Тук е мястото за въпроси, касаещи медицински и здравни теми, които споделяме помежду си.
Правила на форума
Добави отговор

Преподаване в училищата - "Спешна медицинска помощ"

07 Апр 2011, 14:33

Здравейте,
Искам да задам следният въпрос: "Съгласнили сте да се проведе в училищата, в час на класния, урок по Спешна медицинска помощ." Аз мисля, че това е необходимо за децата ни, а и за нас по-принцип. Хубаво е човек да знае някой неща, защото може да помогне на друг човек, докато дойде екип на Спешна медицинска помощ например. Моля Ви пишете!

Re: Преподаване в училищата - "Спешна медицинска помощ"

07 Апр 2011, 14:52

vali4ka написа:Здравейте,
Искам да задам следният въпрос: "Съгласнили сте да се проведе в училищата, в час на класния, урок по Спешна медицинска помощ." Аз мисля, че това е необходимо за децата ни, а и за нас по-принцип. Хубаво е човек да знае някой неща, защото може да помогне на друг човек, докато дойде екип на Спешна медицинска помощ например. Моля Ви пишете!

Отговарям ти веднага!! Такъв час по принцип няма за сега, но на няколко пъти в годината медицинския фелдшер в училището провежда курсове по долекарска помощ, водно спасяване, и противопожарна защита.Тези лекции/ курсове за в програмата на всички медицински специалисти в училищата и е задължително, освен това има специализирана подготовка на отбори от всички училища в станата където ученици от 6,7,9 клас се подготвят практически и теоретично за долекарска помощ. Явяват се на състезания с други отбори, което аз лично подкрепям на 100%. Децата се учат да превръзват ранени, да обездвижват счупени крайници, да правят изкуствено дишане и т.н. Това е полезно на всеки в ежедневието ни.

07 Апр 2011, 15:02

Благодаря ти много за бързия отговор. Радвам се, че има такива часове, защото наистина е необходимо в нашето ежедневия. Но е необходимо не само да превръзват рани, но да им се покаже и как се прави изкуствено дишане и не само това. Има толкова неща, който трябва да се знаят.

07 Апр 2011, 15:26

Ако си карала наскоро шофьорски курс най-вероятно си преминала същото обучение. Там се учиш как да спасиш живота на човек докато дойде екип на Бърза помощ.

07 Апр 2011, 17:05

За съжаление не съм шофьор, но това го зная за шофьорските курсое, че там го карат. Но има много хора като мен, който не са шофьори. Кой ще им покаже тогава на тях?

08 Апр 2011, 13:17

southernsun написа:Ако си карала наскоро шофьорски курс най-вероятно си преминала същото обучение. Там се учиш как да спасиш живота на човек докато дойде екип на Бърза помощ.

Шофьорските курсове са едно на ръка и обхващата не толкова голяма група от хора!

08 Апр 2011, 13:21

vali4ka написа:Здравейте,

Аз бих предложил насочеността на тези часове да е с по-широко медицинско съдаржание, защото здравната култура на населението в България е много ниска. ;)

08 Апр 2011, 13:27

Съгласна съм за часове, в който ще бъде обяснявано на децата как да реагират в такива ситуации, а не те самите да прилагат "спешна медицинска помощ". Да знаят на кой тел. номер да позвънят, кого да извикат, към кого да се обърнат, как да се предпазят. Не съм съгласна да се провежда курс за помощ от тяхна страна. Ще е травмиращо, а и са прекалено малки за да поемат такава отговорност.

24 Окт 2011, 20:08

Трябва да се засегне това обучение в училище. Ако ще в час на класния или дори, като един от уроците по биология. Слагат презервативи на банани или изкуствени фалоси. Няма да е излишно и да изтренират един урок за отдаване на спешна помощ.

25 Окт 2011, 09:42

Напълно подкрепям, че е нужно да има такъв час в училище.
Добави отговор
Отиди на страница: 1, 2