Ваксини и имунизационен календар, лекарства и добавки, козметика, симптоми и здравни проблеми, посещение при лекар
Правила на форума
Добави отговор

Зачервени очи

03 Юли 2012, 10:06

Детето ми е на 2 години и очите от вчера са му силно зачервени, секрет липсва.За утре имаме час при лекар но ако някой се е сблъсквал с този проблем да сподели.

Re: Зачервени очи

03 Юли 2012, 10:39

hapche написа:Детето ми е на 2 години и очите от вчера са му силно зачервени, секрет липсва.За утре имаме час при лекар но ако някой се е сблъсквал с този проблем да сподели.

Не съм имала подобен проблем, но предполагам, че може да си е напрашило очичките детето или да прави някаква алергия. КОгато е много уморен съпруга ми има подобен проблем, но той е със светли очи и много му личи, направо кървясват.

03 Юли 2012, 22:21

Днес ходихме на лекар и диагнозата е конюктивит. Изписаха му тобрадекс капки и тобрекс унгвеент очен. Постоянно си търка очите явно го сърбят.Лечението ще продължи седем дни.

04 Юли 2012, 14:06

hapche написа:Днес ходихме на лекар и диагнозата е конюктивит. Изписаха му тобрадекс капки и тобрекс унгвеент очен. Постоянно си търка очите явно го сърбят.Лечението ще продължи седем дни.

Малките деца постоянно страдат от конюктивити, не знам на какво да дължи, дали се пипат с мръсни ръце, дали това е типично заболяване при малките деца и постоянно се заразяват едно друго не знам, но като, че ли при възрастните по-рядко се случва.

04 Юли 2012, 22:12

hapche написа:Днес ходихме на лекар и диагнозата е конюктивит. Изписаха му тобрадекс капки и тобрекс унгвеент очен. Постоянно си търка очите явно го сърбят.Лечението ще продължи седем дни.

Минахме по този път и лечението беше същото каоки тобрадекс и тобрекс очна маз.Трудно е поставянето на капки и маз на малко дете в очите :D .За три четири дни се изчистиха очите като не е имал кой знае какъв секрет, но по лекарско предписание за завършване на лечението ги слагахме една седмица.

04 Юли 2012, 22:19

Явно доста често срещано заболяване при малките деца,ние от яслата се заразихме и изкарахме повече от седмица защото секретите бяха сериозни и залепваха очите.Иска се голяма хигиена но при малките деца е доста трудно да го накараш да не си пипа очите особено с мръсни ръце.Преди да слагаме капките измивахме с преварена вода очите.Слагаш му капките почва да си търка очите и т.н. голям зор.

04 Юли 2012, 22:29

Конюктивит при децата може да е и алергичен от полените при цъфтеж на дърветата.При новородените бебета може да се предизвика от запушване на слъзен канал.Не съм наясно как се определя точно кой какъв е и от какво е предизвикан, но докторите най добре знаят.

04 Юли 2012, 22:32

deva написа:Конюктивит при децата може да е и алергичен от полените при цъфтеж на дърветата.При новородените бебета може да се предизвика от запушване на слъзен канал.Не съм наясно как се определя точно кой какъв е и от какво е предизвикан, но докторите най добре знаят.

Не съм лекар но по пътя на логиката си мисля че по симптомите и секретите от окото може да се каже какъв е конюктивита, особено ако това ти е работата очен лекар :D

09 Юли 2012, 11:42

Лятото водя малката на кафенце пред блока, което е с детски кът - пясъчник, пързалка, люлки, къщички и т.н., защото е сенчесто и само там се спасяваме от жегите. Досега два пъти сме били с конюктивит, като единия път го прикачихме от яслата, а другия от пясъчника - едно детенце й изсипа лопата с пясък на главата... Очи, уста, всичко беше в пясък, едвам я измих. Още след обедния сън очичките й се зачервиха и бях сигурна, че ще гурлясат - така и стана. Капките, които са ви изписали са добри, но имай предвид, че трябва да се капят два дена, след като се изчистят секретите, защото конюктивита е много упорит и детенцето може отново да се зарази.

16 Юли 2012, 15:24

hapche написа:Детето ми е на 2 години и очите от вчера са му силно зачервени, секрет липсва.За утре имаме час при лекар но ако някой се е сблъсквал с този проблем да сподели.

Какво стана в очичките на детето?
Добави отговор
Отиди на страница: 1, 2