Насилие над животни

Ако можеха да говорят, но не могат, затова нека поговорим вместо тях. Споделетe всичко за вашите домашни любимци - типични или екзотични.
Онлайн консултация с д-р Искрен Станилов и д-р Деница Русева

Re: Насилие над животни

Мнениеот mecana » 17 Май 2012, 13:11

А знаете ли какво е станало на 6-ти май, денят на храбростта? Домашно коте се е разхождало по парапета на балконите и скочило в грешната тераса. Животинката очевидно се е стресирала, че не си е във вкъщи и се е изпишкала, след което се е скрила зад някакъв шкаф... Цитирам ви написаното, защото ми е трудно да го разкажа със свои думи:

"Собственика на апартамента го намира и отива да попита комшията си дали това коте е негово, оказало се, че котето не е и негово и те решават да взема една ловна пушка със съчми и да започнат да стрелят по животинката,при което той избягва на мансардата,но е улучен в опашката, от там единия успява да го удари с обратното на пушката в муцунката разбива му нослето,чупи му зъбите при което котарак изпада в безсъзнание, пада на външното тяло на климатика и от там е бутнат от осмия етаж на земята. След което единия взима една метална лопата и слиза долу за да го довърши, но Хитлер събира последни сили и на предни лапички едва успява да влезе под една кола, от където го намира Михаела Михайлова, със счупени зъби разбита уста, целия в кръв, строшено висящо краче, безброй рани по него, гледката ужасна и покъртителна, а стенанията му още по жални."

Какъв човек трябва да си, за да нараниш по този начин живо същество? Лошото е, че тези момчета един ден ще възпитават деца... Съгласна съм, че трябва да има Зоополиция, защото тогава много от тези изроди ще се замислят дали да направят подобна... не знам как да нарека постъпката им, просто думите не ми стигат. Всичко се връща на този свят - днес си по-силен, но утре може да изпаднеш в позицията на по-слаб и тогава??????????
mecana

Мнениеот Silvi » 17 Май 2012, 14:01

mecana написа:А знаете ли какво е станало на 6-ти май, денят на храбростта? Домашно коте се е разхождало по парапета на балконите и скочило в грешната тераса. Животинката очевидно се е стресирала, че не си е във вкъщи и се е изпишкала, след което се е скрила зад някакъв шкаф... Цитирам ви написаното, защото ми е трудно да го разкажа със свои думи:

"Собственика на апартамента го намира и отива да попита комшията си дали това коте е негово, оказало се, че котето не е и негово и те решават да взема една ловна пушка със съчми и да започнат да стрелят по животинката,при което той избягва на мансардата,но е улучен в опашката, от там единия успява да го удари с обратното на пушката в муцунката разбива му нослето,чупи му зъбите при което котарак изпада в безсъзнание, пада на външното тяло на климатика и от там е бутнат от осмия етаж на земята. След което единия взима една метална лопата и слиза долу за да го довърши, но Хитлер събира последни сили и на предни лапички едва успява да влезе под една кола, от където го намира Михаела Михайлова, със счупени зъби разбита уста, целия в кръв, строшено висящо краче, безброй рани по него, гледката ужасна и покъртителна, а стенанията му още по жални."

Какъв човек трябва да си, за да нараниш по този начин живо същество? Лошото е, че тези момчета един ден ще възпитават деца... Съгласна съм, че трябва да има Зоополиция, защото тогава много от тези изроди ще се замислят дали да направят подобна... не знам как да нарека постъпката им, просто думите не ми стигат. Всичко се връща на този свят - днес си по-силен, но утре може да изпаднеш в позицията на по-слаб и тогава??????????

