Какво е за вас истинското приятелство?

Какво е за вас истинското приятелство?

Мнениеот teddy » 13 Мар 2012, 13:18

За мен истинското приятелство е ценен дар, на който трябва да се радваме и за който трябва да полагаме грижи! Няма нищо по-хубаво от това да срещнеш сродна душа, с която да споделяш и радостните, и тъжните моменти от живота си. Да знаеш, че когато и да се обадиш ще има човек насреща, който ще те подкрепи и ще ти даде съвет. Не е необходимо да имаш много приятели - по-важното е те да са истински, да те приемат такъв, какъвто си с твоите положителни и отрицателни черти. С моята най-добра приятелка се запознах в 8-ми клас и съм безкрайно щастлива, че съумяхме да запазим приятелството си въпреки разстоянията и времето. Не се чуваме със седмици, защото вече живеем в различни градове, всеки е ангажиран със семейство и с работа, но въпреки това не усещаме изминалото време и все едно вчера сме били заедно. Тя е човекът, с когото всичко съм споделяла и продължавам да споделям, и който е бил до мен в най-трудните моменти от живота ми, за което й благодаря от цялото си сърце!
Пожелавам на всички да имат поне един истински приятел до себе си, защото в днешно време е много трудно да го откриеш! Да си сигурен, че човекът до теб няма задни помисли и скрити намерения... Приятелството не търпи предателство и не изисква. Ако правиш нещо за приятел, трябва да го правиш от сърце, без да чакаш нещо в замяна.
С годините съм създавала и други приятелства - някои от тях са останали завинаги в сърцето ми, други просто са влизали и излизали от живота ми, без да оставят никаква следа, трети пък са ме разочаровали, а четвърти просто съм изключила от "списъка". С течение на времето човек се научава да отсява хората, които допуска до себе си. Научава се да разпознава фалша и в голяма степен стеснява приятелския си кръг. Щастлива съм с приятелите, които имам, това мога да кажа за себе си!
friendship-framar.jpg
friendship-framar.jpg (260.45 KiB) Прегледано 2268 пъти

Като завършек ще публикувам една арабска легенда за приятелството:

Легенда за ПРИЯТЕЛСТВОТО

В една арабска легенда се разказва за двама приятели, които вървели през пустинята. По пътя избухнал спор и единия зашлевил шамар на другия. Пострадалият, без дума да обели, седнал и написал ма пясъка:
"Днес моят най-добър приятел ме удари!"

Продължили напред и стигнали до един оазис, където влезли да се изкъпят. Оскърбеният приятел внезапно започнал да се дави, но навреме бил спасен от другаря си. Когато се посъвзел, грабнал камата си и написал на един камък:
"Днес моят най-добър приятел ми спаси живота!"

Заинтригуван, приятелят му го попитал:
"Защо, след като те нагрубих, писа на пясъка, а сега пишеш върху камък?"

Засмян, другарят му отвърнал:
"Когато някой добър приятел ни засегне, трябва да напишем това на пясъка, където вятърът на забравата и прошката ще го заличат. Но от друга страна, когато ни се случи нещо голямо и прекрасно, трябва да го гравираме на камъка на СЪРЦЕТО, където никoй вятър не може да го заличи…"

Това е за мен истинското приятелство, а какво е за вас?
teddy
 
Мнения: 177
Регистриран на: 06 Мар 2012, 13:14

Re: Какво е за вас истинското приятелство?

Мнениеот VIVI » 13 Мар 2012, 14:20

Истинското приятелство е нещо изключително ценно, но съм имала доста разочарования в живота и вече трудно допускам някой близо до себе си. Мислиш си, че до теб стои приятел, близък човек, на когото можеш да разчиташ, а какво се оказва впоследствие... Приказки зад гърба ти, интриги и какво ли още не! Истинският приятел трябва да те обича и подкрепя безрезервно, нищо че понякога грешиш. Трябва да се радва заедно с теб на успехите, които си постигнал, а не да ти завижда и изкуствено да се усмихва :!: Съжалявам, ако тонът ми е малко рязък... Замислям се да не би грешката да е в мен? Вече се опитвам да не бъда толкова наивна и да не приемам всичко за чиста монета!
VIVI
 
Мнения: 63
Регистриран на: 07 Мар 2012, 16:02

Re: Какво е за вас истинското приятелство?

Мнениеот anika » 13 Мар 2012, 14:30

Приятелството ни прави по-добри и човечни,способни на съчувствие и разбиране.За мен добрият приятел е този,който умее да се зарадва на твоето щастие.
anika
 
Мнения: 1
Регистриран на: 13 Мар 2012, 14:09

Re: Какво е за вас истинското приятелство?

