Вазелинът - ползи и приложения в козметиката

За малките тайни на голямото самочувствие - дайте своето мнение за козметичните продукти.

Вазелинът - ползи и приложения в козметиката

Мнениеот yoanna » 07 Юни 2012, 16:46

Предполагам, че всяка една от нас има под ръка малка, вълшебна кутийка... с вазелин :D Вече си представям как се смеете, но не е ли така :roll: Аз например имам такъв с чаено дърво и го използвам, когато имам раздразнения по кожата - винаги много ми помага. Използвам го и като балсам за устни, ако са много напукани, особено през студените месеци.
Сега е ваш ред да споделите за какво използвате вълшебната смес ;)

vazelin.jpeg
vazelin.jpeg (4.15 KiB) Прегледано 2618 пъти
yoanna

Re: Вазелинът - ползи и приложения в козметиката

Мнениеот SunFlower » 07 Юни 2012, 16:48

yoanna написа:Предполагам, че всяка една от нас има под ръка малка, вълшебна кутийка... с вазелин :D Вече си представям как се смеете, но не е ли така :roll: Аз например имам такъв с чаено дърво и го използвам, когато имам раздразнения по кожата - винаги много ми помага. Използвам го и като балсам за устни, ако са много напукани, особено през студените месеци.
Сега е ваш ред да споделите за какво използвате вълшебната смес ;)

vazelin.jpeg

Аз също имам една малка кутийка вазелин с аромат на ванилия, използвам го когато са ми напукани устните и лятото когато ми изсъхне кожата на лактите и петите.Много помага!
Аватар
SunFlower

Мнениеот bobito » 08 Юни 2012, 09:02

Мъжа ми го използва като автършейв балсам, защото кожата му е много суха и нищо друго не му помага. Купувам му дерматичния вазелин на Милва, който е с успокояващ ефект и се прилага за суха кожа по цялото тяло.

Milva_vazelin.jpeg
Milva_vazelin.jpeg (3.3 KiB) Прегледано 2587 пъти
bobito

Мнениеот tochica » 08 Юни 2012, 10:34

Сега да не ми се смеете, като ви споделя за какво използвам вазелина вкъщи :mrgreen: Правя си маска на миглите :D Една приятелка ми каза и реших да опитам, и аз... Чудна маска, която подхранва и сгъстява миглите - препоръчвам я на всички дами с подобен проблем. А и да нямаме проблеми, не пречи да ги подхраним, де ;) Имам четка от стара спирала, която старателно съм измила и чака точно такива моменти. С нея нанасям малко количество вазелин върху миглите и преспивам така - веднъж седмично е достатъчно да правите процедурата и не само вие ще забележите резултата.

maska_migli_vazelin.jpeg
maska_migli_vazelin.jpeg (5.52 KiB) Прегледано 2582 пъти
tochica

Мнениеот rony_80 » 11 Юни 2012, 11:32

Моята малка кутийка с вазелин е за отпушване на носа :mrgreen: А с вазелина от голямата кутийка си мажа петите - не използвам крем за тази част на тялото си, защото вазелинът върши чудеса. Понякога капвам няколко капки ароматни масла, имам вкъщи поне 4 вида. Иначе съм чела, че с вазелин се поддържат изделия от естествена кожа, но никога не съм го използвала за това му предназначение :roll:
rony_80

Мнениеот shushito » 12 Юни 2012, 09:53

Аз използвам вазелина вместо крем за ръце, защото кожата ми е страшно суха. Покрай домакинските си задължения, нямам много време за маникюр, но ръцете са ми много добре поддържани. Още повече, че кожичките около ноктите не се втвърдяват толкова и лесно се отстраняват при оформяне на маникюра. А също го използвам за пети и лакти, и въобще за по-загрубялата кожа :roll:
shushito

Мнениеот mimeto » 14 Юни 2012, 11:57

Имам един меден вазелин, с който си мажа корема - нали бременея сега :) Засега нямам нито една стрия и много се надявам така да си остане до края на бременността. Разбира се, че бебо е най-важен в момента, но аз продължавам да бъда жена и да искам да изглеждам добре :roll:

Meden vazelin.jpg
Meden vazelin.jpg (25.95 KiB) Прегледано 2556 пъти
mimeto

Мнениеот ДоРеМи » 15 Юни 2012, 09:01

Моята малка кутийка вазелин е с чаено дърво :) Използвам го за всичко - за раздразнения по кожата, за ухапвания, за загрубяла кожа на пети и лакти, изгорено и всякакви от сорта.
Не съм чувала дали може да се поддържат изделия от естествена кожа с вазелин и ще ми е интересно, ако някой даде повече информация по въпроса :roll:
ДоРеМи

Мнениеот nadya » 18 Юни 2012, 09:42

Имам разкошен вазелин за напукани пети и ръце на марката Биле - български, с прополис и лек, ментов аромат. Използвам го, след като си почистя петите с пила, за да премахна мъртвите клетки. Обилно нанасям на ходилата и обувам памучни чорапки. За ръцете не го използвам, защото нямам такъв проблем, но за краката ми върши направо чудеса :) Отскоро и мъжа ми започна да се маже с него.

Bile-vazelin.jpg
Bile-vazelin.jpg (59.49 KiB) Прегледано 2542 пъти
nadya

Мнениеот mimeto » 22 Юни 2012, 16:30

rony_80 написа:Моята малка кутийка с вазелин е за отпушване на носа :mrgreen: А с вазелина от голямата кутийка си мажа петите - не използвам крем за тази част на тялото си, защото вазелинът върши чудеса. Понякога капвам няколко капки ароматни масла, имам вкъщи поне 4 вида. Иначе съм чела, че с вазелин се поддържат изделия от естествена кожа, но никога не съм го използвала за това му предназначение :roll:

Има си специален вазелин, с който се поддържат кожени изделия. Аз обаче, зимата съм си мазала ботушите с обикновен вазелин и да ти кажа определено изглеждаха много добре :)
mimeto

Следваща

Назад към Козметика