Прочетох я тази история и повярвайте ми направо бях шокирана, какъв човек си за да направиш това? И какво удоволствие може да ти достави подобно насилие, защото не вярвам някой да постъпи така против волята и и без желание!
Silvi

Мнениеот tweety » 17 Май 2012, 16:59

mecana написа:А знаете ли какво е станало на 6-ти май, денят на храбростта? Домашно коте се е разхождало по парапета на балконите и скочило в грешната тераса. Животинката очевидно се е стресирала, че не си е във вкъщи и се е изпишкала, след което се е скрила зад някакъв шкаф... Цитирам ви написаното, защото ми е трудно да го разкажа със свои думи:

Аз също попаднах на тази история във фейсбук, идея си нямате какви дебати предизвика. Защо ние хората се озлобихме толкова един към друг и вече не можем да общуваме със себе си, та камо ли с останалите. Какво стана с човешката ни същност, нима ние се превърнахме в животни, а животните в хора?
tweety

Мнениеот miki » 18 Май 2012, 15:50

Тази случка говори само за едно - болен мозък :x Не проумявам как болката, която причиняваш може да ти доставя удоволствие?! Лошото е, че подобни неща се случват постоянно и с хора, и с животни, а много от нас реагират като странични наблюдатели и се успокояват с факта, че не засяга тях... Тъжно е, че нямаме гражданска позиция и то не по един или два въпроса, ама то не случайно сме на това дередже.
miki

Мнениеот Камелия » 19 Май 2012, 14:45

miki написа:Тази случка говори само за едно - болен мозък :x Не проумявам как болката, която причиняваш може да ти доставя удоволствие?! Лошото е, че подобни неща се случват постоянно и с хора, и с животни, а много от нас реагират като странични наблюдатели и се успокояват с факта, че не засяга тях... Тъжно е, че нямаме гражданска позиция и то не по един или два въпроса, ама то не случайно сме на това дередже.

miki, всички сме такива, като не ни се случва на нас, не ни интересува.Защо сме толкова тъпа нация, не виждаме по-далеч от носа си, надничаме в съседите само за да има за какво да си клюкарим.
Камелия

Мнениеот southern_sun » 28 Май 2012, 11:33

Не мога да не споделя възмущението си! Пред блока една котка е родила едно коте, което е доста диво и бяга когато протегнеш ръка, въпреки това, някой е успял да отреже част от опашката му. Отивайки на работа една сутрин видях, че животинчето кърви, но не посмях да го стресирам допълнително опитвайки се да го хвана и да видя какво се е случило. Сега котето е с половин опашка! Защо бе хора постъпвате така с едно малко беззащитно същество?
southern_sun

Мнениеот Снежана » 12 Окт 2012, 15:40

То хубаво да има зоополиция, но трябва да се създадат звена във всеки град, а управниците ни ще кажат, че няма пари да се поддържа и такова звено към общините. От друга страна насилието над животни ескалира, вчера не посмях да прочета цялата статия под заглавието "Садист отряза лапичките на коте ...", е кажете ми на къде върви тоя свят?
Снежана

Мнениеот Ann » 12 Окт 2012, 15:53

Снежана написа:То хубаво да има зоополиция, но трябва да се създадат звена във всеки град, а управниците ни ще кажат, че няма пари да се поддържа и такова звено към общините. От друга страна насилието над животни ескалира, вчера не посмях да прочета цялата статия под заглавието "Садист отряза лапичките на коте ...", е кажете ми на къде върви тоя свят?

Днес пък столичен квартал осъмнял с трупове на отровени кучета и котки.По случая има и заподозрян. Единственото хубаво нещо е, че садиста ще си понесе отговорността и ако се докаже неговата вина наказанието за умишлено убийство на животно е затвор от 3 до 5 години.
Ann

Мнениеот boncho green » 26 Ное 2012, 17:46

Скоро гледах един филм на тази тема - "Кучешко сърце". Ставаше дума за изоставените животни и затова как повечето от бездомните четириноги всъщност са били домашни. Имаше едно малко кученце (мисля, че породата му беше мини пинчър) - стопанката му заминава за чужбина и го изоставя след като се е грижила за него 8 години. Това не е ли насилие? Нима е подозирала, че това миниатюрно същество ще се оправи само на улицата. Според мен го е осъдила на сигурна смърт, само че по особено жесток начин...
boncho green

Мнениеот safka » 27 Ное 2012, 12:31

Как може да има такива хора Господи прибери ги тях.Това за мен са болни мозъци да им доставя удоволствие причинявайки болка на горките животинчета :twisted:
safka

Предишна

Назад към Ветеринарна медицина