Мнениеот marto » 13 Мар 2012, 17:16

Не знам защо,но мъжете имат повече истински приятелства от жените.Аз имам поне 10-ина "другарчета",с които сме заедно още от училище.До ден днешен продължаваме да се виждаме на кафенце,на по биричка и мога да разчитам на всеки един от тях :)
При вас жените нещата не стоят така и съберете ли се повече от две на едно място настава голяма какафония!То не са приказки зад гърба,то не е конкуренция,то не е чудо-истински кокошкарник.И какво толкова не можете да разделите :?: Сигурно и вие не знаете :!:
marto
 
Мнения: 42
Регистриран на: 09 Мар 2012, 09:39

Re: Какво е за вас истинското приятелство?

Мнениеот the princess » 13 Мар 2012, 17:27

marto написа:Не знам защо,но мъжете имат повече истински приятелства от жените.Аз имам поне 10-ина "другарчета",с които сме заедно още от училище.До ден днешен продължаваме да се виждаме на кафенце,на по биричка и мога да разчитам на всеки един от тях :)
При вас жените нещата не стоят така и съберете ли се повече от две на едно място настава голяма какафония!То не са приказки зад гърба,то не е конкуренция,то не е чудо-истински кокошкарник.И какво толкова не можете да разделите :?: Сигурно и вие не знаете :!:

Вероятно мъжете, обикновено жените се караме за мъже. Противно на всички твърднения, аз имам една единствена приятелка - жена и няколко приятели мъже, които никога не са ми били повече от приятели. Наистина жените не стават за приятели, мъжете са по доблестни и честни.Открила съм обаче идеалната комбинация, съпруг и добър приятел. Научите ли се двамата да си имате доверие един на друг, всичко ще бъде супер.
the princess
 
Мнения: 117
Регистриран на: 13 Мар 2012, 10:30

Re: Какво е за вас истинското приятелство?

Мнениеот dochkata » 14 Мар 2012, 11:53

the princess написа:Наистина жените не стават за приятели, мъжете са по доблестни и честни.Открила съм обаче идеалната комбинация, съпруг и добър приятел. Научите ли се двамата да си имате доверие един на друг, всичко ще бъде супер.

Ако знаеш само колко си права :!: Жените са много подли същества :twisted: Имах една приятелка от детинство, с която бяхме неразделни... Не знам какво се случи с нея, но изведнъж си "повярва", че е най-велика и че е център на Вселената! Много е жалко как хората се променят и загърбват приятелите си, но нищо - то си е за тяхна сметка :roll:
dochkata
 
Мнения: 37
Регистриран на: 09 Мар 2012, 09:27

Re: Какво е за вас истинското приятелство?

Мнениеот tweety » 14 Мар 2012, 16:54

Ами що се отнася до истинското приятелство има една такава приказка : Истински приятел е този, който като му се обадиш посред нощ и му кажеш " Убих човек!ще те попита къде ще копаем! Та на въпроса, не ти трябват много приятели само един -двама, но читави.
tweety
 
Мнения: 348
Регистриран на: 15 Ное 2011, 10:04

Re: Какво е за вас истинското приятелство?

Мнениеот S_Milenska » 27 Ное 2014, 13:56

Аз имам няколко истински приятели, от тези, на които знам,че когато и да се обадя ще ми помогнат, ако имат работа разбира се, ще откажат, докато не разберат колко е сериозно положението и тогава ще се нагласят според мен. Аз също съм такава, на тези хора не бих отказала помощ ако мога да я дам. :!:
Аватар
S_Milenska
 
Мнения: 2136
Регистриран на: 18 Ное 2014, 13:46

Re: Какво е за вас истинското приятелство?

Мнениеот viviann » 06 Фев 2019, 16:09

Имам точно една истинска приятелка. Доказа се във времето. Не се виждаме често, но винаги е насреща при нужда. Винаги знае какво ми е, както и аз знам кога от какво има нужда. Това е приятелството.
viviann
 
Мнения: 161
Регистриран на: 24 Окт 2018, 15:16

Re: Какво е за вас истинското приятелство?

Мнениеот Таня Иво » 08 Мар 2019, 11:30

Имам съученик, с когото сме много близки. Не се виждаме често, но пък знам че винаги е насреща, както и аз, де, при нужда.
Таня Иво
 
Мнения: 105
Регистриран на: 20 Ное 2018, 09:41

Следваща

Назад към Приказки по женски

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта