Първите стъпки – Спиране на цигари:

В този раздел на нашия форум можете да задавате въпроси, свързани с нездравословни навици и предпазване от заболявания, да споделяте мнения и да получите съвет - недостиг на витамини и минерали, подсилване на имунитета, ваксини и имунизации, отказване от алкохол и тютюнопушене.

Re: Първите стъпки – Спиране на цигари:

Мнениеот MoNsItKa » 09 Ное 2011, 18:06

Една приятелка наскоро ми сподели как е отказала цигарите. Каза ми, че когато е решила да ги спира е изпушила над 2 кутии цигари за една вечер. Пушила ги е една след друга, при което се е отвратила от тях и е спряла. И така вече 10 години...Истината е, че просто се иска огромна воля.
MoNsItKa

Мнениеот valiart » 09 Ное 2011, 22:06

Оооо, това е много гаднооо. 2 кутии цигари да изпушиш - ужас!
Аватар
valiart

Re: Алкохол и цигари или...карта за фитнес?

Мнениеот Ivaylo » 12 Ное 2011, 00:23

Твърдо карта за фитнес, алкохолът и цигарите им мина времето.
Аватар
Ivaylo

Re: Алкохол и цигари или...карта за фитнес?

Мнениеот Forman » 16 Ное 2011, 12:01

Ivaylo написа:Твърдо карта за фитнес, алкохолът и цигарите им мина времето.

От така зададения въпрос кой знае колко отговори при това разнообразни няма да получите. Аз не пуша и рядко пия, но също така нямам достатъчно време за спорт. Така, че ...нито едното, нито другото1
Аватар
Forman

Мнениеот Margo » 21 Ное 2011, 12:04

MoNsItKa написа:Една приятелка наскоро ми сподели как е отказала цигарите. Каза ми, че когато е решила да ги спира е изпушила над 2 кутии цигари за една вечер. Пушила ги е една след друга, при което се е отвратила от тях и е спряла. И така вече 10 години...Истината е, че просто се иска огромна воля.

Напълно съм съгласна с теб. Пропуших в 8 клас, след това когато разбрах, че съм бременна ги отказах докато не спрях и с кърменето. След това пак пропуших, но за дълго. На няколко пъти сънувах, че пуша и в интерес на истината съм се хващала да държа цигара на сън. Тази година за последно запалих цигара през февруари, без причина и без глупави обещания: От утре повече няма да пуша! Спрях цигарите!
Аз имам воля и знам, че мога. Най- трудно ми беше да спра да пуша когато пия някакъв алкохол, но сега това не ми е проблем.
Ако все още има такива, които искат да спрат цигарите, но " не могат" ето едно видео:
Margo

Мнениеот Forman » 23 Ное 2011, 11:36

mountain написа:Аз не съм още, но ги намалих от 20-25 бр./ден на 5 бр., което е постижение за мен. Но още не мога да се реша :|
Мъжът ми ги спря от раз, преди 11 г., след това 2 пъти си е дърпал, за да си докаже, че са гадни, явно наистина всичко е до воля :)

Кажи тайната как ги намали?
Аватар
Forman

Мнениеот radowen » 23 Ное 2011, 11:54

Спрях цигарите, когато забременях. Пуших по около кутия и половина на ден и то силнички цигари. Когато забременях не ги спрях отведнъж - имаше моменти, в които изпитвах огромно желание да запаля и палех цигарка, но бързо ми ставаше лошо и я загасях. Така някак от само себе си се получи /е и съзнанието, че е вредно за детето/ и още в началото на бремеността спрях цигарите. Вече близо 5 години минаха и не пуша! Даже не запалвам, когато съм "на маса", не изпитвам и желание!
Но огромно значение, според мен, има волята!
radowen

Мнениеот сиско » 28 Ное 2011, 21:27

Много искам да откажа цигарите, но всички в къщи пушат и така се изкушавам. Иначе съм ги отказвала за 7-8 месеца и после пак :oops:
сиско

Възможно ли е цигарите да изчезнат до 2050 г.

Мнениеот ogi-smile » 27 Яну 2012, 12:36

цигар.jpg
цигар.jpg (16.46 KiB) Прегледано 758 пъти
Засега е трудно да си представим света без цигарен дим, но според анализ на Ситигруп до 2050 г. употребата на тютюневи изделия ще бъде рядкост.Както културни, така и икономически са факторите, които предопределят такова развите на потребителското поведение. Медицинските изследвания за опасните последствия за здравето от вредния навик и последвалите забрани на пушенето в заведенията и на други публични места, имат за резултат устойчив спад в процента на пушачите през последните 50 години.Ето как Ситигруп предвижда развитието на световната тютюнева история в далечното бъдеще:
Първи сценарий – броят на пушачите намалява както досега, докато постепенно не достигне нула. Вторият сценарий предполага намаляването на честотата на пушачите, запазвайки заклетите и непоклатими любители на цигарения дим. А в третия сценарий се стига до повратната точка, когато вече е твърде неприемливо да се пуши, докато настъпи дори пълна забрана на цигарите.”Така или иначе, в някакъв момент от бъдещето, пазарът на тютюн най-вероятно ще пресъхне, отбелязват от Ситигруп. Засега увеличаването на цените на цигарите гарантира печалбата на производителите въпреки намаляващия брой пушачи, но след определен период от време и тази стартегия няма да спаси тютюневите компании от фалит. Очаква се, че в най-развитите страни до 2050 г. продажбите ще се редуцират до степен, която няма да може да поддържа цигарения бизнес. В другите държави най-вероятно този процес ще се забави с още няколко десетилетия.
Аватар
ogi-smile

Re: Възможно ли е цигарите да изчезнат до 2050 г.

Мнениеот Memento » 27 Яну 2012, 12:49

Според мен цигарите никога няма да изчезнат напълно. Винаги ще има хора които каквото и да става ще си ги купуват макар и в много по-малки количества колкото сега или преди 30 години. Ако се забранят и станат нелегални ще се продават на черно като наркотиците и ще стане още по-лошо. Но да, сгъласен съм, че кампанията срещу цигарите в световн мащаб намали доста процента на пушачите в развитите страни. За съжаление огромен е процента в развиващите се страни, даже пушачите там се увеличават, големите компаниии ще се пренасочат от западният свят към Азия и Африка където ще печелят повече и от сега. Според мен за пълно изчезване не може и да става дума в близките 100-200 години.
Аватар
Memento

ПредишнаСледваща

Назад към Профилактика и проблеми, свързани с начина на живот