Насилие над животни

Ако можеха да говорят, но не могат, затова нека поговорим вместо тях. Споделетe всичко за вашите домашни любимци - типични или екзотични.
Онлайн консултация с д-р Искрен Станилов и д-р Деница Русева

Насилие над животни

Мнениеот southern_sun » 05 Апр 2012, 13:32

Ако слушате и гледате редовно новини значи, вече сте чували за ужасните истории за кучета драни живи.За издевателствата, които извършват някои над животните. Защо докато гледаме по Анимал планет как в щатите съществува зоополиция, в страната ни се позволява подобно нещо. Няма ли закони за извергите отрязали краката на куче, за онези, които са изхвърлили малки кутрета в найлонов плик, за онези, които се забавляват убивайки и наранявайки животни. Колко години ще ни трябва за да порасне обществото ни и управниците ни ще въведат ред в тази анархична държава, в която останахме да живеем?
southern_sun

Re: Насилие над животни

Мнениеот sanya » 06 Апр 2012, 10:20

В България няма закони за хората, а какво остава за животните :x В Щатите ще те вкарат в затвора, ако тормозиш домашния си любимец или не се грижиш за него, а в България имаш пълното право да пребиеш детето си така, че да го вкараш в болница със счупени крайници и опасност за живота, и всичко да ти се размине :( Много е жалко... Има всякакви изверги, които се чувстват могъщи като тормозят беззащитни същества, които няма как да им "отвърнат на удара". Това са хора с психични отклонения, които днес налитат на животно, а утре ще нападнат човек... Нашите законодатели отново спят, както и по много други наболели проблеми междувпрочем. Държавата отново бездейства, но докога :evil: По-зле сме и от страните в Третия свят, а управниците ни имат самочувствието на... вездесъщи по всички въпроси - от направата на домашни козунаци, до снасянето на яйца и бездомните кучета! Жалки сме, толкова сме жалки, че чак ме е срам :? Кога ще се събуди правителството и ще започне да се държи адекватно? Не знам дали изобщо ще доживея този момент.
sanya

Мнениеот shushito » 21 Апр 2012, 10:32

Вчера гледах новините по телевизията и една от тях много ме зарадва :) Започват работа по създаването на Зоополиция в България и ако това стане, случаите с насилие над животни ще се разследват от МВР. Дай Боже да се осъществи тази идея и тези психопати най-накрая да си получат заслуженото!
shushito

Мнениеот Genoveva » 21 Апр 2012, 12:27

shushito написа:Вчера гледах новините по телевизията и една от тях много ме зарадва :) Започват работа по създаването на Зоополиция в България и ако това стане, случаите с насилие над животни ще се разследват от МВР. Дай Боже да се осъществи тази идея и тези психопати най-накрая да си получат заслуженото!

Според мен тази зоополиция отдавна трябваше да съществува и не само в борбата с насилието над животни, със борбата с бездомните кучета, а и да следи за отношението на българите към домашните си любимци. Винаги ми е било много гадно, когато гледам по Анимал планет за американската зоополиция, а тук в България хората децата не си гледат, а какво да кажем за животните. Наистина сме много смотан народ, срам ме е, че съм българка!В Турция също има бездомни кучета, но те са кастирани, обезпаразитени хранени.Те си спят блаженно по улиците и не закачат никой.
Genoveva

Мнениеот eleonora » 24 Апр 2012, 09:16

Нямам нищо против да се създаде Зоополиция, но си мисля, че първо трябва да се наблегне върху наказанията за насилие над хора и след това върху насилието над животни, защото в България за убийство на човек може и да ти се размине с 5 години лишаване от свобода :x Другото, което ме притеснява в случая е, че всичко е формално - ще се направи въпросната Зоополиция, ще се назначат не знам си колко служители, заплати, служебни коли, горива и т.н., а дали ще се върши нещо? Дано да работи ефективно и наистина да защитава животните, независимо дали са домашни или не. Ще ни стигнат ли затворите, обаче, за всички изроди, които тормозят беззащитните същества?!
eleonora

Мнениеот roshlata » 26 Апр 2012, 15:10

eleonora написа:Нямам нищо против да се създаде Зоополиция, но си мисля, че първо трябва да се наблегне върху наказанията за насилие над хора и след това върху насилието над животни, защото в България за убийство на човек може и да ти се размине с 5 години лишаване от свобода :x Другото, което ме притеснява в случая е, че всичко е формално - ще се направи въпросната Зоополиция, ще се назначат не знам си колко служители, заплати, служебни коли, горива и т.н., а дали ще се върши нещо? Дано да работи ефективно и наистина да защитава животните, независимо дали са домашни или не. Ще ни стигнат ли затворите, обаче, за всички изроди, които тормозят беззащитните същества?!

Надявам се по-малко хора да разсъждават като теб! Не ми се обиждай, но не би трябвало да гледаме на тази промяна негативно. Не може да не се работи в тази насока - животните трябва да бъдат защитени по някакъв начин. Знаеш ли, че в нашия блок има един ненормалник, който стреля по бездомните кучета и котки с пушка :shock: Или пък, че в село има един луд, който вади очите на котките :evil: Нека да се създаде Зоополиция и всички тези изроди да получат това, което заслужават.
roshlata

Мнениеот dimitrova_70007 » 26 Апр 2012, 16:54

Не приемам това, че всеки път като стане дума за насилието върху животни и за съответните наказания за това, изведнъж се навдига масата хора, които изобщо не ги е грижа (дори по-зле - оправдават насилниците) и решават да зададат въпроса "Ами за насилието върху хората, ами за наказанията на истинските престъпници и т.н." Всички сме съгласни с това, че В България законите не се спазват и тази тема я нищим всеки ден по новини, вестници, радиа, на пейките пред блока... Но когато стане въпрос за насилието върху животни, всички се опълчват срещу предприеманите мерки. Тук никой не сравнява правата на животните с тези на човека, просто това са две съвсем различни неща, които трябва да се защитават по различен начин, но все пак трябва да се защитават!
dimitrova_70007

Мнениеот nikita » 07 Май 2012, 11:36

И аз съм ЗА създаването на Зоополиция! Днес насилие над животни, утре насилие над хора :idea: Животните сме ние хората, с арогантното си поведение и закостенелите си разбирания. Естествено, че и животните трябва да се защитят по някакъв начин и не е човешко престъпленията към тях да остават ненаказани. Какъв изрод трябва да си, за да одереш живо куче :evil: Или пък да давиш малки котенца в езеро - лично съм била свидетел на това :? Трябва тези изверги да си получат заслуженото и следващите евентуално да се замислят дали ще направят нещо подобно, защото това за мен са страхливци, които си избиват комплексите, тормозейки беззащитните животинки.
nikita

Мнениеот drone_drone » 07 Май 2012, 21:06

nikita написа:И аз съм ЗА създаването на Зоополиция! Днес насилие над животни, утре насилие над хора :idea: Животните сме ние хората, с арогантното си поведение и закостенелите си разбирания. Естествено, че и животните трябва да се защитят по някакъв начин и не е човешко престъпленията към тях да остават ненаказани. Какъв изрод трябва да си, за да одереш живо куче :evil: Или пък да давиш малки котенца в езеро - лично съм била свидетел на това :? Трябва тези изверги да си получат заслуженото и следващите евентуално да се замислят дали ще направят нещо подобно, защото това за мен са страхливци, които си избиват комплексите, тормозейки беззащитните животинки.

Зоополиция та да плащаме на още едни безделници,насилие над животните има защото ние хората ги пускаме на улицата и те се размножават и след това ако ухапе детето ми какво да го гледам ли много ясно че ще го убия, това насилие ли е ?
Постоянно слушам и чета навсякъде колко много защитаваме животните и колко ги обичаме, че хората не са ли по важни? Като толкова ги обичате вземете си ги вкъщи.А насилието над хора е ежедневие ако не сте забелязали.Съжалявам ако тона ми е бил груб.
drone_drone

Мнениеот ivka-86 » 08 Май 2012, 09:15

drone_drone написа:Зоополиция та да плащаме на още едни безделници,насилие над животните има защото ние хората ги пускаме на улицата и те се размножават и след това ако ухапе детето ми какво да го гледам ли много ясно че ще го убия, това насилие ли е ?
Постоянно слушам и чета навсякъде колко много защитаваме животните и колко ги обичаме, че хората не са ли по важни? Като толкова ги обичате вземете си ги вкъщи.А насилието над хора е ежедневие ако не сте забелязали.Съжалявам ако тона ми е бил груб.

Всеки има право на мнение - нали затова е форума :roll: Тук не става въпрос за инцидент с дете и последващо посегателство над кучето, а за системен тормоз над животните, независимо дали са домашни или улични. А за това, че има много агресивни улични кучета е виновна общината и патрулите, които уж би трябвало да прибират агресивните животни. Знаете ли колко пъти сме се обаждали, за да приберат две кучета, покрай които не може да се мине, ако не си с камъни в ръка? Ако разсъждаваме така, май трябва да закрием всички държавни служби... Не е ли по-добре да се работи по тези въпроси, за да се отстранят проблемите? Вярно е, че има много да се учим, но с търпение всичко се постига :roll:
ivka-86

Следваща

Назад към Ветеринарна медицина