Стрийт Фитнес – популярният спорт

Бягане, упражнения у дома, поддържане на формата, аеробика, плуване, кардио тренировки, други спортове

Re: Стрийт Фитнес – популярният спорт

Мнениеот jasmin » 29 Юли 2012, 09:20

Лично за мен, всичко ще е фитнес и спорт е чудесно. Радвам се, че се правят такива площадки, но всяка вечер там има само деца и се ползват като катерушки..Не ми се мисли, ако реша да направя кръгова тренировка без почивка как точно ще стане това...Никак.Снощи дори един баща ми се скара,че правя коремни преси на лостовете, на които неговата дъщеря се чекнеше..Според мен човекът, който отговаря за охраната на въпросната площадка трябва да ограничава ползвателите й. Има достатъчно детски катерушки наоколо...И така казано, идеята за стриит фитнес някак се обезсмисля, защото не е такова. Мястото там е просто поредната детска площадка. Когато чуя за стриит фитнес си представям хора обединени от една идея - здраво тяло зрав дух. Представям си яки мъже и почти толкова яки жени, които знаят какво правят на тези уреди.....
Аватар
jasmin
 
Мнения: 54
Регистриран на: 29 Юли 2012, 09:08

Re: Стрийт Фитнес – популярният спорт

Мнениеот mecana » 29 Юли 2012, 10:24

jasmin написа:Лично за мен, всичко ще е фитнес и спорт е чудесно. Радвам се, че се правят такива площадки, но всяка вечер там има само деца и се ползват като катерушки..Не ми се мисли, ако реша да направя кръгова тренировка без почивка как точно ще стане това...Никак.Снощи дори един баща ми се скара,че правя коремни преси на лостовете, на които неговата дъщеря се чекнеше..Според мен човекът, който отговаря за охраната на въпросната площадка трябва да ограничава ползвателите й. Има достатъчно детски катерушки наоколо...И така казано, идеята за стриит фитнес някак се обезсмисля, защото не е такова. Мястото там е просто поредната детска площадка. Когато чуя за стриит фитнес си представям хора обединени от една идея - здраво тяло зрав дух. Представям си яки мъже и почти толкова яки жени, които знаят какво правят на тези уреди.....

Абсолютно съм съгласна с теб! Нали има детски уреди и са с точно това предназначение или греша? Хубаво е, че родителите подтикват децата към спорт, но нека го правят на правилните места и по правилният начин, защото в противен случай може да стане опасно за самите тях :idea: Площадката за стрийт фитнес е място за спорт, а не за игра! Друг е въпроса, че не трябва да се пускат много хора вътре, а толкова, колкото могат да спортуват ефективно. Иначе всичко се обезмисля, наистина :roll:
mecana
 
Мнения: 115
Регистриран на: 20 Апр 2012, 16:46

Re: Стрийт Фитнес – популярният спорт

Мнениеот jasmin » 30 Юли 2012, 08:38

Има един уред специално предназначен за децата, но децата не го ползват. Нали имат желание да правят нещата като големите....Това с контрола на посетителите е добре, но няма как да стане. Ако наемат някой, който да контролира дейността на площадката ще се наложи заплащане за посещение, което обезсмисля идеята стрийт фитнес...Няма как ще се бутам сред деца и баби за да направя малко коремни преси :)
Аватар
jasmin
 
Мнения: 54
Регистриран на: 29 Юли 2012, 09:08

Re: Стрийт Фитнес – популярният спорт

Мнениеот YoLindi » 03 Окт 2013, 15:16

Хубаво, е че на все повече места е Стара Загора, започнаха да слагат съоражения с тази цел. А и града ни е толкова зелен, как да не излезнеш да поспортуваш малко на въздух :)
YoLindi
 
Мнения: 447
Регистриран на: 02 Окт 2013, 12:28

Re: Стрийт Фитнес – популярният спорт

Мнениеот mimeto90 » 07 Юни 2016, 17:20

В кварталите, къде има такива площадки с уреди, хората свикнаха да си ги ползват и вечер през лятото е пълно не само с младежи и деца, но и възрастни, които се раздвижват :smile: .
mimeto90
 
Мнения: 449
Регистриран на: 18 Дек 2013, 13:15

Re: Стрийт Фитнес – популярният спорт

Мнениеот Вики{} » 10 Юли 2019, 09:57

Напоследък забелязвам, че наистина доста се ползват тези улични фитнеси. Поне в нашия квартал има два и все са пълни с млади хора най-вече. Което е нещо хубаво, разбира се. Да не стоят само по кафетата и пред компютрите. :lol:
Аватар
Вики{}
 
Мнения: 65
Регистриран на: 13 Дек 2018, 11:04

Предишна

Назад към Фитнес и кардио активност

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта