Зачервени очи

Ваксини и имунизационен календар, лекарства и добавки, козметика, симптоми и здравни проблеми, посещение при лекар

Зачервени очи

Мнениеот hapche » 03 Юли 2012, 10:06

Детето ми е на 2 години и очите от вчера са му силно зачервени, секрет липсва.За утре имаме час при лекар но ако някой се е сблъсквал с този проблем да сподели.
hapche

Re: Зачервени очи

Мнениеот Камелия » 03 Юли 2012, 10:39

hapche написа:Детето ми е на 2 години и очите от вчера са му силно зачервени, секрет липсва.За утре имаме час при лекар но ако някой се е сблъсквал с този проблем да сподели.

Не съм имала подобен проблем, но предполагам, че може да си е напрашило очичките детето или да прави някаква алергия. КОгато е много уморен съпруга ми има подобен проблем, но той е със светли очи и много му личи, направо кървясват.
Камелия

Мнениеот hapche » 03 Юли 2012, 22:21

Днес ходихме на лекар и диагнозата е конюктивит. Изписаха му тобрадекс капки и тобрекс унгвеент очен. Постоянно си търка очите явно го сърбят.Лечението ще продължи седем дни.
hapche

Мнениеот Niko » 04 Юли 2012, 14:06

hapche написа:Днес ходихме на лекар и диагнозата е конюктивит. Изписаха му тобрадекс капки и тобрекс унгвеент очен. Постоянно си търка очите явно го сърбят.Лечението ще продължи седем дни.

Малките деца постоянно страдат от конюктивити, не знам на какво да дължи, дали се пипат с мръсни ръце, дали това е типично заболяване при малките деца и постоянно се заразяват едно друго не знам, но като, че ли при възрастните по-рядко се случва.
Niko

Мнениеот bisertaskov » 04 Юли 2012, 22:12

hapche написа:Днес ходихме на лекар и диагнозата е конюктивит. Изписаха му тобрадекс капки и тобрекс унгвеент очен. Постоянно си търка очите явно го сърбят.Лечението ще продължи седем дни.

Минахме по този път и лечението беше същото каоки тобрадекс и тобрекс очна маз.Трудно е поставянето на капки и маз на малко дете в очите :D .За три четири дни се изчистиха очите като не е имал кой знае какъв секрет, но по лекарско предписание за завършване на лечението ги слагахме една седмица.
Дръж главата си ниско наведена (скромност), очите да гледат високо (амбиция), устата затворена (спокойствие); изгради себе си върху синовно уважение и помагай на другите.
bisertaskov

Мнениеот bebe » 04 Юли 2012, 22:19

Явно доста често срещано заболяване при малките деца,ние от яслата се заразихме и изкарахме повече от седмица защото секретите бяха сериозни и залепваха очите.Иска се голяма хигиена но при малките деца е доста трудно да го накараш да не си пипа очите особено с мръсни ръце.Преди да слагаме капките измивахме с преварена вода очите.Слагаш му капките почва да си търка очите и т.н. голям зор.
bebe

Мнениеот deva » 04 Юли 2012, 22:29

Конюктивит при децата може да е и алергичен от полените при цъфтеж на дърветата.При новородените бебета може да се предизвика от запушване на слъзен канал.Не съм наясно как се определя точно кой какъв е и от какво е предизвикан, но докторите най добре знаят.
Аватар
deva

Мнениеот bisertaskov » 04 Юли 2012, 22:32

deva написа:Конюктивит при децата може да е и алергичен от полените при цъфтеж на дърветата.При новородените бебета може да се предизвика от запушване на слъзен канал.Не съм наясно как се определя точно кой какъв е и от какво е предизвикан, но докторите най добре знаят.

Не съм лекар но по пътя на логиката си мисля че по симптомите и секретите от окото може да се каже какъв е конюктивита, особено ако това ти е работата очен лекар :D
Дръж главата си ниско наведена (скромност), очите да гледат високо (амбиция), устата затворена (спокойствие); изгради себе си върху синовно уважение и помагай на другите.
bisertaskov

Мнениеот miki » 09 Юли 2012, 11:42

Лятото водя малката на кафенце пред блока, което е с детски кът - пясъчник, пързалка, люлки, къщички и т.н., защото е сенчесто и само там се спасяваме от жегите. Досега два пъти сме били с конюктивит, като единия път го прикачихме от яслата, а другия от пясъчника - едно детенце й изсипа лопата с пясък на главата... Очи, уста, всичко беше в пясък, едвам я измих. Още след обедния сън очичките й се зачервиха и бях сигурна, че ще гурлясат - така и стана. Капките, които са ви изписали са добри, но имай предвид, че трябва да се капят два дена, след като се изчистят секретите, защото конюктивита е много упорит и детенцето може отново да се зарази.
miki

Мнениеот Genoveva » 16 Юли 2012, 15:24

hapche написа:Детето ми е на 2 години и очите от вчера са му силно зачервени, секрет липсва.За утре имаме час при лекар но ако някой се е сблъсквал с този проблем да сподели.

Какво стана в очичките на детето?
Genoveva

Следваща

Назад към Здравето на децата