Продължителна кашлица

Ваксини и имунизационен календар, лекарства и добавки, козметика, симптоми и здравни проблеми, посещение при лекар

Продължителна кашлица

Мнениеот hapche » 05 Окт 2012, 22:29

Моля помогнете,
детето ми е на две години и три месеца вече трета седмица има кашлица и носа му тече.Прегледан е от трима доктори и нищо определено,вирусна инфекция в последствие с бактериална това е диагнозата.кашлицата понамаля но не изчезва.Пихме и антибиотик Панцеф,сироп за кашлица първо Хустагил след това Проспан и Вентолин заради спазъм на бронхите а сега и ксизал.Не е ли прекалено дълго времето през което кашля детето или е нормално по бавно да премине?
Температура през това време не е имал, хапва си добре, странна работа.
hapche

Re: Продължителна кашлица

Мнениеот Ваня_13 » 06 Окт 2012, 11:44

hapche написа:Моля помогнете,
детето ми е на две години и три месеца вече трета седмица има кашлица и носа му тече.Прегледан е от трима доктори и нищо определено,вирусна инфекция в последствие с бактериална това е диагнозата.кашлицата понамаля но не изчезва.Пихме и антибиотик Панцеф,сироп за кашлица първо Хустагил след това Проспан и Вентолин заради спазъм на бронхите а сега и ксизал.Не е ли прекалено дълго времето през което кашля детето или е нормално по бавно да премине?
Температура през това време не е имал, хапва си добре, странна работа.

Една приятелка имаше подобен проблем с детето си и скоро го тестваха и установиха,че детето имало алергия към мухъл и влага, а в детската градина било влажно и миришело на мухъл. Толкова години пиха антибиотици и какво ли не дори ако не се лъжа лежаха и в болница с пневмония. Та моя съвет е след 5 годишна възраст тествайте си детето.
Ваня_13

Мнениеот сиско » 27 Ное 2012, 13:19

Това, което описваш ти според мен е алергична кашлица. И ние бяхме така, но не можахме да открием към какво точно развива алергия и алергията премина в астма с алергичен произход. Засега я овладяваме. Когато стане на 5 г. ще тестваме детето и така ще е по-лесно.
сиско

Мнениеот Malina » 18 Мар 2015, 11:04

Може и да не е алергия, има много деца в градината, които така кашлят с месеци, малко от немарливост на родителите ;) Може просто да е раздразнена лигавицата на детето и никой да не обръща внимание. Обикновено, споделят, че се лекуват с мед или ряпа. :) но все пак е хубаво да си направите тест за алергии, за всеки случай.
Не искам просто да живея - искам първо да обичам, а между другото да живея!
Аватар
Malina

Мнениеот Anka » 18 Мар 2015, 16:54

МОеж и алергия да е, аз така кашлях дълго време, после се оказа, че имам алергия точно към цъвтежа на дърветата :(
Аватар
Anka

Мнениеот Ваня Стойчева » 22 Мар 2015, 12:29

Защо не пробвате да си намерите магарешко мляко, може да помогне. Дава страхотни резултати срещу кашлица,особено такав апродължителна, която с нищо не може да бъде спряна.
Аватар
Ваня Стойчева

Мнениеот Lollipop » 22 Мар 2015, 13:25

Много e гадно,когато детето ти кашля по 3-4 месеца, а уж нищо му няма. :(
Аватар
Lollipop

Мнениеот Slavena » 23 Мар 2015, 18:14

Пробвайте с противоалергични сиропи, ние пием ериус в такива случаи и ни помага ;)
Slavena

Мнениеот Pipilota » 23 Мар 2015, 18:22

Slavena написа:Пробвайте с противоалергични сиропи, ние пием ериус в такива случаи и ни помага ;)

ПО-добре лекар да си каже мнението но и аз мисля, че ще помогне ;)
kukuvicac
Аватар
Pipilota

Назад към Здравето на децата