vali4ka написа:Здравейте,
Искам да задам следният въпрос: "Съгласнили сте да се проведе в училищата, в час на класния, урок по Спешна медицинска помощ." Аз мисля, че това е необходимо за децата ни, а и за нас по-принцип. Хубаво е човек да знае някой неща, защото може да помогне на друг човек, докато дойде екип на Спешна медицинска помощ например. Моля Ви пишете!
Отговарям ти веднага!! Такъв час по принцип няма за сега, но на няколко пъти в годината медицинския фелдшер в училището провежда курсове по долекарска помощ, водно спасяване, и противопожарна защита.Тези лекции/ курсове за в програмата на всички медицински специалисти в училищата и е задължително, освен това има специализирана подготовка на отбори от всички училища в станата където ученици от 6,7,9 клас се подготвят практически и теоретично за долекарска помощ. Явяват се на състезания с други отбори, което аз лично подкрепям на 100%. Децата се учат да превръзват ранени, да обездвижват счупени крайници, да правят изкуствено дишане и т.н. Това е полезно на всеки в ежедневието ни.