Аватар
ogi-smile
 
Мнения: 284
Регистриран на: 11 Яну 2012, 11:05

Re: Жените които не искат деца!?

Мнениеот Memento » 03 Фев 2012, 15:08

Милиони жени по-света мечтаят за собствено дете, а други по свое желание съзнателно се отказват от това, е това не е ли несправедливо!!!!
Аватар
Memento
 
Мнения: 700
Регистриран на: 11 Яну 2012, 11:13

Re: Жените които не искат деца!?

Мнениеот Bella » 03 Фев 2012, 16:13

Не ги разбирам тези жени, които не искат да имат свое дете. Според мен ролята на всяка жена е да създаде потомство. От това по-хубаво нещо няма, да държиш в ръцете си едно малко беззащитно същество и да го виждаш как расте с дни и часове. Как от една малка мишчица израства възрастен човек.
Аватар
Bella
 
Мнения: 233
Регистриран на: 20 Сеп 2011, 15:17

Re: Жените които не искат деца!?

Мнениеот d_2 » 03 Фев 2012, 16:48

Memento написа:Милиони жени по-света мечтаят за собствено дете, а други по свое желание съзнателно се отказват от това, е това не е ли несправедливо!!!!


Аз не познавам такива жени. Никога не съм чувала за такова нещо и смятам, че ако наистина има такива жени, то те наистина имат сериозен психологичен проблем.
От всичките ми самоубийства досега, ти си най-тъпият бръснач, най-засичащият пистолет,най-изветрялата свръхдоза,най-недостатъчно високият етаж...
Аватар
d_2
 
Мнения: 231
Регистриран на: 08 Сеп 2011, 10:45

Re: Жените които не искат деца!?

Мнениеот Дивата Роза » 06 Фев 2012, 21:36

Ами има такива жени какво ти е чудно моето момиче за какво са тези деца само да ти пискат наоколо за какви психологически проблеми говориш?
Аватар
Дивата Роза
 
Мнения: 13
Регистриран на: 04 Фев 2012, 22:11

Re: Жените които не искат деца!?

Мнениеот d_2 » 07 Фев 2012, 12:40

Дивата Роза написа:Ами има такива жени какво ти е чудно моето момиче за какво са тези деца само да ти пискат наоколо за какви психологически проблеми говориш?Аз мисля, че чисто биологично в женската природа е заложен майчинския инстинкт. Този инстинкт е много важен за всяка жена и дори понякога рефлектира върху връзките ни с мъжете. Не е нормално една жена да няма потребност към това да бъде майка и да създаде живот, защото скъпа Дива Роза това е нещото уникално като усещане.
Няма да коментирам, това с пискането на децата, защото смятам, че е неуместна класификация. 8-)
От всичките ми самоубийства досега, ти си най-тъпият бръснач, най-засичащият пистолет,най-изветрялата свръхдоза,най-недостатъчно високият етаж...
Аватар
d_2
 
Мнения: 231
Регистриран на: 08 Сеп 2011, 10:45

Re: Жените които не искат деца!?

Мнениеот VIVI » 10 Апр 2012, 09:38

Дивата Роза написа:Ами има такива жени какво ти е чудно моето момиче за какво са тези деца само да ти пискат наоколо за какви психологически проблеми говориш?

То и на мен ми е чудно, не само на момичето! Майчинският инстинкт би трябвало да е най-силен от всичко останало на този свят. Много ми е мъчно за двойките, които с години опитват да се сдобият с рожба, а не успяват... И съм безкрайно учудена от факта, че някоя жена няма да иска дете само защото ще си развали фигурата или ще й "пискат наоколо"!
Да не говорим колко такива примери има и в светските пространства - не знам, може би имат някакъв проблем, но осиновяването на дете също е вариант, ако искаш да бъдеш родител. Няма нищо срамно в това и дори напротив, защото ще дадеш шанс за по-добър живот на детенце, изоставено от своите родители. Няма да коментирам имена, защото не е моя работа, но със сигурност и вие ще се сетите поне за 2-3 примера...
VIVI
 
Мнения: 63
Регистриран на: 07 Мар 2012, 16:02

Re: Жените които не искат деца!?

Мнениеот tweety » 10 Авг 2012, 14:50

Имам такава позната заедно със съпруга си толкова много са свикнали да си живеят спокойно и необезпокоявани, че не им идва на ума да създадат дете.Уж го искат, но все отлагат! Странни хора ми се виждат!
tweety
 
Мнения: 348
Регистриран на: 15 Ное 2011, 10:04

Re: Жените които не искат деца!?

Мнениеот utro77 » 11 Сеп 2012, 15:40

Аз си мисля, че една жена не иска да има дете, когато не е срещнала подходящия човек. Майчинството е инстинкт и абсолютно никакви обективни фактори не могат да го подтиснат.
Suffer well!
Аватар
utro77
 
Мнения: 53
Регистриран на: 23 Май 2012, 15:56

Следваща

Назад към Приказки по женски

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта