Вие коментирате новините и събитията от страната и чужбина!Имате въпроси за това или онова? Светът е по-различен, когато има поне още една гледна точка.
15 Сеп 2015, 16:06
Предвид положението ни и пълните заведения, смятам че доста голяма част се водят т.нар. средна класа, а и какво е средна класа

Ако се сравняваме с гърците, например, ние пак си оставаме бедняци, няма да можем да догоним техния среден клас, така или иначе
16 Сеп 2015, 10:11
Голям проблем на българската народопсихология е, че тук под "инвестиция" се подразбира покупката на кола, апартамент или някаква подобна простотия. В развитите държави, хората инвестират в обучение, образование и пътуване, където събират опит и впечатления. Затова си оставаме ограничени, посредствени и духовно бедни.
16 Сеп 2015, 10:42
Защото сме толкова бездомни и безпарични, че ни се вижда голямо постижение да имаш гарсониера пред това да си доктор на науката си!
16 Сеп 2015, 12:20
Bass написа:Голям проблем на българската народопсихология е, че тук под "инвестиция" се подразбира покупката на кола, апартамент или някаква подобна простотия. В развитите държави, хората инвестират в обучение, образование и пътуване, където събират опит и впечатления. Затова си оставаме ограничени, посредствени и духовно бедни.
Съгласна съм 1001% с теб, но това е така, тъй като това да си позволят пътуване и да инвестират в обучение е следващата стъпка, след като са се сдобили с кола, било то и не последен модел от не знам си коя марка, но е факт, че тук комплексарщината ни изяжда главата и оставаме "ограничени, посредствени и духовно бедни"!
16 Сеп 2015, 14:55
Не е така,. аз съм съгласна и на обикновена кола, но да си завържа гащите с къща и превозно средство после да си гледам живота, а не на обратно и се чудя дали в някой момент няма да увисна без дом където да си прибера старото грохнато тяло.
17 Сеп 2015, 16:04
Точно така е, тук като цяло сме сбъркани, защото ни липсва сигурност и гледаме да си вържем гащите от някъде, я с гарсониера, я с нещо, че иначе по-скоро клоним към валат положение.
29 Сеп 2015, 16:44
И тая гарсионера, като я ипотекираш, за да платиш я сватба, я абитуриентски бал и ти я вземат, щото не можеш да внесеш месечната вноска от 400лв., понеже си останала без работа, на която са те осигурявали на минимална заплата, а си взимала примерно 1200лв., какво правим? Баници.
29 Сеп 2015, 17:18
Bass написа:И тая гарсионера, като я ипотекираш, за да платиш я сватба, я абитуриентски бал и ти я вземат, щото не можеш да внесеш месечната вноска от 400лв., понеже си останала без работа, на която са те осигурявали на минимална заплата, а си взимала примерно 1200лв., какво правим? Баници.
Басс, винаги съм твърдяла, че София и останалите градове са различно нещо.

Повярвай ми, тук НИКОЙ не взема 1200лв.

че да си каже нещо си .. тук вземаме 400, така че вноската ни не може да е толкова.
20 Яну 2016, 17:14
Определено средна класа рядко може да се срещне и то .. не е като средните класи по света, макар че на кредити можем да се мерим с тях де.
29 Яну 2016, 14:58
Каква средна класа, какви пет лева? Не виждате ли какво става в България?