Добави отговор

Полезен или НЕ е стреса?

07 Апр 2011, 17:36

Полезен или НЕ е стреса?
Всички знаем колко вреден е стреса. Когато сме подложени на голям стрес ние ставаме нервни, бързо раздразнителни, нетърпеливи и разсеяни. В резултат на това допускаме грешки, за които после съжеляваме.
В определени норми съществува и полезен стрес. Например полезния стрес ни кара да свършим работата си навреме, когато имаме поставени кратки срокове. Или да се подготвим за някой изпит два дни преди него и то по-добре от всички останали. Когато сме под напрежение сме най-ефективни и вършим повече работа, стига да можем да задържим нашия стрес в полезните за него норми.

Как успявате да се справите с вредния стрес и да направите стреса полезен?

Re: Полезен или НЕ е стреса?

07 Апр 2011, 20:05

:lol:
Няма такова нещо като полезен стрес. Всяко нещо, което кара моторът ти да работи на обороти, за които не е направен...не е полезно.

07 Апр 2011, 20:48

Аз пък съм на друго мнение. Стресът в малки дози е полезен, защото държи в кондиция организма. Пък и до такива изводи са стигнали учените, ако не се лъжа.

ПП Да, не се лъжа. ;)
http://www.medicine.bg/novini/stresat-v ... -e-polezen
http://health.actualno.com/news_306085.html
http://doctoronline.bg/articles/2118/%D ... 0%B5%D0%BD
и т. н. :P

07 Апр 2011, 21:15

Ivaylo написа::lol:
Няма такова нещо като полезен стрес. Всяко нещо, което кара моторът ти да работи на обороти, за които не е направен...не е полезно.

Съгласен съм! Полезният стрес, който мотивира, концентрира и съсредоточава според тези учени, е основен деградатор за човешкия организъм! Това е като полезна цигара! ;)

08 Апр 2011, 12:39

Според мен темата за стреса съвсем не е елементарна, но смея да твърдя, че стресът не е полезен за физическото състояние на човека. Много хора напълняват отслабват физически под въздействието на различните стресови ситуации. Но след преминаването на тези ситуации хората духом се чувстват по силни.

09 Апр 2011, 12:55

Стреса в големи количества ДА. Случвало се е да отслабвам до неознаваемост поради продължителни стресови периоди. Въпроса е как да го контролираме. След 30-40 мин. бягане в парка аз успявам да размисля :). Казвам си "и това ще мине" и "не всичко трябва да стане на всяка цена".
От друга страна, знам че без стрес няма да стане ;). Ще се разтъкавам, мотая и докато неволята не дойда няма да оправя каруцата.

30 Апр 2011, 09:18

Една различна гледна точка
Стресът не е нещо лошо, той дори е здравословен и трябва да присъства в ежедневието, отсъствието му от живота ни, може да бъде равно на смърт.

07 Май 2011, 20:15

Стресът не е полезен, когато човек е под напрежение върши работата по-добре, но това не е полезно за него, по-скоро за работодателя му.

09 Май 2011, 16:11

ovagimyan написа:Една различна гледна точка
Стресът не е нещо лошо, той дори е здравословен и трябва да присъства в ежедневието, отсъствието му от живота ни, може да бъде равно на смърт.

Не съм съгласна, тъй като както и HealthyBoy отбеляза, когато си под стрес не си ефективен в работата си. Най -добре е златната среда- умерено напрежение и добра почивка.

08 Сеп 2011, 14:47

Как може въобще някой да си помисли, че стресът може да бъде полезен?
90% от болестите са резултат от психологически стрес....
Добави отговор
Отиди на страница: 1, 2, 3, 4, 5