Има ли средна класа в България?

Вие коментирате новините и събитията от страната и чужбина!Имате въпроси за това или онова? Светът е по-различен, когато има поне още една гледна точка.

Re: Има ли средна класа в България?

Мнениеот Anka » 22 Апр 2015, 11:34

Може би има няколко единици, които имат нормален доход, но това са обикновено хора в София, в София може и да има средна класа, но на другите места - не.
Аватар
Anka

Мнениеот Локумът » 28 Апр 2015, 16:55

Anka написа:Може би има няколко единици, които имат нормален доход, но това са обикновено хора в София, в София може и да има средна класа, но на другите места - не.

E това е положението, тя София винаги е била друга държава, няма място за сравнение с останалите градове. :)
Аватар
Локумът

Мнениеот Anka » 29 Апр 2015, 06:34

Аз съм забелязала, че по-скоро хората, които могат да си позволят почивка, дрехи, нормален живот, тези биват определяни за богати, а другите, които наистина са много богати, те са някаква химера сякаш.
Аватар
Anka

Мнениеот miron » 24 Юни 2015, 14:15

Може да има няколко единици, главно разположени в София, иначе по малкото градове средната класа се определя като богаташи.
miron

Мнениеот fawla » 24 Юни 2015, 15:09

не знам какво е средна класа, нещо което означава почивки нормални, нормално пазаруване, или ад имаш пари само да идеш на кафе от време на време?
Аватар
fawla

Мнениеот Jully » 24 Юни 2015, 16:08

Аз също не знам какво точно означава термина средна класа, мисля, че в България има такъв тип хора, които могат да живеят нормално без да се лишават почти от нищо, но те далеч не са богати, такива са хората, на които неи обикновените завиждаме щото са "много богати".
Аватар
Jully

Мнениеот silver933 » 13 Юли 2015, 15:25

Локумът написа:Не знам, мисля че аз съм средна класа, средна хубост ;) какво значи обаче средна класа, да можеш да си гледаш децата и да ходиш на почивка 2 пъти в годината... е да, средна класа съм! Макар че такива като мен и за големи богаташи ни имат.. :shock:

Щото хората масово са бедни човек! Особено тези извън София, там и хората с твоите възможности се определят като богаташи, а в действителност и ти сигурно се лишаваш от някакви неща. Ние също биваме определяни за някакви мега паралии в нашия град, макар че не е така. Просто вземам малко над средната заплата за града ни, която е 600лв. за мъжете. Лишенията ни са много, но успяваме да се справим с всичко. Но кажем ли че сме били на море и веднага излизаме някакви много "големи".
Аватар
silver933

Мнениеот Локумът » 01 Сеп 2015, 15:19

Нали знаеш, че много лесно се прави сметка на чужди пари и т.н. за тва се получава така и се почва да се приказва, обикновено това яко дразни! :evil:
Аватар
Локумът

Мнениеот Slavena » 11 Сеп 2015, 13:09

Pipilota написа:О, да можеш ли да си позволиш да отидеш 2 пъти на почивка значи си някакъв мега богаташ, макар че точно това се нарича средна класа, да не се лишаваш от нищо и все пак да цениш парите, но и аз на такива им викам богаташи. :lol:

то е и така, аз не мога и 1 птъ да отида на море, много рядко, ако някой ме заведе и ми плаща всичко.
Slavena

Мнениеот kalinka-kuku » 11 Сеп 2015, 14:11

Ние като цяло в България сме свикнали с бедността си. Живяла съм в София, сега живея в малък град, мога да ви кажа, че разлика в цените на хранителните продукти няма, няма разлика в цената на ток и вода, дори тук е по-скъпа водата в пъти. Заплатата, която вземах в София беше 1300лв. в момента вземем 480лв.... Софианци са тези, които си позволяват повече, останалите гледаме като гладни котета и кучета. :roll:
Аватар
kalinka-kuku

ПредишнаСледваща

Назад към Актуални теми, новини, идеи и въпроси